Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali uporabite sodobnejši brskalnik.
|
|
SLO
|
ENG
|
Piškotki in zasebnost
DKUM
EPF - Ekonomsko-poslovna fakulteta
FE - Fakulteta za energetiko
FERI - Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
FF - Filozofska fakulteta
FGPA - Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo
FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
FL - Fakulteta za logistiko
FNM - Fakulteta za naravoslovje in matematiko
FOV - Fakulteta za organizacijske vede
FS - Fakulteta za strojništvo
FT - Fakulteta za turizem
FVV - Fakulteta za varnostne vede
FZV - Fakulteta za zdravstvene vede
MF - Medicinska fakulteta
PEF - Pedagoška fakulteta
PF - Pravna fakulteta
UKM - Univerzitetna knjižnica Maribor
UM - Univerza v Mariboru
UZUM - Univerzitetna založba Univerze v Mariboru
COBISS
Ekonomsko poslovna fakulteta
Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Fakulteta za logistiko
Fakulteta za organizacijske vede
Fakulteta za varnostne vede
Fakulteta za zdravstvene vede
Knjižnica tehniških fakultet
Medicinska fakulteta
Miklošičeva knjižnica - FPNM
Pravna fakulteta
Univerzitetna knjižnica Maribor
Večja pisava
|
Manjša pisava
Uvodnik
Iskanje
Brskanje
Oddaja dela
Za študente
Za zaposlene
Statistika
Prijava
Prva stran
>
Statistika DKUM
Statistika DKUM
Osnovno
Top lestvice
Gradiva
Datoteke
Letna poročila
Mentor
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (5)
Katarina Meštrović Popovič:
Vpliv probiotikov na zdravljenje in ponovitve okužb sečil pri otrocih
Maša Primec:
VPLIV PROBIOTIČNIH BAKTERIJ IZ RODU LACTOBACILLUS NA IZRAŽANJE GENOV SGLT1 IN GLUT2 V FUNKCIONALNIH CELIČNIH MODELIH ČREVESNEGA EPITELIJA
Hristina Kocić:
Vpliv mleka, mlečnih bioaktivnih peptidov in l-arginina na celično signalizacijo v kožnih fibroblastih
Aleš Goropevšek:
SPREMEMBE HOMEOSTAZE SUBPOPULACIJ CD4+ T LIMFOCITOV IN NJIHOVIH CITOKINSKIH - STAT SIGNALNIH POTI PRI BOLNIKIH S SISTEMSKIM LUPUS ERITEMATOZUSOM
Martina Klemenak:
Vpliv probiotika Bidifobacterium breve BR03 na raven provnetnih in protivnetnih citokinov ter kratkoverižnih maščobnih kislin pri otrocih s celiakijo
Magistrska dela (31)
Andreja Podnar:
Priročnik za uvajanje standarda ifs global markets food v podjetja
Tamara Kobale:
Antioksidativni potencial različnih sort hmelja
Barbara Zakelšek:
Analiza vnosa makro in mikrohranil pri aktivnih fitnesarjih
Ana Starman:
Priprava komunikacijskega načrta o aditivih za živila
Špela Korpič:
Bezgovi ekstrakti in inhibitorni potencial na mikrobe
Jana Pernek:
Spremembe nitritov pri skladiščenju toplotno obdelane zelenjave
Tina Koprivnik:
Razlaga terminov »hazard« in »risk« ter ustreznost prevodov v slovenski živilski zakonodaji
David Arnuš:
Antioksidativna aktivnost nekaterih vrst in medvrstnih križancev bezga v modelni celični liniji TLT z metodo uporabe barvila DCFH-DA.
Martin Kozmos:
Razvoj genetskega testa za določanje genotipov beta kazeina A1A1, A2A2 in A1A2
Karmen Medija:
3D-TISKANJE ČLOVEŠKIH ORGANOV
Natalija Ferk:
Analiza poznavanja, odnosa in obnašanja študentov do vsebnosti soli in joda v prehrani
Maja Oblak:
Vsebnost mikotoksinov T-2, HT-2 in deoksinivalenola v živilih in krmi v Sloveniji med leti 2012 in 2016
Sara Tajnikar:
Holistični pristop k obvladovanju pojava bakterije Legionella pneumophila v pitni vodi v izbrani bolnišnici skozi prizmo dialektične teorije sistemov
Simon Janžekovič:
Antioksidativni potencial različnih kultivarjev paradižnika (Solanum lycopersicum L.)
Tamara Krevh:
Rangiranje tveganj kemičnih dejavnikov tveganja v prehrani otrok
Dominika Klavž:
Poznavanje problematike alergenov s strani upravnikov planinskih koč in njihovo označevanje na planinskih kočah
Tamara Žunko:
OCENA STANJA PONUDBE HRANE V ZDRAVSTVENI USTANOVI
Timotej Bedjanič:
Znotrajcelični antioksidativni potencial ekstraktov različnih sort paradižnika
Barbara Štajner:
Vpliv sezone na sestavo mleka
Špela Pertinač:
Antiproliferacijski in antioksidativni učinki nekaterih razvejanih in kratkoverižnih maščobnih kislin
Kristina Zemljič:
Razgradnja skatola s pomočjo mikroorganizmov kot alternativa zmanjševanja vonja po merjascu
Anka Greif:
Laktoza v jogurtih
Tajda Peinkiher:
Priprava novih piščančjih celičnih kultur
Sabina Kocjan:
Izpostavljenost nitratom v živilih
Tjaša Krenker:
Celični antiproliferacijski in antioksidativni učinki vode z zmanjšano vsebnostjo devterija
Maja Vezonik:
Zagotavljanje mikrobiološke ustreznosti tofuja med proizvodnjo in pri skladiščenju
Barbara Oswald:
Optimizacija metode za ocenjevanje antioksidativne aktivnosti z uporabo barvila dcfh-da na celični liniji tlt
Tea Drevenšek:
Toksičnost nanodelcev na bazi cinkovega oksida pri izpostavitvi človeških epitelnih in makrofagnih celic
Klara Brusar:
SPREMEMBE V VSEBNOSTI NITRATOV PRI KULINARIČNI OBDELAVI KROMPIRJA
Peter Drevenšek:
Prisotnost akrilamida v živilih
Ander Murua Txopitea:
ISOLATION AND IDENTIFICATION OF BACTERIOCINOGENIC STRAIN OF LACTOBACILLUS PLANTARUM WITH POTENTIAL BENEFICIAL PROPERTIES FROM DONKEY MILK
Diplomska dela (2)
Taja Falnoga:
Preverjanje proti-mikrobne učinkovitosti izbranih komercialno dostopnih produktov za gospodinjstva
Sonja Mikša Dragovan:
CITOTOKSIČNOST PROBIOTIKOV IN NJIHOVIH METABOLITOV NA ČREVESNE EPITELNE CELICE