| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva Pomoč

Naslov:MAŠČOBNE KISLINE V EKSTRAKTU PISTACIJE
Avtorji:ID Turičnik, Maja (Avtor)
ID Škerget, Mojca (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
ID Knez, Željko (Komentor)
Datoteke:.pdf MAG_Turicnik_Maja_2015.pdf (2,12 MB)
MD5: 928EADCC5A73BC0BB597D592B8BC6E32
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Magistrsko delo/naloga
Tipologija:2.09 - Magistrsko delo
Organizacija:FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
Opis:Izkazalo se je, da so ekstrakti pridobljeni iz semen pistacije sorte Boz bogati z esencialnimi maščobnimi kislinami, ki delujejo kot močni antioksidanti ter lahko pred oksidativnim stresom ščitijo tako živilo kot zdravje ljudi.
Ključne besede:Boz pistacija, superkritična ekstrakcija CO2, ekstrakcija po Soxhletu, maščobne kisline, antioksidativnost, transesterifikacija
Kraj izida:Maribor
Založnik:[M. Turičnik]
Leto izida:2015
PID:20.500.12556/DKUM-55620 Novo okno
UDK:665.12:634.574(043.2)
COBISS.SI-ID:19446294 Novo okno
NUK URN:URN:SI:UM:DK:DJAJ84Y3
Datum objave v DKUM:06.01.2016
Število ogledov:2559
Število prenosov:192
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
Področja:KTFMB - FKKT
:
TURIČNIK, Maja, 2015, MAŠČOBNE KISLINE V EKSTRAKTU PISTACIJE [na spletu]. Magistrsko delo. Maribor : M. Turičnik. [Dostopano 22 januar 2025]. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=55620
Kopiraj citat
  
Skupna ocena:
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:Bookmark and Share


Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:FATTY ACID IN PISTACHIO EXTRACT
Opis:It was shown that the extracts obtained from pistachio seeds of Boz variety are rich in essential fatty acids, which act as antioxidants and may protect both food products and human organisms against oxidative stress
Ključne besede:Boz pistachio, supercritical extraction with CO2, Soxhlet extraction, fatty acids, antioxidant activity, transesterification


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici