| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva Pomoč

Naslov:Analiza škodljivih vplivov prehranske verige na okolje in zdravje ljudi
Avtorji:ID Zupan, Tinkara (Avtor)
ID Senegačnik, Marjan (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
ID Balantič, Zvonko (Komentor)
Datoteke:.pdf VS_Zupan_Tinkara_2018.pdf (1,22 MB)
MD5: C048CBC61B1959DA728FBE430F792763
PID: 20.500.12556/dkum/59d5da8c-5851-4242-864f-c393a6d220f9
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Organizacija:FOV - Fakulteta za organizacijske vede
Opis:Celotno prehranjevalno verigo spremlja močno obremenjevanje okolja, na kar vpliva predvsem človek. Eden izmed predlogov, s katerim bi zmanjšali vplive na okolje, je ekološko kmetijstvo. V diplomskem delu smo opredelili vrsto obremenjevanj okolja in kako le-ta vplivajo na okolje in na zdravje ljudi. Predstavili smo ekološko kmetijstvo in primer dobre prakse, ki deluje v sklopu Biotehniškega centra Naklo. Izvedli smo anketo, s katero smo spoznali nakupovalne navade kupcev in ugotovili, kolikšna je njihova skrb za okolje. Opravljena je bila analiza ankete, kjer smo na podlagi rezultatov in teorije podali predloge izboljšav na tem področju.
Ključne besede:prehranska veriga, obremenjevanje okolja, ekološko kmetijstvo, lokalno gospodarstvo.
Kraj izida:Maribor
Leto izida:2018
PID:20.500.12556/DKUM-72879 Novo okno
COBISS.SI-ID:8084499 Novo okno
NUK URN:URN:SI:UM:DK:P9Z3OSKR
Datum objave v DKUM:10.01.2019
Število ogledov:1247
Število prenosov:86
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Področja:FOV
:
Kopiraj citat
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:Bookmark and Share


Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Licence

Licenca:CC BY-NC-ND 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna
Povezava:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.sl
Opis:Najbolj omejujoča licenca Creative Commons. Uporabniki lahko prenesejo in delijo delo v nekomercialne namene in ga ne smejo uporabiti za nobene druge namene.
Začetek licenciranja:05.12.2018

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Analysis of harmful impacts in food chain to the environment and humans health
Opis:During the whole food chain the environment is burdened and polluted because of the human consequences. One of the steps to make the earth a better place again is organic farming. In our bachelor work we distinguish the types of environmental pollutions and how do they effect the environment and the human’s health. We presented organic farming and the example of good practice in the context of the Biotechnical centre Naklo. In the research work we conducted a survey to learn about the shopping habits of customers and their concern about the environment. On the basis of the results of the survey and the theories, we suggested some proposals to improve the current situation in this area.
Ključne besede:food chain, environment pollution, organic farming, local economy.


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici