Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali uporabite sodobnejši brskalnik.
|
|
SLO
|
ENG
|
Piškotki in zasebnost
DKUM
EPF - Ekonomsko-poslovna fakulteta
FE - Fakulteta za energetiko
FERI - Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
FF - Filozofska fakulteta
FGPA - Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo
FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
FL - Fakulteta za logistiko
FNM - Fakulteta za naravoslovje in matematiko
FOV - Fakulteta za organizacijske vede
FS - Fakulteta za strojništvo
FT - Fakulteta za turizem
FVV - Fakulteta za varnostne vede
FZV - Fakulteta za zdravstvene vede
MF - Medicinska fakulteta
PEF - Pedagoška fakulteta
PF - Pravna fakulteta
UKM - Univerzitetna knjižnica Maribor
UM - Univerza v Mariboru
UZUM - Univerzitetna založba Univerze v Mariboru
COBISS
Ekonomsko poslovna fakulteta
Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Fakulteta za logistiko
Fakulteta za organizacijske vede
Fakulteta za varnostne vede
Fakulteta za zdravstvene vede
Knjižnica tehniških fakultet
Medicinska fakulteta
Miklošičeva knjižnica - FPNM
Pravna fakulteta
Univerzitetna knjižnica Maribor
Večja pisava
|
Manjša pisava
Uvodnik
Iskanje
Brskanje
Oddaja dela
Za študente
Za zaposlene
Statistika
Prijava
Prva stran
>
Izpis gradiva
Izpis gradiva
Naslov:
Vpliv različnih probiotikov na rast in preživetje bakterije Escherichia coli v mleku
Avtorji:
ID
Šulc, Dunja
(Avtor)
ID
Fijan, Sabina
(Mentor)
Več o mentorju...
ID
Steyer, Andrej
(Komentor)
Datoteke:
MAG_Sulc_Dunja_2018.pdf
(1,23 MB)
MD5: 807CEDFD3A7CCAF0FA99A4D672813C9D
PID:
20.500.12556/dkum/9d4430d1-746d-406d-ad4a-279bf935a6c2
Jezik:
Slovenski jezik
Vrsta gradiva:
Magistrsko delo/naloga
Tipologija:
2.09 - Magistrsko delo
Organizacija:
FZV - Fakulteta za zdravstvene vede
Opis:
Probiotiki so živi mikroorganizmi, ki dokazano pozitivno učinkujejo na zdravje gostitelja, če jih zaužije v zadostnih količinah. Probiotični sevi imajo različne mehanizme delovanja in opravljajo specifične naloge. Na trgu je dostopnih vedno več probiotičnih izdelkov, predvsem v obliki prehranskih dopolnil. Zaradi potrošniške industrije moramo biti pozorni, da za probiotike štejemo zgolj izdelke, ki so analizirani in vsebujejo probiotične seve, katerih učinke potrjujejo klinične raziskave. V magistrskem delu smo preverili vpliv različnih probiotikov na rast in preživetje bakterije Escherichia coli v mleku.
Ključne besede:
probiotiki
,
pozitivni učinki probiotikov
,
Escherichia coli
,
klasične gojitvene metode štetja mikroorganizmov
,
PCR
,
metoda agar spot.
Kraj izida:
Maribor
Založnik:
[D. Šulc]
Leto izida:
2017
PID:
20.500.12556/DKUM-69148
UDK:
579.842:579.61(043.2)
COBISS.SI-ID:
2381732
NUK URN:
URN:SI:UM:DK:D3VZWBGA
Datum objave v DKUM:
18.01.2018
Število ogledov:
2345
Število prenosov:
126
Metapodatki:
Področja:
FZV
Citiraj gradivo
Navadno besedilo
BibTeX
EndNote XML
EndNote/Refer
RIS
ABNT
ACM Ref
AMA
APA
Chicago 17th Author-Date
Harvard
IEEE
ISO 690
MLA
Vancouver
:
ŠULC, Dunja, 2017,
Vpliv različnih probiotikov na rast in preživetje bakterije Escherichia coli v mleku
[na spletu]. Magistrsko delo. Maribor : D. Šulc. [Dostopano 19 marec 2025]. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=69148
Kopiraj citat
Skupna ocena:
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
(0 glasov)
Vaša ocena:
Ocenjevanje je dovoljeno samo
prijavljenim
uporabnikom.
Objavi na:
Iščem podobna dela...
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.
Licence
Licenca:
CC BY-NC-ND 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna
Povezava:
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.sl
Opis:
Najbolj omejujoča licenca Creative Commons. Uporabniki lahko prenesejo in delijo delo v nekomercialne namene in ga ne smejo uporabiti za nobene druge namene.
Začetek licenciranja:
01.12.2017
Sekundarni jezik
Jezik:
Angleški jezik
Naslov:
Influence of various probiotics on the survival and growth of Escherichia coli in milk
Opis:
Probiotics are live microorganisms with proven benefits for the host's health when consumed in required amounts. Probiotic strains have different function mechanisms and execute specific tasks. The market offers ever more probiotic products, especially in the form of supplements. The consumer industry can be treacherous, therefore, we must pay attention and consider as probiotics only the products that have been analysed and contain probiotic strains with clinically-proven effects. This master thesis investigates the influence of various probiotics on the growth and survival of the bacteria Escherichia coli in milk.
Ključne besede:
probiotics
,
the effects of probiotics
,
Escherichia coli
,
classical incubating methods
,
PCR
,
agar spot test
Komentarji
Dodaj komentar
Za komentiranje se morate
prijaviti
.
Komentarji (0)
0 - 0 / 0
Ni komentarjev!
Nazaj