Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali uporabite sodobnejši brskalnik.
|
|
SLO
|
ENG
|
Piškotki in zasebnost
DKUM
EPF - Ekonomsko-poslovna fakulteta
FE - Fakulteta za energetiko
FERI - Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
FF - Filozofska fakulteta
FGPA - Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo
FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
FL - Fakulteta za logistiko
FNM - Fakulteta za naravoslovje in matematiko
FOV - Fakulteta za organizacijske vede
FS - Fakulteta za strojništvo
FT - Fakulteta za turizem
FVV - Fakulteta za varnostne vede
FZV - Fakulteta za zdravstvene vede
MF - Medicinska fakulteta
PEF - Pedagoška fakulteta
PF - Pravna fakulteta
UKM - Univerzitetna knjižnica Maribor
UM - Univerza v Mariboru
UZUM - Univerzitetna založba Univerze v Mariboru
COBISS
Ekonomsko poslovna fakulteta
Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Fakulteta za logistiko
Fakulteta za organizacijske vede
Fakulteta za varnostne vede
Fakulteta za zdravstvene vede
Knjižnica tehniških fakultet
Medicinska fakulteta
Miklošičeva knjižnica - FPNM
Pravna fakulteta
Univerzitetna knjižnica Maribor
Večja pisava
|
Manjša pisava
Uvodnik
Iskanje
Brskanje
Oddaja dela
Za študente
Za zaposlene
Statistika
Prijava
Prva stran
>
Izpis gradiva
Izpis gradiva
Naslov:
Nadgradnja procesa izdelave izdelkov SWAN Slovenija : magistrsko delo
Avtorji:
ID
Hajsinger, Martin
(Avtor)
ID
Ficko, Mirko
(Mentor)
Več o mentorju...
ID
Vrečko, Igor
(Mentor)
Več o mentorju...
Datoteke:
MAG_Hajsinger_Martin_2021.pdf
(4,12 MB)
MD5: 5F4DCB0D99D34C5EFFC8078F8A8307D1
PID:
20.500.12556/dkum/edc8ee02-dc21-40aa-b33e-55083b80c6d4
Jezik:
Slovenski jezik
Vrsta gradiva:
Magistrsko delo/naloga
Tipologija:
2.09 - Magistrsko delo
Organizacija:
FS - Fakulteta za strojništvo
Opis:
V magistrskem delu je predstavljen problem zamudnega procesa ročne izdelave izdelkov SWAN Slovenija. V uvodnem delu je opisana analiza in pregled obstoječega stanja ter predstavljen zahtevnik, ki ga je potrebno izpolniti. Predstavljene so konceptne rešitve, ki so bile pridobljene z uporabo različnih metod iskanja idej in izbira ustrezne. Sledi predstavitev naprave za pospešitev izdelave izdelkov, ki smo jo v postopku koncipiranja zmodelirali. V nadaljevanju je opisana analiza kinematike, izdelava komponent, montaža naprave in izboljšan postopek izdelave izdelkov z novimi predvidenimi časi. V zadnjem delu je predstavljen zagonski elaborat projekta, v katerem so definirani vsi ključni gradniki za uspešno izveden projekt.
Ključne besede:
Nadgradnja procesa izdelave
,
razvoj
,
projekt
,
zagonski elaborat projekta
Kraj izida:
Maribor
Kraj izvedbe:
Maribor
Založnik:
[M. Hajsinger]
Leto izida:
2021
Št. strani:
XIII, 71 f.
PID:
20.500.12556/DKUM-79698
UDK:
658.62:351.712.2.025(043.2)
COBISS.SI-ID:
82252291
Datum objave v DKUM:
31.08.2021
Število ogledov:
1025
Število prenosov:
109
Metapodatki:
Področja:
KTFMB - FS
Citiraj gradivo
Navadno besedilo
BibTeX
EndNote XML
EndNote/Refer
RIS
ABNT
ACM Ref
AMA
APA
Chicago 17th Author-Date
Harvard
IEEE
ISO 690
MLA
Vancouver
:
HAJSINGER, Martin, 2021,
Nadgradnja procesa izdelave izdelkov SWAN Slovenija : magistrsko delo
[na spletu]. Magistrsko delo. Maribor : M. Hajsinger. [Dostopano 13 april 2025]. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=79698
Kopiraj citat
Skupna ocena:
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
(0 glasov)
Vaša ocena:
Ocenjevanje je dovoljeno samo
prijavljenim
uporabnikom.
Objavi na:
Podobna dela iz repozitorija:
Porous polyhipe membranes by thiol-ene polymerization
Synthesis of porous polymers from methacrylates and vinyl esters
THE INFLUENCE OF CHEMICAL AND MORPHOLOGICAL STRUCTURE OF POROUS POLYMETHACRYLATES ON THE IMMOBILISATION OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
POROUS CROSSLINKED POLYSTYRENE FROM EMULSIONS AND MINIEMULSIONS
Poly(styrene-co-divinylbenzene-co-2-ethylhexyl)acrilate membranes with interconnected macroporous structure
Podobna dela iz ostalih repozitorijev:
Uravnavanje elastičnosti silikonske gume z ultravijolično svetlobo
Influence of thermochromic additive on physical properties of polylactic acid biopolymer
Influence of excipients on oral lyophilisates’ physical properties
Influence of mechanical and chemical soil cultivation on physical characteristics of the soil in inter-row space by maize (Zea mays L.)
The influence of oral lyophilisates composition on their physical and thermal properties
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.
Licence
Licenca:
CC BY-NC-ND 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna
Povezava:
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.sl
Opis:
Najbolj omejujoča licenca Creative Commons. Uporabniki lahko prenesejo in delijo delo v nekomercialne namene in ga ne smejo uporabiti za nobene druge namene.
Začetek licenciranja:
11.08.2021
Sekundarni jezik
Jezik:
Angleški jezik
Naslov:
Upgrade of the manufacturing process of SWAN Slovenija products
Opis:
The master's thesis presents the problem of the time-consuming manual production process of SWAN Slovenia products. In the introductory part, an analysis and overview of the existing situation is described and the requirements that the device must meet are presented. Conceptual solutions which were obtained using different methods of searching for ideas and selecting the appropriate one are also presented. This is followed by a presentation of a device for speeding up the production of products, which has been 3D modelled in the process of conceptualisation. The analysis of the kinematics, the manufacturing of the components, the assembly of the device and the improved product manufacturing process with the new predicted times are also specified. In the last part, the project start-up study is presented in which all the key elements for a successful project are defined.
Ključne besede:
Upgrade of the manufacturing process
,
development
,
project
,
initial elaborate of a project
Komentarji
Dodaj komentar
Za komentiranje se morate
prijaviti
.
Komentarji (0)
0 - 0 / 0
Ni komentarjev!
Nazaj