| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva Pomoč

Naslov:Nadzor temperature v posodi na indukcijskem kuhališču : diplomsko delo
Avtorji:ID Ocepek, Leon (Avtor)
ID Hamler, Anton (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
ID Petrun, Martin (Komentor)
Datoteke:.pdf VS_Ocepek_Leon_2022.pdf (3,70 MB)
MD5: 130F02132244A5904790001ECD44CB9C
PID: 20.500.12556/dkum/77e34b2c-e08a-4f5d-8ba5-ed0c246d9a1b
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:FERI - Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
Opis:V diplomskem delu smo z namenom hitrejšega zaznavanja spremembe temperature v posodi na temperaturni NTK senzor, ki je nameščen na sredini posamezne tuljave, dodali temperaturno prevodno ploščico. Pri izbiri materiala, debeline in oblike smo morali biti pozorni, da je iz nemagnetnega materiala, da dobro prevaja toploto in da se v ploščici med segrevanjem posode inducira čim manj vrtinčnih tokov. Pomembna je tudi namestitev toplotno prevodne ploščice z namenom čim boljšega termalnega stika ploščice z NTK senzorjem in steklom, zato smo v diplomskem delu preizkusili več različnih postavitev ploščice na NTK senzor z uporabo toplotno prevodne paste, termalne blazinice in lista sljude. Z izboljšanim zaznavanjem temperature v posodi smo napisali tudi avtomatske algoritme za segrevanje vodnih jedi, topljenje, taljenje in pečenje hrane.
Ključne besede:nadzor temperature, indukcijsko kuhališče, toplotno prevodna ploščica, prenos toplote
Kraj izida:Maribor
Kraj izvedbe:Maribor
Založnik:[L. Ocepek]
Leto izida:2022
Št. strani:1 spletni vir (1 datoteka PDF (XI, 50 f.))
PID:20.500.12556/DKUM-81085 Novo okno
UDK:621.365.58(043.2)
COBISS.SI-ID:99089923 Novo okno
Datum objave v DKUM:21.01.2022
Število ogledov:1290
Število prenosov:0
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
Področja:KTFMB - FERI
:
OCEPEK, Leon, 2022, Nadzor temperature v posodi  na indukcijskem kuhališču : diplomsko delo [na spletu]. Diplomsko delo. Maribor : L. Ocepek. [Dostopano 21 januar 2025]. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=81085
Kopiraj citat
  
Skupna ocena:
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:Bookmark and Share


Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Licence

Licenca:CC BY-NC-ND 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna
Povezava:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.sl
Opis:Najbolj omejujoča licenca Creative Commons. Uporabniki lahko prenesejo in delijo delo v nekomercialne namene in ga ne smejo uporabiti za nobene druge namene.
Začetek licenciranja:30.12.2021

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Control of temperature in a pot on an induction hob
Opis:In my dissertation in intent to improve the detection of temperature changes in the pot, we added a heat transmit element to the temperature NTK sensor, which is in the middle of each coil. With choosing the material, thickness and shape, we had to be careful that it is made of nonmagnetic material, that its good conduct heat and that as few eddy currents are inducted in the plate when the pot is heated up. It is also very important the position of heat transmit element to intent to make the best possible thermal contact of the plate with the NTK sensor and glass, so in dissertation we tried several different layouts of the plate on the NTK sensor using heat conducting paste, thermal pad and mica sheet. With improved temperature detection, we also wrote automatic algorithms for heating water, melting and baking food.
Ključne besede:control of temperature, induction hob, heat transmit element, heat transfer


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici