| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva Pomoč

Naslov:Vpliv različnih probiotikov na rast in preživetje bakterije Escherichia coli v mleku
Avtorji:ID Šulc, Dunja (Avtor)
ID Fijan, Sabina (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
ID Steyer, Andrej (Komentor)
Datoteke:.pdf MAG_Sulc_Dunja_2018.pdf (1,23 MB)
MD5: 807CEDFD3A7CCAF0FA99A4D672813C9D
PID: 20.500.12556/dkum/9d4430d1-746d-406d-ad4a-279bf935a6c2
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Magistrsko delo/naloga
Tipologija:2.09 - Magistrsko delo
Organizacija:FZV - Fakulteta za zdravstvene vede
Opis:Probiotiki so živi mikroorganizmi, ki dokazano pozitivno učinkujejo na zdravje gostitelja, če jih zaužije v zadostnih količinah. Probiotični sevi imajo različne mehanizme delovanja in opravljajo specifične naloge. Na trgu je dostopnih vedno več probiotičnih izdelkov, predvsem v obliki prehranskih dopolnil. Zaradi potrošniške industrije moramo biti pozorni, da za probiotike štejemo zgolj izdelke, ki so analizirani in vsebujejo probiotične seve, katerih učinke potrjujejo klinične raziskave. V magistrskem delu smo preverili vpliv različnih probiotikov na rast in preživetje bakterije Escherichia coli v mleku.
Ključne besede:probiotiki, pozitivni učinki probiotikov, Escherichia coli, klasične gojitvene metode štetja mikroorganizmov, PCR, metoda agar spot.
Kraj izida:Maribor
Založnik:[D. Šulc]
Leto izida:2017
PID:20.500.12556/DKUM-69148 Novo okno
UDK:579.842:579.61(043.2)
COBISS.SI-ID:2381732 Novo okno
NUK URN:URN:SI:UM:DK:D3VZWBGA
Datum objave v DKUM:18.01.2018
Število ogledov:2345
Število prenosov:126
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
Področja:FZV
:
ŠULC, Dunja, 2017, Vpliv različnih probiotikov na rast in preživetje bakterije Escherichia coli v mleku [na spletu]. Magistrsko delo. Maribor : D. Šulc. [Dostopano 19 marec 2025]. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=69148
Kopiraj citat
  
Skupna ocena:
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:Bookmark and Share


Iščem podobna dela...Prosim, počakajte...
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Licence

Licenca:CC BY-NC-ND 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna
Povezava:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.sl
Opis:Najbolj omejujoča licenca Creative Commons. Uporabniki lahko prenesejo in delijo delo v nekomercialne namene in ga ne smejo uporabiti za nobene druge namene.
Začetek licenciranja:01.12.2017

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Influence of various probiotics on the survival and growth of Escherichia coli in milk
Opis:Probiotics are live microorganisms with proven benefits for the host's health when consumed in required amounts. Probiotic strains have different function mechanisms and execute specific tasks. The market offers ever more probiotic products, especially in the form of supplements. The consumer industry can be treacherous, therefore, we must pay attention and consider as probiotics only the products that have been analysed and contain probiotic strains with clinically-proven effects. This master thesis investigates the influence of various probiotics on the growth and survival of the bacteria Escherichia coli in milk.
Ključne besede:probiotics, the effects of probiotics, Escherichia coli, classical incubating methods, PCR, agar spot test


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici