Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali uporabite sodobnejši brskalnik.
|
|
SLO
|
ENG
|
Piškotki in zasebnost
DKUM
EPF - Ekonomsko-poslovna fakulteta
FE - Fakulteta za energetiko
FERI - Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
FF - Filozofska fakulteta
FGPA - Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo
FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
FL - Fakulteta za logistiko
FNM - Fakulteta za naravoslovje in matematiko
FOV - Fakulteta za organizacijske vede
FS - Fakulteta za strojništvo
FT - Fakulteta za turizem
FVV - Fakulteta za varnostne vede
FZV - Fakulteta za zdravstvene vede
MF - Medicinska fakulteta
PEF - Pedagoška fakulteta
PF - Pravna fakulteta
UKM - Univerzitetna knjižnica Maribor
UM - Univerza v Mariboru
UZUM - Univerzitetna založba Univerze v Mariboru
COBISS
Ekonomsko poslovna fakulteta
Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Fakulteta za logistiko
Fakulteta za organizacijske vede
Fakulteta za varnostne vede
Fakulteta za zdravstvene vede
Knjižnica tehniških fakultet
Medicinska fakulteta
Miklošičeva knjižnica - FPNM
Pravna fakulteta
Univerzitetna knjižnica Maribor
Večja pisava
|
Manjša pisava
Uvodnik
Iskanje
Brskanje
Oddaja dela
Za študente
Za zaposlene
Statistika
Prijava
Prva stran
>
Izpis gradiva
Izpis gradiva
Naslov:
PRIMERJAVA RASTNIH IN KLAVNIH LASTNOSTI BIKOV LISASTE PASME PO PROIZVODNEM TIPU
Avtorji:
ID
Breznik, Vesna
(Avtor)
ID
Janžekovič, Marjan
(Mentor)
Več o mentorju...
Datoteke:
UNI_Breznik_Vesna_2014.pdf
(887,73 KB)
MD5: 6219EFEFC211CD3BC96F534692F09899
Jezik:
Slovenski jezik
Vrsta gradiva:
Diplomsko delo
Organizacija:
FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Opis:
Cilj raziskave je bil analizirati vpliv proizvodnega tipa (ali proizvodne usmeritve) očeta na lastnosti rastnosti in klavne kakovosti potomcev lisaste pasme iz progenega testa. Glede na proizvodni tip očeta, ki je določen na osnovi skupnega selekcijskega indeksa, so bili biki razdeljeni v tri skupine: mlečni, kombinirani in mesni tip. V raziskavo je bilo vključenih 800 potomcev 64 bikov očetov. Zajeli smo 495 potomcev 39 bikov kombiniranega tipa, 200 potomcev 17 bikov mlečnega tipa in 105 potomcev 8 bikov mesnega tipa. Živali smo spremljali od vhlevitve živali na testno postajo (pri starosti 2,3-2,5 meseca) do zakola (pri starosti 17,8 -18,5 mesecev). V testnem obdobju so se meritve izvajale vsaka dva meseca (skupaj sedemkrat). V vsakem terminu smo beležili kazalce rastnosti (starost, maso, višino vihra, višino križa in dnevni prirast), ob zakolu pa smo določili še klavno kakovost ( maso toplih polovic, klavni izkoristek, globino prsi, dolžino trupa, neto prirast, indeks konformacije ter oceno mesnatosti in zamaščenosti po EUROP klasifikaciji). Rezultati raziskave so pokazali, da proizvodni tip očeta ne vpliva na lastnosti rastnosti in klavne kakovosti potomcev.
Ključne besede:
biki
,
lisasta pasma
,
proizvodni tip
,
rastnost
,
klavna kakovost
Kraj izida:
Maribor
Leto izida:
2014
PID:
20.500.12556/DKUM-44747
NUK URN:
URN:SI:UM:DK:ZFDPK0DZ
Datum objave v DKUM:
30.06.2014
Število ogledov:
2124
Število prenosov:
129
Metapodatki:
Področja:
FKBV
Citiraj gradivo
Navadno besedilo
BibTeX
EndNote XML
EndNote/Refer
RIS
ABNT
ACM Ref
AMA
APA
Chicago 17th Author-Date
Harvard
IEEE
ISO 690
MLA
Vancouver
:
BREZNIK, Vesna, 2014,
PRIMERJAVA RASTNIH IN KLAVNIH LASTNOSTI BIKOV LISASTE PASME PO PROIZVODNEM TIPU
[na spletu]. Diplomsko delo. Maribor. [Dostopano 31 marec 2025]. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=44747
Kopiraj citat
Skupna ocena:
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
(0 glasov)
Vaša ocena:
Ocenjevanje je dovoljeno samo
prijavljenim
uporabnikom.
Objavi na:
Podobna dela iz repozitorija:
All together to fight COVID-19
Depressive symptoms among Slovenian female tertiary students before and during the COVID-19 pandemic
Vpliv virusa SARS-CoV-2 na delovanje skupin organizirane kriminalitete
COVID.si - skupnostna znanost za boj proti korona virusu
Podobna dela iz ostalih repozitorijev:
Overjanje in primerjava kvalitativnih seroloških metod za določanje protiteles IgM in IgG proti virusu SARS-CoV-2
Analiza bremena virusa SARS-CoV-2 v vzorcih iz spodnjih dihal pri bolnikih s Covid-19
T-celični odziv po stimulaciji s peptidi SARS-CoV-2 pri osebah pred in po cepljenju s cepivom proti SARS-CoV-2
Covid-19 pulmonary pathology
Japanese knotweed rhizome bark extract inhibits live SARS-CoV-2 in vitro
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.
Sekundarni jezik
Jezik:
Angleški jezik
Naslov:
COMPARISON OF GROWTH AND CARCASS CHARACTERISTICS OF SIMMENTAL BULLS BASED ON PRODUCTION TYPE
Opis:
The aim of the present study was to analyse the effect of production type of bull on growth rate and carcass quality of Simmental bulls (male offspring) from the progeny test. According to the production type, which is determined on the basis of total selection index, bulls were divided into three groups: dairy, meat and combined type. The study comprised 800 male offspring of 64 bulls: offspring (n=495) of 39 bulls of combined type, offspring (n=200) of 17 bulls of dairy type and offspring (n=105) of 8 bulls of meat type. Animals were monitored from housing into the station (at the age of 2.3 to 2.5 months) until slaughter (at the age of 17.8 to 18.5 months). In the test period, measurements were carried out every two months (altogether seven times). In each period, growth rate indicators (age, weight, withers height, rump height and daily weight gain) were recorded. At slaughter, carcass quality (warm carcass weight, slaughter yield, chest depth, carcass length, net daily gain, conformation index, conformation and fatness according to EUROP classification) was also analysed. Our results showed no effect of production type of bull on growth rate and carcass quality of their offspring.
Ključne besede:
bulls
,
Simmental breed
,
production type
,
growth rate
,
carcass quality
Komentarji
Dodaj komentar
Za komentiranje se morate
prijaviti
.
Komentarji (0)
0 - 0 / 0
Ni komentarjev!
Nazaj