Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali uporabite sodobnejši brskalnik.
|
|
SLO
|
ENG
|
Piškotki in zasebnost
DKUM
EPF - Ekonomsko-poslovna fakulteta
FE - Fakulteta za energetiko
FERI - Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
FF - Filozofska fakulteta
FGPA - Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo
FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
FL - Fakulteta za logistiko
FNM - Fakulteta za naravoslovje in matematiko
FOV - Fakulteta za organizacijske vede
FS - Fakulteta za strojništvo
FT - Fakulteta za turizem
FVV - Fakulteta za varnostne vede
FZV - Fakulteta za zdravstvene vede
MF - Medicinska fakulteta
PEF - Pedagoška fakulteta
PF - Pravna fakulteta
UKM - Univerzitetna knjižnica Maribor
UM - Univerza v Mariboru
UZUM - Univerzitetna založba Univerze v Mariboru
COBISS
Ekonomsko poslovna fakulteta
Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Fakulteta za logistiko
Fakulteta za organizacijske vede
Fakulteta za varnostne vede
Fakulteta za zdravstvene vede
Knjižnica tehniških fakultet
Medicinska fakulteta
Miklošičeva knjižnica - FPNM
Pravna fakulteta
Univerzitetna knjižnica Maribor
Večja pisava
|
Manjša pisava
Uvodnik
Iskanje
Brskanje
Oddaja dela
Za študente
Za zaposlene
Statistika
Prijava
Prva stran
>
Izpis gradiva
Izpis gradiva
Naslov:
GASTRONOMSKA TURISTIČNA POT (FOOD CRAWLS) POSAVJA
Avtorji:
ID
Šetinc, Sara
(Avtor)
ID
Kužnik, Lea
(Mentor)
Več o mentorju...
Datoteke:
VS_Setinc_Sara_2018.pdf
(1,53 MB)
MD5: 7D682128B711A895DFB974981E72E096
Jezik:
Slovenski jezik
Vrsta gradiva:
Diplomsko delo/naloga
Organizacija:
FT - Fakulteta za turizem
Opis:
Gastronomija na področju Posavja ima dolgo dediščino, ki se je skozi čas spreminjala in nadgrajevala vse do sodobnosti. V teoretičnem delu diplomskega dela smo opredelili glavne pojme v povezavi z obravnavano tematiko, ki jih bomo skozi delo pogosto uporabili. Opisali smo kulturo in način prehranjevanja v Posavju, vsakdanjo in praznično hrano ter hrano ob delih. Pri tem smo izpostavili posamezne kulinarične posebnosti in pijače, značilne za Posavje. V empiričnem delu diplomskega dela smo s pomočjo terenskega dela in tehnike usmerjenega polstruktuiranega intervjuja ugotavljali, kako se je gastronomija na področju Posavja po 2. svetovni vojni spreminjala in nadgrajevala. Pri tem smo ugotovili, da imamo v Posavju dovolj gastronomskih posebnosti, na osnovi katerih lahko pripravimo zasnovo za novo gastronomsko turistično pot Food crawl, ki bo povezovala različne gostinske ponudnike v vseh občinah Posavja z značilnimi jedmi in pijačami te gastronomske regije.
Ključne besede:
gastronomija
,
vsakdanja hrana
,
praznična hrana
,
Food crawl
,
Posavje
Kraj izida:
Brežice
Leto izida:
2017
PID:
20.500.12556/DKUM-63804
UDK:
641.5:338.48(497.4Posavje)(043.2)
COBISS.SI-ID:
2048238419
NUK URN:
URN:SI:UM:DK:C2VV9H3V
Datum objave v DKUM:
17.01.2018
Število ogledov:
1401
Število prenosov:
157
Metapodatki:
Področja:
Ostalo
Citiraj gradivo
Navadno besedilo
BibTeX
EndNote XML
EndNote/Refer
RIS
ABNT
ACM Ref
AMA
APA
Chicago 17th Author-Date
Harvard
IEEE
ISO 690
MLA
Vancouver
:
ŠETINC, Sara, 2017,
GASTRONOMSKA TURISTIČNA POT (FOOD CRAWLS) POSAVJA
[na spletu]. Diplomsko delo. Brežice. [Dostopano 21 januar 2025]. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=63804
Kopiraj citat
Skupna ocena:
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
(0 glasov)
Vaša ocena:
Ocenjevanje je dovoljeno samo
prijavljenim
uporabnikom.
Objavi na:
Iščem podobna dela...
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.
Licence
Licenca:
CC BY-NC-ND 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna
Povezava:
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.sl
Opis:
Najbolj omejujoča licenca Creative Commons. Uporabniki lahko prenesejo in delijo delo v nekomercialne namene in ga ne smejo uporabiti za nobene druge namene.
Začetek licenciranja:
16.09.2016
Sekundarni jezik
Jezik:
Angleški jezik
Naslov:
GASTRONOMIC TOURIST PATH OF POSAVJE (FOOD CRAWLS)
Opis:
Gastronomy in the Posavje region has a long heritage, which has changed over time and upgraded to modern times. In the theoretical part of the thesis, we defined the main concepts in relation to the subject matter, which we will often use through the work. We have described the culture and the way of eating in Posavje, everyday and festive food and food served during work on the field. We highlighted individual culinary specialties and beverages typical for Posavje region. In the empirical part of the thesis we used fieldwork and technique of a focused semi-structured interview that showed us how the gastronomy in the Posavje region after World War II changed and upgraded. During the research, we found out that we have enough gastronomic specialties in Posavje, that we can prepare the design for the new Food crawl, which will connect various catering providers in all municipalities of Posavje with typical dishes and drinks in this gastronomic region.
Ključne besede:
gastronomy
,
everyday food
,
festive food
,
Food crawl
,
Posavje
Komentarji
Dodaj komentar
Za komentiranje se morate
prijaviti
.
Komentarji (0)
0 - 0 / 0
Ni komentarjev!
Nazaj