| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva Pomoč

Naslov:Development of the web service for grocery store receipt recognition and subsequent analysis of the nutritional value of the products purchased
Avtorji:ID Nesterov, Pavel (Avtor)
ID Kljajić Borštnar, Mirjana (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Datoteke:.pdf MAG_Nesterov_Pavel_2023.pdf (1,28 MB)
MD5: D445339D1075FEB052542D70CD03FF67
 
Jezik:Angleški jezik
Vrsta gradiva:Magistrsko delo/naloga
Tipologija:2.09 - Magistrsko delo
Organizacija:FOV - Fakulteta za organizacijske vede
Opis:The objective of this study is to tackle the worldwide problem of cardiovascular diseases (CVDs). These diseases represent the foremost reason for mortality on a global scale, accounting for approximately 17.9 million deaths annually. Unhealthy eating habits are one of the most frequent causes for CVD in the world and are addressed in various ways, including digital technologies. The goal of this project i`s to develop a web service that enables a non-intrusive way of tracking food consumption and monitoring the dynamics of nutrient intake compared to the traditional "record-every-meal" type of tracking. We followed a design science research approach to develop the web service. The web service employs semantic similarity algorithms and enables human feedback to improve its performance. It will be developed using the Serverless framework and deployed on the AWS platform. Receipt recognition will be performed using AWS Textract, and the nutritional value of the products will be obtained from publicly available databases. This approach aims to create an innovative and user-friendly method for tracking food consumption and nutrient dynamics.
Ključne besede:Healthy eating, Grocery store receipt, Nutritional analysis, Daily intake monitoring, machine learning, chatbot
Kraj izida:Maribor
Leto izida:2023
PID:20.500.12556/DKUM-84450 Novo okno
COBISS.SI-ID:164451843 Novo okno
Datum objave v DKUM:14.09.2023
Število ogledov:456
Število prenosov:25
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
Področja:FOV
:
NESTEROV, Pavel, 2023, Development of the web service for grocery store receipt recognition and subsequent analysis of the nutritional value of the products purchased [na spletu]. Magistrsko delo. Maribor. [Dostopano 23 april 2025]. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=84450
Kopiraj citat
  
Skupna ocena:
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:Bookmark and Share


Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Licence

Licenca:CC BY-NC-ND 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna
Povezava:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.sl
Opis:Najbolj omejujoča licenca Creative Commons. Uporabniki lahko prenesejo in delijo delo v nekomercialne namene in ga ne smejo uporabiti za nobene druge namene.
Začetek licenciranja:09.06.2023

Sekundarni jezik

Jezik:Slovenski jezik
Naslov:Razvoj spletne storitve za prepoznavo računov in analizo prehranskih vrednosti izdelkov
Opis:Cilj te študije je soočiti se s svetovno težavo srčno-žilnih bolezni (Cardiovascular diseases - CVD). Te bolezni predstavljajo glavni razlog za smrtnost na globalni ravni, saj povzročijo približno 17,9 milijona smrti letno. Nezdrave prehranjevalne navade so eden najpogostejših vzrokov za CVD na svetu in se soočajo z njimi na različne načine, vključno z digitalnimi tehnologijami. Cilj tega projekta je razviti spletno storitev, ki omogoča nevsiljiv način sledenja prehranjevalnim navadam in spremljanja dinamike vnosa hranil v primerjavi s tradicionalnim načinom sledenja "beleženje vsakega obroka". Sledili smo pristopu oblikovalsko-znanstvenega raziskovanja za razvoj spletne storitve. Spletna storitev uporablja algoritme semantične podobnosti in omogoča človeško povratno informacijo za izboljšanje njegove učinkovitosti. Razvita bo z uporabo okvira Serverless in nameščena na platformi AWS. Prepoznavanje računov bo izvedeno z uporabo AWS Textract, hranilna vrednost izdelkov pa bo pridobljena iz javno dostopnih baz podatkov. Ta pristop si prizadeva ustvariti inovativen in uporabniku prijazen način sledenja prehranjevanju in dinamiki hranil.
Ključne besede:zdrava prehrana, račun živilske trgovine, prehranska analiza, nadzor dnevnega vnosa, strojno učenje, klepetalnik


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici