Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali uporabite sodobnejši brskalnik.
|
|
SLO
|
ENG
|
Piškotki in zasebnost
DKUM
EPF - Ekonomsko-poslovna fakulteta
FE - Fakulteta za energetiko
FERI - Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
FF - Filozofska fakulteta
FGPA - Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo
FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
FL - Fakulteta za logistiko
FNM - Fakulteta za naravoslovje in matematiko
FOV - Fakulteta za organizacijske vede
FS - Fakulteta za strojništvo
FT - Fakulteta za turizem
FVV - Fakulteta za varnostne vede
FZV - Fakulteta za zdravstvene vede
MF - Medicinska fakulteta
PEF - Pedagoška fakulteta
PF - Pravna fakulteta
UKM - Univerzitetna knjižnica Maribor
UM - Univerza v Mariboru
UZUM - Univerzitetna založba Univerze v Mariboru
COBISS
Ekonomsko poslovna fakulteta
Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Fakulteta za logistiko
Fakulteta za organizacijske vede
Fakulteta za varnostne vede
Fakulteta za zdravstvene vede
Knjižnica tehniških fakultet
Medicinska fakulteta
Miklošičeva knjižnica - FPNM
Pravna fakulteta
Univerzitetna knjižnica Maribor
Večja pisava
|
Manjša pisava
Uvodnik
Iskanje
Brskanje
Oddaja dela
Za študente
Za zaposlene
Statistika
Prijava
Prva stran
>
Izpis gradiva
Izpis gradiva
Naslov:
MAŠČOBNE KISLINE V EKSTRAKTU PISTACIJE
Avtorji:
ID
Turičnik, Maja
(Avtor)
ID
Škerget, Mojca
(Mentor)
Več o mentorju...
ID
Knez, Željko
(Komentor)
Datoteke:
MAG_Turicnik_Maja_2015.pdf
(2,12 MB)
MD5: 928EADCC5A73BC0BB597D592B8BC6E32
Jezik:
Slovenski jezik
Vrsta gradiva:
Magistrsko delo/naloga
Tipologija:
2.09 - Magistrsko delo
Organizacija:
FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
Opis:
Izkazalo se je, da so ekstrakti pridobljeni iz semen pistacije sorte Boz bogati z esencialnimi maščobnimi kislinami, ki delujejo kot močni antioksidanti ter lahko pred oksidativnim stresom ščitijo tako živilo kot zdravje ljudi.
Ključne besede:
Boz pistacija
,
superkritična ekstrakcija CO2
,
ekstrakcija po Soxhletu
,
maščobne kisline
,
antioksidativnost
,
transesterifikacija
Kraj izida:
Maribor
Založnik:
[M. Turičnik]
Leto izida:
2015
PID:
20.500.12556/DKUM-55620
UDK:
665.12:634.574(043.2)
COBISS.SI-ID:
19446294
NUK URN:
URN:SI:UM:DK:DJAJ84Y3
Datum objave v DKUM:
06.01.2016
Število ogledov:
2559
Število prenosov:
192
Metapodatki:
Področja:
KTFMB - FKKT
Citiraj gradivo
Navadno besedilo
BibTeX
EndNote XML
EndNote/Refer
RIS
ABNT
ACM Ref
AMA
APA
Chicago 17th Author-Date
Harvard
IEEE
ISO 690
MLA
Vancouver
:
TURIČNIK, Maja, 2015,
MAŠČOBNE KISLINE V EKSTRAKTU PISTACIJE
[na spletu]. Magistrsko delo. Maribor : M. Turičnik. [Dostopano 22 januar 2025]. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=55620
Kopiraj citat
Skupna ocena:
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
(0 glasov)
Vaša ocena:
Ocenjevanje je dovoljeno samo
prijavljenim
uporabnikom.
Objavi na:
Podobna dela iz repozitorija:
Oblikovanje matematičnih besedilnih nalog učencev 3. razreda na podlagi fotografij
Risanje skic pri reševanju matematičnih problemov
Preference matematičnih nalog pri učencih 6. razreda
Evalvacija i-učbenika za osnovne šole - Pisni algoritmi množenja in deljenja
López-Pouso, Óscar: Comparison between usual and vector time derivatives. (English). - [J] Glasg. Math. J. 45, No. 1, 167-172 (2003). [ISSN 0017-0895; ISSN 1469-509X]
Podobna dela iz ostalih repozitorijev:
Izdelava aplikacije Igrajmo matematiko
Pomoč učencem z učnimi težavami pri reševanju matematičnih besedilnih nalog na petstopenjskem modelu pomoči
Razumevanje matematičnih besedilnih nalog pri učencih 2., 3., in 4. razredov osnovne šole
Bralno razumevanje in reševanje matematičnih besedilnih nalog
Različni matematični problemi in strategije njihovega reševanja
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.
Sekundarni jezik
Jezik:
Angleški jezik
Naslov:
FATTY ACID IN PISTACHIO EXTRACT
Opis:
It was shown that the extracts obtained from pistachio seeds of Boz variety are rich in essential fatty acids, which act as antioxidants and may protect both food products and human organisms against oxidative stress
Ključne besede:
Boz pistachio
,
supercritical extraction with CO2
,
Soxhlet extraction
,
fatty acids
,
antioxidant activity
,
transesterification
Komentarji
Dodaj komentar
Za komentiranje se morate
prijaviti
.
Komentarji (0)
0 - 0 / 0
Ni komentarjev!
Nazaj