Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali uporabite sodobnejši brskalnik.
|
|
SLO
|
ENG
|
Piškotki in zasebnost
DKUM
EPF - Ekonomsko-poslovna fakulteta
FE - Fakulteta za energetiko
FERI - Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
FF - Filozofska fakulteta
FGPA - Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo
FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
FL - Fakulteta za logistiko
FNM - Fakulteta za naravoslovje in matematiko
FOV - Fakulteta za organizacijske vede
FS - Fakulteta za strojništvo
FT - Fakulteta za turizem
FVV - Fakulteta za varnostne vede
FZV - Fakulteta za zdravstvene vede
MF - Medicinska fakulteta
PEF - Pedagoška fakulteta
PF - Pravna fakulteta
UKM - Univerzitetna knjižnica Maribor
UM - Univerza v Mariboru
UZUM - Univerzitetna založba Univerze v Mariboru
COBISS
Ekonomsko poslovna fakulteta
Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Fakulteta za logistiko
Fakulteta za organizacijske vede
Fakulteta za varnostne vede
Fakulteta za zdravstvene vede
Knjižnica tehniških fakultet
Medicinska fakulteta
Miklošičeva knjižnica - FPNM
Pravna fakulteta
Univerzitetna knjižnica Maribor
Večja pisava
|
Manjša pisava
Uvodnik
Iskanje
Brskanje
Oddaja dela
Za študente
Za zaposlene
Statistika
Prijava
Prva stran
>
Izpis gradiva
Izpis gradiva
Naslov:
Avtomatizacija sezonske sušilnice suhomesnatih izdelkov : diplomsko delo
Avtorji:
ID
Laznik, Gašper
(Avtor)
ID
Pogorelc, Janez
(Mentor)
Več o mentorju...
ID
Zadravec, Matej
(Mentor)
Več o mentorju...
Datoteke:
VS_Laznik_Gasper_2021.pdf
(3,96 MB)
MD5: 79248D4586A96F0D7D173F44729C3E07
PID:
20.500.12556/dkum/4df8b28d-ed2a-46d6-9e27-7d111f61136c
Jezik:
Slovenski jezik
Vrsta gradiva:
Diplomsko delo/naloga
Tipologija:
2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:
FERI - Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
Opis:
Sušenje in zorenje mesnin je zahteven tehnološki postopek, ki je tesno povezan z izkušnjami in praktičnimi znanji ljudi, ki se ukvarjajo s tem procesom. V nalogi je bilo realizirano tehnološko opremljanje sušilnega in zorilnega prostora, ki omogoča regulacijo najpomembnejših parametrov procesa zorenja in sušenja mesnin. S tem smo povečali ekonomičnost in nadzor ter posledično zmanjšali rizičnost izvedbe procesa.
Ključne besede:
Regulacija
,
nadzor
,
sušenje
,
zorenje
Kraj izida:
Maribor
Kraj izvedbe:
Maribor
Založnik:
[G. Laznik]
Leto izida:
2021
Št. strani:
XI, 81 str.
PID:
20.500.12556/DKUM-79821
UDK:
658.52.011.56:637.5(043.2)
COBISS.SI-ID:
95358979
Datum objave v DKUM:
18.10.2021
Število ogledov:
997
Število prenosov:
87
Metapodatki:
Področja:
KTFMB - FERI
Citiraj gradivo
Navadno besedilo
BibTeX
EndNote XML
EndNote/Refer
RIS
ABNT
ACM Ref
AMA
APA
Chicago 17th Author-Date
Harvard
IEEE
ISO 690
MLA
Vancouver
:
LAZNIK, Gašper, 2021,
Avtomatizacija sezonske sušilnice suhomesnatih izdelkov : diplomsko delo
[na spletu]. Diplomsko delo. Maribor : G. Laznik. [Dostopano 22 april 2025]. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=79821
Kopiraj citat
Skupna ocena:
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
(0 glasov)
Vaša ocena:
Ocenjevanje je dovoljeno samo
prijavljenim
uporabnikom.
Objavi na:
Iščem podobna dela...
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.
Licence
Licenca:
CC BY 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna
Povezava:
http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.sl
Opis:
To je standardna licenca Creative Commons, ki daje uporabnikom največ možnosti za nadaljnjo uporabo dela, pri čemer morajo navesti avtorja.
Začetek licenciranja:
18.08.2021
Sekundarni jezik
Jezik:
Angleški jezik
Naslov:
Automation of seasonal drying room for dried meat products
Opis:
Drying and maturing of meat products is a demanding technological process that is closely related to the experience and practical knowledge of the people involved in this process. In the thesis, the technological equipment of the drying and maturing space was realized, which enables the regulation of the most important parameters in the process of maturing and drying meat products. In this way, we increased economy, control and consequently reduced the risk of carrying out the process.
Ključne besede:
Regulation
,
control
,
drying
,
maturing
Komentarji
Dodaj komentar
Za komentiranje se morate
prijaviti
.
Komentarji (0)
0 - 0 / 0
Ni komentarjev!
Nazaj