| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Statistika DKUM

Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.

Doktorska dela (5)

  1. Katarina Meštrović Popovič: Vpliv probiotikov na zdravljenje in ponovitve okužb sečil pri otrocih
  2. Maša Primec: VPLIV PROBIOTIČNIH BAKTERIJ IZ RODU LACTOBACILLUS NA IZRAŽANJE GENOV SGLT1 IN GLUT2 V FUNKCIONALNIH CELIČNIH MODELIH ČREVESNEGA EPITELIJA
  3. Hristina Kocić: Vpliv mleka, mlečnih bioaktivnih peptidov in l-arginina na celično signalizacijo v kožnih fibroblastih
  4. Aleš Goropevšek: SPREMEMBE HOMEOSTAZE SUBPOPULACIJ CD4+ T LIMFOCITOV IN NJIHOVIH CITOKINSKIH - STAT SIGNALNIH POTI PRI BOLNIKIH S SISTEMSKIM LUPUS ERITEMATOZUSOM
  5. Martina Klemenak: Vpliv probiotika Bidifobacterium breve BR03 na raven provnetnih in protivnetnih citokinov ter kratkoverižnih maščobnih kislin pri otrocih s celiakijo

Magistrska dela (31)

  1. Andreja Podnar: Priročnik za uvajanje standarda ifs global markets food v podjetja
  2. Tamara Kobale: Antioksidativni potencial različnih sort hmelja
  3. Barbara Zakelšek: Analiza vnosa makro in mikrohranil pri aktivnih fitnesarjih
  4. Ana Starman: Priprava komunikacijskega načrta o aditivih za živila
  5. Špela Korpič: Bezgovi ekstrakti in inhibitorni potencial na mikrobe
  6. Jana Pernek: Spremembe nitritov pri skladiščenju toplotno obdelane zelenjave
  7. Tina Koprivnik: Razlaga terminov »hazard« in »risk« ter ustreznost prevodov v slovenski živilski zakonodaji
  8. David Arnuš: Antioksidativna aktivnost nekaterih vrst in medvrstnih križancev bezga v modelni celični liniji TLT z metodo uporabe barvila DCFH-DA.
  9. Martin Kozmos: Razvoj genetskega testa za določanje genotipov beta kazeina A1A1, A2A2 in A1A2
  10. Karmen Medija: 3D-TISKANJE ČLOVEŠKIH ORGANOV
  11. Natalija Ferk: Analiza poznavanja, odnosa in obnašanja študentov do vsebnosti soli in joda v prehrani
  12. Maja Oblak: Vsebnost mikotoksinov T-2, HT-2 in deoksinivalenola v živilih in krmi v Sloveniji med leti 2012 in 2016
  13. Sara Tajnikar: Holistični pristop k obvladovanju pojava bakterije Legionella pneumophila v pitni vodi v izbrani bolnišnici skozi prizmo dialektične teorije sistemov
  14. Simon Janžekovič: Antioksidativni potencial različnih kultivarjev paradižnika (Solanum lycopersicum L.)
  15. Tamara Krevh: Rangiranje tveganj kemičnih dejavnikov tveganja v prehrani otrok
  16. Dominika Klavž: Poznavanje problematike alergenov s strani upravnikov planinskih koč in njihovo označevanje na planinskih kočah
  17. Tamara Žunko: OCENA STANJA PONUDBE HRANE V ZDRAVSTVENI USTANOVI
  18. Timotej Bedjanič: Znotrajcelični antioksidativni potencial ekstraktov različnih sort paradižnika
  19. Barbara Štajner: Vpliv sezone na sestavo mleka
  20. Špela Pertinač: Antiproliferacijski in antioksidativni učinki nekaterih razvejanih in kratkoverižnih maščobnih kislin
  21. Kristina Zemljič: Razgradnja skatola s pomočjo mikroorganizmov kot alternativa zmanjševanja vonja po merjascu
  22. Anka Greif: Laktoza v jogurtih
  23. Tajda Peinkiher: Priprava novih piščančjih celičnih kultur
  24. Sabina Kocjan: Izpostavljenost nitratom v živilih
  25. Tjaša Krenker: Celični antiproliferacijski in antioksidativni učinki vode z zmanjšano vsebnostjo devterija
  26. Maja Vezonik: Zagotavljanje mikrobiološke ustreznosti tofuja med proizvodnjo in pri skladiščenju
  27. Barbara Oswald: Optimizacija metode za ocenjevanje antioksidativne aktivnosti z uporabo barvila dcfh-da na celični liniji tlt
  28. Tea Drevenšek: Toksičnost nanodelcev na bazi cinkovega oksida pri izpostavitvi človeških epitelnih in makrofagnih celic
  29. Klara Brusar: SPREMEMBE V VSEBNOSTI NITRATOV PRI KULINARIČNI OBDELAVI KROMPIRJA
  30. Peter Drevenšek: Prisotnost akrilamida v živilih
  31. Ander Murua Txopitea: ISOLATION AND IDENTIFICATION OF BACTERIOCINOGENIC STRAIN OF LACTOBACILLUS PLANTARUM WITH POTENTIAL BENEFICIAL PROPERTIES FROM DONKEY MILK

Diplomska dela (2)

  1. Taja Falnoga: Preverjanje proti-mikrobne učinkovitosti izbranih komercialno dostopnih produktov za gospodinjstva
  2. Sonja Mikša Dragovan: CITOTOKSIČNOST PROBIOTIKOV IN NJIHOVIH METABOLITOV NA ČREVESNE EPITELNE CELICE
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici