Lupa

Če želite oddati diplomsko, magistrsko ali doktorsko nalogo, se prijavite v DKUM. Prijava poteka preko avtentikacijskega sistema ArnesAAI, za prijavo vpišite podatke vaše digitalne identitete UM, podobno kot za prijavo v AIPS. Po prijavi kliknite na "Oddaja zaključnega dela za študente" in sledite navodilom na strani.

V DKUM je potrebno oddati zaključno delo v eni datoteki formata PDF. Navodila za pretvorbo v PDF in navodila za oddajo zaključnega dela so dosegljiva v prilogah spodaj. Dodatna navodila so dosegljiva v DKUM bodisi na vsaki strani oddaje oz. preko vgrajene pomoči, ki jo odprete s klikom na ikono PomočV primeru težav z uporabo digitalne knjižnice najprej preberite pogosto zastavljena vprašanja. Če odgovora tam ne najdete, pišite na dkum@um.si. V sporočilu obvezno navedite ID študenta (ne vpisne številke).

Pozor: po zaključku študija (po uspešnem zagovoru) mora študent v roku 14 dni v DKUM oddati končno verzijo zaključnega dela. Po tem roku oddaja dela za študente ni več možna. V takem primeru upoštevajte navodila referata vaše fakultete.

Priloge:

Vodič oddaje zaključnega dela
Navodila za pretvorbo MS Word dokumentov v PDF
Prazna izjava o avtorstvu - 1. in 2. stopnja
Prazna izjava o istovetnosti - 1. in 2. stopnja (zahtevana samo pri oddaji tiskane verzije)
Prazna izjava o avtorstvu in istovetnosti - 3. stopnja (doktorski študij)