Naslov: | Vpliv različnih pridelovalnih sistemov na prisotnost patogenih bakterij v zelenjavi |
---|
Avtorji: | ID Vrabelj, Uroš (Avtor) ID Bavec, Martina (Mentor) Več o mentorju... ID Cenčič, Avrelija (Komentor) |
Datoteke: | UNI_Vrabelj_Uros_2012.pdf (552,30 KB) MD5: 49C3DF96667D17B83EC0BFFB8F5D0E6D PID: 20.500.12556/dkum/64cad87b-d0ca-4c1e-a1d5-9579cb5beaf3
|
---|
Jezik: | Slovenski jezik |
---|
Vrsta gradiva: | Diplomsko delo |
---|
Organizacija: | FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
|
---|
Opis: | V diplomski nalogi smo preverjali prisotnost nekaterih patogenih bakterij na solati. Preverjali smo hipoteze kako mesta prodaje, način proizvodnje in letni čas vplivajo na prisotnost patogenih bakterij v krhkolistni solati. Za vzgojo bakterij smo uporabili štiri selektivna gojišča namenjena za izolacijo bakterij iz hrane in vode. Bakterije smo izolirali, prešteli, ter določene vizualno identificirali. Rezultati so pokazali, da je najmanj bakterij v vzorcih kupljenih na tržnicah in slovenskega porekla. Največje število je bilo na solati iz uvoza, kupljeni v trgovini. Glede na pridelavo je najmanj vsebovala ekološko in integrirano pridelana zelenjava. Glede na letni čas je od šest prodajnih mest bilo najvišje število kolonij na štirih spomladi in na dveh poleti. |
---|
Ključne besede: | patogene bakterije, krhkolistna solata, varnost prehrane, načini pridelave zelenjave, mikrobiološka aktivnost |
---|
Kraj izida: | Maribor |
---|
Leto izida: | 2012 |
---|
PID: | 20.500.12556/DKUM-38228 |
---|
NUK URN: | URN:SI:UM:DK:DDFOQJEV |
---|
Datum objave v DKUM: | 08.11.2012 |
---|
Število ogledov: | 1676 |
---|
Število prenosov: | 129 |
---|
Metapodatki: | |
---|
Področja: | FKBV
|
---|
:
|
Kopiraj citat |
---|
| | | Skupna ocena: | (0 glasov) |
---|
Vaša ocena: | Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom. |
---|
Objavi na: | |
---|
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše
podrobnosti ali sproži prenos. |