| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva Pomoč

Naslov:GASTRONOMSKA TURISTIČNA POT (FOOD CRAWLS) POSAVJA
Avtorji:ID Šetinc, Sara (Avtor)
ID Kužnik, Lea (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Datoteke:.pdf VS_Setinc_Sara_2018.pdf (1,53 MB)
MD5: 7D682128B711A895DFB974981E72E096
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Organizacija:FT - Fakulteta za turizem
Opis:Gastronomija na področju Posavja ima dolgo dediščino, ki se je skozi čas spreminjala in nadgrajevala vse do sodobnosti. V teoretičnem delu diplomskega dela smo opredelili glavne pojme v povezavi z obravnavano tematiko, ki jih bomo skozi delo pogosto uporabili. Opisali smo kulturo in način prehranjevanja v Posavju, vsakdanjo in praznično hrano ter hrano ob delih. Pri tem smo izpostavili posamezne kulinarične posebnosti in pijače, značilne za Posavje. V empiričnem delu diplomskega dela smo s pomočjo terenskega dela in tehnike usmerjenega polstruktuiranega intervjuja ugotavljali, kako se je gastronomija na področju Posavja po 2. svetovni vojni spreminjala in nadgrajevala. Pri tem smo ugotovili, da imamo v Posavju dovolj gastronomskih posebnosti, na osnovi katerih lahko pripravimo zasnovo za novo gastronomsko turistično pot Food crawl, ki bo povezovala različne gostinske ponudnike v vseh občinah Posavja z značilnimi jedmi in pijačami te gastronomske regije.
Ključne besede:gastronomija, vsakdanja hrana, praznična hrana, Food crawl, Posavje
Kraj izida:Brežice
Leto izida:2017
PID:20.500.12556/DKUM-63804 Novo okno
UDK:641.5:338.48(497.4Posavje)(043.2)
COBISS.SI-ID:2048238419  Novo okno
NUK URN:URN:SI:UM:DK:C2VV9H3V
Datum objave v DKUM:17.01.2018
Število ogledov:1401
Število prenosov:157
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
Področja:Ostalo
:
ŠETINC, Sara, 2017, GASTRONOMSKA TURISTIČNA POT (FOOD CRAWLS) POSAVJA [na spletu]. Diplomsko delo. Brežice. [Dostopano 21 januar 2025]. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=63804
Kopiraj citat
  
Skupna ocena:
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:Bookmark and Share


Iščem podobna dela...Prosim, počakajte...
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Licence

Licenca:CC BY-NC-ND 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna
Povezava:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.sl
Opis:Najbolj omejujoča licenca Creative Commons. Uporabniki lahko prenesejo in delijo delo v nekomercialne namene in ga ne smejo uporabiti za nobene druge namene.
Začetek licenciranja:16.09.2016

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:GASTRONOMIC TOURIST PATH OF POSAVJE (FOOD CRAWLS)
Opis:Gastronomy in the Posavje region has a long heritage, which has changed over time and upgraded to modern times. In the theoretical part of the thesis, we defined the main concepts in relation to the subject matter, which we will often use through the work. We have described the culture and the way of eating in Posavje, everyday and festive food and food served during work on the field. We highlighted individual culinary specialties and beverages typical for Posavje region. In the empirical part of the thesis we used fieldwork and technique of a focused semi-structured interview that showed us how the gastronomy in the Posavje region after World War II changed and upgraded. During the research, we found out that we have enough gastronomic specialties in Posavje, that we can prepare the design for the new Food crawl, which will connect various catering providers in all municipalities of Posavje with typical dishes and drinks in this gastronomic region.
Ključne besede:gastronomy, everyday food, festive food, Food crawl, Posavje


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici