Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali uporabite sodobnejši brskalnik.
|
|
SLO
|
ENG
|
Piškotki in zasebnost
DKUM
EPF - Ekonomsko-poslovna fakulteta
FE - Fakulteta za energetiko
FERI - Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
FF - Filozofska fakulteta
FGPA - Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo
FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
FL - Fakulteta za logistiko
FNM - Fakulteta za naravoslovje in matematiko
FOV - Fakulteta za organizacijske vede
FS - Fakulteta za strojništvo
FT - Fakulteta za turizem
FVV - Fakulteta za varnostne vede
FZV - Fakulteta za zdravstvene vede
MF - Medicinska fakulteta
PEF - Pedagoška fakulteta
PF - Pravna fakulteta
UKM - Univerzitetna knjižnica Maribor
UM - Univerza v Mariboru
UZUM - Univerzitetna založba Univerze v Mariboru
COBISS
Ekonomsko poslovna fakulteta
Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Fakulteta za logistiko
Fakulteta za organizacijske vede
Fakulteta za varnostne vede
Fakulteta za zdravstvene vede
Knjižnica tehniških fakultet
Medicinska fakulteta
Miklošičeva knjižnica - FPNM
Pravna fakulteta
Univerzitetna knjižnica Maribor
Večja pisava
|
Manjša pisava
Uvodnik
Iskanje
Brskanje
Oddaja dela
Za študente
Za zaposlene
Statistika
Prijava
Prva stran
>
Izpis gradiva
Izpis gradiva
Naslov:
Aktivnost in stabilnost proteinov v gelih za kozmetične in medicinske aplikacije
Avtorji:
ID
Kerhe, Alain
(Avtor)
ID
Leitgeb, Maja
(Mentor)
Več o mentorju...
ID
Primožič, Mateja
(Komentor)
Datoteke:
UN_Kerhe_Alain_2016.pdf
(1,76 MB)
MD5: 7E8700A4103B8A394E2B67D358EFDFD6
Jezik:
Slovenski jezik
Vrsta gradiva:
Diplomsko delo/naloga
Tipologija:
2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:
FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
Opis:
Glavni namen diplomskega dela je shranjevanje in imobilizacija encima transglutaminaze na gelne nosilce ter študij aktivnosti in stabilnosti dobljenih preparatov, da bi povečali njegovo obstojnost, stabilnost ter večkratno uporabo . Uporabili smo različne metode shranjevanja in preverili njihovo učinkovitost. Prav tako smo preverjali stabilnost shranjenega encima v primerjavi z aktivnostjo prostega encima. Preučili smo vpliv večkratne uporabe shranjenega encima. Encim smo zato zmešali z vodno raztopino aloe vere, ga imobilizirali na alginatne kroglice in alginatne kroglice hranili v aloe vera gelu. Proučevali smo tudi vpliv temperature za shranjen transglutaminaze. Največjo aktivnost encima TGM smo dosegli pri shranjevanju encima transglutaminaze v vodni raztopini aloe vere gela. Največjo učinkovitost imobilizacije in preostanek aktivnosti dosegli z imobilizacijo transglutaminaze na alginatne kroglice, ki so bile hranjene pri T = 4°C v aloe vera gelu.
Ključne besede:
transglutaminaza
,
aktivnostni test za transglutaminazo
,
imobilizacija transglutaminaze
,
imobilizacija v alginatni medij
Kraj izida:
Maribor
Založnik:
[A. Kerhe]
Leto izida:
2016
PID:
20.500.12556/DKUM-62922
UDK:
543.384:66.098(043.2)
COBISS.SI-ID:
20373782
NUK URN:
URN:SI:UM:DK:TWYB9SHV
Datum objave v DKUM:
04.10.2016
Število ogledov:
1379
Število prenosov:
195
Metapodatki:
Področja:
KTFMB - FKKT
Citiraj gradivo
Navadno besedilo
BibTeX
EndNote XML
EndNote/Refer
RIS
ABNT
ACM Ref
AMA
APA
Chicago 17th Author-Date
Harvard
IEEE
ISO 690
MLA
Vancouver
:
KERHE, Alain, 2016,
Aktivnost in stabilnost proteinov v gelih za kozmetične in medicinske aplikacije
[na spletu]. Diplomsko delo. Maribor : A. Kerhe. [Dostopano 19 april 2025]. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=62922
Kopiraj citat
Skupna ocena:
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
(0 glasov)
Vaša ocena:
Ocenjevanje je dovoljeno samo
prijavljenim
uporabnikom.
Objavi na:
Podobna dela iz repozitorija:
Ni podobnih del
Podobna dela iz ostalih repozitorijev:
One cannot "just ask" about experience
Fenomenološka spoznavno teoretska orientacija v psihologiji
Doživljanje rejniške družine kot nadomestne družine
Raziskovanje doživljanja Programa čuječnosti pri obsojencih in možni učinki na reintegracijo
Uporaba negativnega prostora pri oblikovanju loga
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.
Sekundarni jezik
Jezik:
Angleški jezik
Naslov:
Activity and stability of proteins in gels for cosmetical and medical use
Opis:
The main purpose of this thesis is the storage and immobilizaton of the enzyme transglutamise on to gel holders and the study of activity and stability of such compounds and mixtures, that we could increase the fastness, stability and the multipleness of uses. Various methods of storage were used and their effectiveness was examined. Likewise we checked the stability of the stored enzyme in comparisson with the free enzyme. The influence of multiple uses of the stored enzyme were studied. The enzyme was theredore mixed with water-aloe vera solution, later the enzyme was immobilized into alginate beads and stored in aloe vera gel. We also studied the influence of temperature of these systems. The biggest value of activity of the enzyme TGM was achieved by dissolving the enzyme transglutamise into the water-aloe vera solution. The highest effectivity of immobilization and the remaining activity was achieved with the immobilization od transglutaminase into alginate beads, which were stored in aloe vera gel at T = 4°C.
Ključne besede:
transglutaminase
,
activity assay of transglutamise
,
immobilization of transglutaminaze
,
immobilization onto alginate beads
Komentarji
Dodaj komentar
Za komentiranje se morate
prijaviti
.
Komentarji (0)
0 - 0 / 0
Ni komentarjev!
Nazaj