| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Statistika DKUM


Največkrat ogledana gradiva tedna (zadnjih 7 dni).

1.
2.
3.
4.
Analiza nabavnega procesa v organizaciji Sanolabor, d.d. : diplomsko delo
Maja Vidmar, 2005

Objavljeno: 28.09.2007; Ogledov: 4921; Prenosov: 182
.pdf Celotno besedilo (401,89 KB)
Ogledov v tednu: 206

5.
6.
Računalniške arhitekture
Aleš Zamuda, Janez Brest, 2019

Opis: Predmet Računalniške arhitekture je uvrščen v prvostopenjski bolonjski študijski program Računalništvo in informacijske tehnologije kot redna učna enota. Ta dokument predstavlja študijsko gradivo za izbrane računalniške vaje pri tem predmetu. Po uvodu so v naslednjih poglavjih podane posamezne naloge z rešitvami pri računalniških vajah. Nato po zaključku sledi še seznam prilog, ki vsebujejo računalniško obliko navedenih rešitev nalog.
Ključne besede: računalniška arhitektura, učbeniki, računalniške vaje
Objavljeno: 23.10.2019; Ogledov: 5719; Prenosov: 3941
.pdf Celotno besedilo (784,61 KB)
Ogledov v tednu: 150

7.
VZGOJA IN IZOBRAŽEVANJE V STARI GRČIJI
Katja Kovačič, 2009

Opis: Vzgajanje in izobraževanje otrok ter mladine sta izjemno pomembna elementa vsakega naroda. Znanje, duhovna razgledanost in razvijanje spretnosti ter sposobnosti imajo že od nekdaj velik pomen in tega so se zavedali že v antičnih časih. In prav zaradi tega je Grčija v času svojega zgodovinskega razvoja, pod vplivom družbenih, gospodarskih, kulturnih in političnih sprememb, zaradi katerih je prišlo tudi do potreb po širši in globlji izobrazbi, začela ustanavljati šole. Do formiranja prvih šol je prišlo okrog 6. stoletja pr. Kr., posledično pa tudi do pojava poklicnih učiteljev. Šole so obiskovali le dečki, ki so bili v njih deležni predvsem elementarnega znanja (branje, pisanje računanja), veliko pozornosti pa so namenjali tudi telesni vzgoji. V 5. stoletju pr. Kr. se je s prihodom sofistov začelo uveljavljati tudi neke vrste višje izobraževanje. V antični Grčiji je prišlo tudi do nastanka prvih pedagoških idej in teorij, ki so nato s Sokratom, Platonom, Izokratom in Aristotelom postavile temelje za razvoj pedagogike kot znanosti.
Ključne besede: vzgoja, izobraževanje, paideia, zgodovina pedagogike, antika, Grčija
Objavljeno: 13.08.2009; Ogledov: 10674; Prenosov: 1903
.pdf Celotno besedilo (1,09 MB)
Ogledov v tednu: 124

8.
9.
Sodobni avtocestni sistemi
Matija Sitar Močnik, 2015

Opis: V diplomskem delu so najprej predstavljene kategorizacije vozil ter kategorizacije cest. Prav tako smo se dotaknili tudi zakonodaje pri gradnji avtocest ter krovnih zakonov. Sledi pa tudi pregled prometne politike tako v Sloveniji kakor tudi na ravni Evropske unije. V nadaljevanju smo predstavili delovanje nekaterih sodobnih sistemov s področja avtocest, ki so v procesu testiranja in uvajanja v naše vsakodnevno življenje. Ker je ekologija dandanes čedalje pomembnejše vprašanje, smo se na enega izmed sodobnih sistemov, to je sistem cestnih vlakov, še posebno osredotočili. Naredili smo analizo uporabe takšnega sistema ter prikazali njegove učinke, tako okoljske kakor tudi ekonomske. V zadnjem delu pa je narejena primerjava izračunov, predstavljeni so rezultati, navedenih pa je nekaj prednosti ter slabosti teh sistemov.
Ključne besede: avtocesta, sodobni cestni sistemi, cestni vlak
Objavljeno: 20.06.2016; Ogledov: 1899; Prenosov: 71
.pdf Celotno besedilo (1,32 MB)
Ogledov v tednu: 103

10.
TRŽENJE KLUBSKEGA PROGRAMA
Uroš Grahek, 2010

Opis: Klubski program je družbena dejavnost, ki v Mladinskem centru Trbovlje predstavlja eno od področij, s katerim kot javni zavod v Občini Trbovlje zadovoljujemo potrebe javnosti. Klubska dejavnost pa je tako kot druge sfere, povezana s trženjem, katerega bi za omenjeni program želeli uspešno izvajati, zato v nalogi poizkušamo najti optimalne rešitve pri reševanju tega problema. Hkrati pa je klubski program dejavnost, ki je lahko zelo »požrešna«, saj je lahko razmerje med vložkom in izplenom neugodno. Mladi se načeloma radi zadržujejo na prireditvah, ki delujejo v okviru klubskega programa, vendar je na nas, da mladi za te prireditve izvedo in jih obiščejo. Zato v diplomi s pomočjo teoretičnega dela in prakse poizkušamo rešiti problem učinkovitega trženja klubskega programa. V to bomo všteli vse od teoretične osnove za dotično področje, pa do učinkovitega oglaševanja in kaj to je, kateri mediji so najučinkovitejši, kaj publika želi od nas,...
Ključne besede: - klubski program oglaševanje javni zavod kulturna prireditev
Objavljeno: 04.05.2010; Ogledov: 2787; Prenosov: 57
.pdf Celotno besedilo (419,96 KB)
Ogledov v tednu: 101

Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici