Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali uporabite sodobnejši brskalnik.
|
|
SLO
|
ENG
|
Piškotki in zasebnost
DKUM
EPF - Ekonomsko-poslovna fakulteta
FE - Fakulteta za energetiko
FERI - Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
FF - Filozofska fakulteta
FGPA - Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo
FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
FL - Fakulteta za logistiko
FNM - Fakulteta za naravoslovje in matematiko
FOV - Fakulteta za organizacijske vede
FS - Fakulteta za strojništvo
FT - Fakulteta za turizem
FVV - Fakulteta za varnostne vede
FZV - Fakulteta za zdravstvene vede
MF - Medicinska fakulteta
PEF - Pedagoška fakulteta
PF - Pravna fakulteta
UKM - Univerzitetna knjižnica Maribor
UM - Univerza v Mariboru
UZUM - Univerzitetna založba Univerze v Mariboru
COBISS
Ekonomsko poslovna fakulteta
Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Fakulteta za logistiko
Fakulteta za organizacijske vede
Fakulteta za varnostne vede
Fakulteta za zdravstvene vede
Knjižnica tehniških fakultet
Medicinska fakulteta
Miklošičeva knjižnica - FPNM
Pravna fakulteta
Univerzitetna knjižnica Maribor
Večja pisava
|
Manjša pisava
Uvodnik
Iskanje
Brskanje
Oddaja dela
Za študente
Za zaposlene
Statistika
Prijava
Prva stran
>
Izpis gradiva
Izpis gradiva
Naslov:
Analiza uživanja prehranskih dopolnil med študenti Univerze v Mariboru
Avtorji:
ID
Pučko, Tadej
(Avtor)
ID
Mumel, Damijan
(Mentor)
Več o mentorju...
Datoteke:
UN_Pucko_Tadej_2022.pdf
(1,91 MB)
MD5: F0EFDF38E0C5E0F2B9B5D463651A0650
Jezik:
Slovenski jezik
Vrsta gradiva:
Diplomsko delo/naloga
Tipologija:
2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:
EPF - Ekonomsko-poslovna fakulteta
Opis:
V tem diplomskem delu smo razložili, kako porabniki zaznavajo tveganje. Nato smo opisali vsa različna hranila, razložili, katera hranila poznamo, podali zanje primere in razložili, zakaj so pomembna. Nadaljevali smo z razlago potrebe telesa po hranilnih snoveh in našteli ter razložili parametre vitalnosti. Poglavje o zdravi in uravnoteženi prehrani smo zaključili z negativnimi posledicami nezdrave in neuravnotežene prehrane. Sledil je podroben opis vrst in namena določenega prehranskega dopolnila ter njihovih pojavnih oblik. Pojasnili smo tudi možne stranske učinke in komu so dopolnila namenjena. V zadnjem, raziskovalnem delu smo analizirali odgovore petdesetih anketiranih študentov. Ugotovili smo, da večina študentov prepozna prehranska dopolnila, 80 % študentov je prehransko dopolnilo že zaužilo. Najpogosteje uporabljajo sirotkine beljakovine in magnezij. V veliki večini menijo, da bi prehranska dopolnila priporočili družini, prijateljem in znancem. Študenti se niti ne strinjajo niti strinjajo s tem, da imajo snovi v klasični hrani enake lastnosti kot snovi v prehranskih dopolnilih. Glede informacij o prehranskih dopolnilih študenti menijo, da so zdravniki najbolj verodostojen vir.
Ključne besede:
uravnovešena prehrana
,
prehranska dopolnila
,
zdravje
,
študenti
,
tveganje
Kraj izida:
[Maribor
Založnik:
Z. Pučko
Leto izida:
2022
PID:
20.500.12556/DKUM-82654
UDK:
613.2-057.875
COBISS.SI-ID:
129508611
Datum objave v DKUM:
15.11.2022
Število ogledov:
644
Število prenosov:
110
Metapodatki:
Področja:
EPF
Citiraj gradivo
Navadno besedilo
BibTeX
EndNote XML
EndNote/Refer
RIS
ABNT
ACM Ref
AMA
APA
Chicago 17th Author-Date
Harvard
IEEE
ISO 690
MLA
Vancouver
:
PUČKO, Tadej, 2022,
Analiza uživanja prehranskih dopolnil med študenti Univerze v Mariboru
[na spletu]. Diplomsko delo. Maribor : Z. Pučko. [Dostopano 26 marec 2025]. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=82654
Kopiraj citat
Skupna ocena:
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
(0 glasov)
Vaša ocena:
Ocenjevanje je dovoljeno samo
prijavljenim
uporabnikom.
Objavi na:
Podobna dela iz repozitorija:
Učni načrt
Učni načrt
Analiza učbenikov za deveti razred devetletne osnovne šole
Predlog posodobljenega učnega načrta
Information and communication technologies (ICT) in biology teaching in Slovenian secondary schools
Podobna dela iz ostalih repozitorijev:
Book of abstracts
Oblikovanje vrednot trajnostnega razvoja
Matematične zgodbe v 3. razredu osnovne šole
Vzgoja in izobraževanje za življenje po načelu trajnosti
Learning in a time of crisis
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.
Licence
Licenca:
CC BY-NC-ND 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna
Povezava:
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.sl
Opis:
Najbolj omejujoča licenca Creative Commons. Uporabniki lahko prenesejo in delijo delo v nekomercialne namene in ga ne smejo uporabiti za nobene druge namene.
Začetek licenciranja:
29.08.2022
Sekundarni jezik
Jezik:
Angleški jezik
Naslov:
Analysis of dietary supplements consumption among students of University of Maribor
Opis:
In this thesis, we have explained how consumers perceive risk. We then described all the different nutrients, explained which nutrients we know about, gave examples of them and explained why they are important. We went on to explain the body's need for nutrients and listed and explained the parameters of vitality. We concluded the chapter on healthy and balanced diets with the negative consequences of unhealthy and unbalanced diets. This was followed by a detailed description of the types and purpose of the specific food supplements and their forms. We also explained the possible side effects and for whom the supplements are intended. In the final, exploratory part, we analysed the answers of the 50 students interviewed. We found that most students recognise dietary supplements and 80% of students have taken a dietary supplement. The most used supplements are whey protein and magnesium. The vast majority of students think they would recommend food supplements to family, friends and acquaintances. Students neither agree nor disagree that substances in conventional foods have the same properties as those in food supplements. Regarding information on food supplements, students consider doctors to be the most credible source.
Ključne besede:
balanced diet
,
dietary supplements
,
health
,
students
,
risk
Komentarji
Dodaj komentar
Za komentiranje se morate
prijaviti
.
Komentarji (0)
0 - 0 / 0
Ni komentarjev!
Nazaj