| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva Pomoč

Naslov:ZNAČILNOSTI EKOLOŠKEGA KMETIJSTVA V PODRAVSKI STATISTIČNI REGIJI
Avtorji:ID Gavez, Mateja (Avtor)
ID Žiberna, Igor (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Datoteke:.pdf UN_Gavez_Mateja_2016.pdf (4,19 MB)
MD5: 7A5BCCE4E5E04D5063FA7F03B831DEE8
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:FF - Filozofska fakulteta
Opis:V diplomskem delu sem obravnavala temo o značilnostih ekološkega kmetijstva v Podravski statistični regiji. Ekološko kmetijstvo predstavlja način kmetovanja, ki postaja vedno bolj aktualen, saj se ljudje vedno bolj zavedajo pomena zdrave prehrane in okolju prijaznega načina kmetovanja. Tako za Podravsko regijo kot Slovenijo je značilen trend naraščanja števila ekoloških kmetij, kar pozitivno vpliva na ohranjanje kulturne kmetijske krajine, biodiverziteto in varovanje celotnega okolja. V raziskavo sem vključila Slovenske gorice, Pohorje, Haloze in Dravinjske gorice ter Dravsko ravan. S pomočjo anketnega vprašalnika sem pridobila podatke, ki sem jih potrebovala za analizo o energetski intenzivnosti kmetij, ki sem jo izračunala s Slesserjevo metodo, pri kateri so vrednosti izražene z GJ/ha. Podatke sem nato primerjala z energetsko intenzivnostjo konvencionalnih kmetij v Podravski regiji.
Ključne besede:Ekološko kmetijstvo, biodiverziteta, energetska intenzivnost, Slesser
Kraj izida:Maribor
Založnik:[M. Gavez]
Leto izida:2016
PID:20.500.12556/DKUM-61479 Novo okno
UDK:631.147(497.4Podravje)(043.2)
COBISS.SI-ID:22621704 Novo okno
NUK URN:URN:SI:UM:DK:MRBCBIR8
Datum objave v DKUM:05.10.2016
Število ogledov:1484
Število prenosov:175
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
Področja:FF
:
GAVEZ, Mateja, 2016, ZNAČILNOSTI EKOLOŠKEGA KMETIJSTVA V PODRAVSKI STATISTIČNI REGIJI [na spletu]. Diplomsko delo. Maribor : M. Gavez. [Dostopano 13 marec 2025]. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=61479
Kopiraj citat
  
Skupna ocena:
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:Bookmark and Share


Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:CHARACTERISTICS OF ORGANIG FARMING IN STATISTICAL REGION PODRAVJE
Opis:In the thesis I discused characeristics of organic farming in statistical region Podravje. Organic farming is an agricultural system; its popularity is incredibly increasing. People are more aware how significant healthy food really is. Besides it is not only benefical for our health, but also for the environment. In region Podravje and in Slovenia, we have seen that number of organic farms is increasing, which has a positive impact on agricultural preservation of cultural landscapes, biodiversity and protection of the entire environment. In my thesis were included Slovenske gorice, Pohorje, Haloze, Dravinjske gorice and Dravska ravan. With surrey I gained the data I needed for the analysis of farms energy intensity. With the Slesses method, I calculated energy intensity of organic farms, values are being expresed in GJ/ha. I compared the data with energy intensity of convencional farms in region Podravje.
Ključne besede:Organic farming, biodiversity, energy intensity, Slesser


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici