Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali uporabite sodobnejši brskalnik.
|
|
SLO
|
ENG
|
Piškotki in zasebnost
DKUM
EPF - Ekonomsko-poslovna fakulteta
FE - Fakulteta za energetiko
FERI - Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
FF - Filozofska fakulteta
FGPA - Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo
FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
FL - Fakulteta za logistiko
FNM - Fakulteta za naravoslovje in matematiko
FOV - Fakulteta za organizacijske vede
FS - Fakulteta za strojništvo
FT - Fakulteta za turizem
FVV - Fakulteta za varnostne vede
FZV - Fakulteta za zdravstvene vede
MF - Medicinska fakulteta
PEF - Pedagoška fakulteta
PF - Pravna fakulteta
UKM - Univerzitetna knjižnica Maribor
UM - Univerza v Mariboru
UZUM - Univerzitetna založba Univerze v Mariboru
COBISS
Ekonomsko poslovna fakulteta
Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Fakulteta za logistiko
Fakulteta za organizacijske vede
Fakulteta za varnostne vede
Fakulteta za zdravstvene vede
Knjižnica tehniških fakultet
Medicinska fakulteta
Miklošičeva knjižnica - FPNM
Pravna fakulteta
Univerzitetna knjižnica Maribor
Večja pisava
|
Manjša pisava
Uvodnik
Iskanje
Brskanje
Oddaja dela
Za študente
Za zaposlene
Statistika
Prijava
Prva stran
>
Izpis gradiva
Izpis gradiva
Naslov:
Določanje točke popolne zamrznitve materiala
Avtorji:
ID
Sarjaš, Andreas
(Avtor)
ID
Zadravec, Matej
(Mentor)
Več o mentorju...
ID
Bombek, Gorazd
(Komentor)
Datoteke:
UN_Sarjas_Andreas_2017.pdf
(6,72 MB)
MD5: 6FE3839BF70886E6A289F6193727F690
PID:
20.500.12556/dkum/08485f62-c9d1-4d19-b078-b72bdf2347c4
Jezik:
Slovenski jezik
Vrsta gradiva:
Diplomsko delo/naloga
Tipologija:
2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:
FS - Fakulteta za strojništvo
Opis:
V diplomski nalogi je obravnavano določanje točke popolne zamrznitve materiala pri procesu liofilizacije. Točka popolne zamrznitve materiala je trenutek, v katerem vsa snov preide iz tekočega v trdno stanje. Spremljanje poteka zamrzovanja in določitev časa zamrzovanja sta izvedena s pomočjo meritve električne upornosti, meritve temperature in spremljanja zvočnih emisij. Meritev upornosti je izvedena z izmeničnim napajanjem bakrenih elektrod, meritev temperature pa s pomočjo objemnega termoelementa. Zvočne emisije so zajete s pomočjo dveh mikrofonov. Vse meritve so povezane v celoto s pomočjo programske opreme NI LabVIEW. Iz narisanih potekov merjenih veličin v odvisnosti od časa je določen čas popolne zamrznitve materiala.
Ključne besede:
Zamrzovanje
,
liofilizacija
,
merjenje temperature
,
spremljanje električne upornosti
,
zajemanje zvoka z mikrofonom
,
LabVIEW.
Kraj izida:
Maribor
Založnik:
[A. Sarjaš]
Leto izida:
2017
PID:
20.500.12556/DKUM-67257
UDK:
57.086.13:534.833.52(043.2)
COBISS.SI-ID:
21114390
NUK URN:
URN:SI:UM:DK:QHKKYSDV
Datum objave v DKUM:
05.09.2017
Število ogledov:
1523
Število prenosov:
310
Metapodatki:
Področja:
KTFMB - FS
Citiraj gradivo
Navadno besedilo
BibTeX
EndNote XML
EndNote/Refer
RIS
ABNT
ACM Ref
AMA
APA
Chicago 17th Author-Date
Harvard
IEEE
ISO 690
MLA
Vancouver
:
SARJAŠ, Andreas, 2017,
Določanje točke popolne zamrznitve materiala
[na spletu]. Diplomsko delo. Maribor : A. Sarjaš. [Dostopano 30 marec 2025]. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=67257
Kopiraj citat
Skupna ocena:
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
(0 glasov)
Vaša ocena:
Ocenjevanje je dovoljeno samo
prijavljenim
uporabnikom.
Objavi na:
Podobna dela iz repozitorija:
Organizacijska struktura proizvodnega podjetja
Proizvodnja novega izdelka
Analiza modela kupcu prilagojene obutve
Kakovost poslovanja in zadovoljstvo kupcev
Sistemi kakovosti kot sredstvo za doseganje strateških razvojnih usmeritev
Podobna dela iz ostalih repozitorijev:
Kadrovska politika v podjetju Kalcer d.o.o.
Spodbujanje inovativnosti v gospodarstvu
Združevanje planiranja proizvodnje dveh podjetij
Izboljšanje planiranja proizvodnje polizdelkov trdnih zdravilnih oblik
Organizacija razvoja orodij v podjetju Var d.o.o.
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.
Licence
Licenca:
CC BY-NC-ND 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna
Povezava:
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.sl
Opis:
Najbolj omejujoča licenca Creative Commons. Uporabniki lahko prenesejo in delijo delo v nekomercialne namene in ga ne smejo uporabiti za nobene druge namene.
Začetek licenciranja:
08.08.2017
Sekundarni jezik
Jezik:
Angleški jezik
Naslov:
Determination of substance total freezing point
Opis:
This diploma deals with determination of substance total freezing point in lyophilisation process. Substance total freezing point is a moment, when all substance entirely freezes and are all parts of substance in solid state. Observation of freezing process is done with electrical resistance measurement, temperature measurement and ice cracking sound measurement. Electrical resistance measurement is carried out with two copper electrodes, temperature measurement with circumferential thermocouple and sound measurement with two microphones. Measurements were programmed in NI LabVIEW. Total freezing point time can be determined out of measured quantities versus time plots.
Ključne besede:
Freezing
,
lyophilisation
,
temperature measurement
,
electrical resistance observation
,
ice cracking sound monitoring
,
LabVIEW.
Komentarji
Dodaj komentar
Za komentiranje se morate
prijaviti
.
Komentarji (0)
0 - 0 / 0
Ni komentarjev!
Nazaj