| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva Pomoč

Naslov:Vpliv različnih pridelovalnih sistemov na prisotnost patogenih bakterij v zelenjavi
Avtorji:ID Vrabelj, Uroš (Avtor)
ID Bavec, Martina (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
ID Cenčič, Avrelija (Komentor)
Datoteke:.pdf UNI_Vrabelj_Uros_2012.pdf (552,30 KB)
MD5: 49C3DF96667D17B83EC0BFFB8F5D0E6D
PID: 20.500.12556/dkum/64cad87b-d0ca-4c1e-a1d5-9579cb5beaf3
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo
Organizacija:FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Opis:V diplomski nalogi smo preverjali prisotnost nekaterih patogenih bakterij na solati. Preverjali smo hipoteze kako mesta prodaje, način proizvodnje in letni čas vplivajo na prisotnost patogenih bakterij v krhkolistni solati. Za vzgojo bakterij smo uporabili štiri selektivna gojišča namenjena za izolacijo bakterij iz hrane in vode. Bakterije smo izolirali, prešteli, ter določene vizualno identificirali. Rezultati so pokazali, da je najmanj bakterij v vzorcih kupljenih na tržnicah in slovenskega porekla. Največje število je bilo na solati iz uvoza, kupljeni v trgovini. Glede na pridelavo je najmanj vsebovala ekološko in integrirano pridelana zelenjava. Glede na letni čas je od šest prodajnih mest bilo najvišje število kolonij na štirih spomladi in na dveh poleti.
Ključne besede:patogene bakterije, krhkolistna solata, varnost prehrane, načini pridelave zelenjave, mikrobiološka aktivnost
Kraj izida:Maribor
Leto izida:2012
PID:20.500.12556/DKUM-38228 Novo okno
NUK URN:URN:SI:UM:DK:DDFOQJEV
Datum objave v DKUM:08.11.2012
Število ogledov:1676
Število prenosov:131
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
Področja:FKBV
:
VRABELJ, Uroš, 2012, Vpliv različnih pridelovalnih sistemov na prisotnost patogenih bakterij v zelenjavi [na spletu]. Diplomsko delo. Maribor. [Dostopano 7 januar 2025]. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=38228
Kopiraj citat
  
Skupna ocena:
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:Bookmark and Share


Iščem podobna dela...Prosim, počakajte...
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Sekundarni jezik

Jezik:Nemški jezik
Naslov:Der Einfluss von verschiedenen Herstellungsverfahren auf die Anwesenheit von pathogenen Bakterien in Salaten
Opis:In der Diplomarbeit überprüften wir die Anwesenheit von einigen pathogenen Bakterien in Salaten. Die Überprüfung galt der Hypothese wie Verkaufsstände, Herstellungsverfahren und verschiedene Jahreszeiten die Anwesenheit von pathogenen Bakterien auf Sprödblattsalat beeinflusst. Für die Züchtung der Bakterien wurden vier selektive Nährböden zur Isolierung der Bakterien in Nahrungsmittel und Wasser benutzt. Die Bakterien wurden isoliert, abgezählt und visuell identifiziert. Die Resultate zeigten, dass die geringste Anzahl der Bakterien auf den Proben der Salate gefunden, die auf Märkten gekauft wurden und die slowenischer Herkunft waren. Die größte Anzahl der Bakterien wurden auf Salaten aus dem Import gefunden. In Bezug auf das Herstellungsverfahren waren die geringsten Bakterien auf dem Gemüse das aus ökologischer und integriert Herstellung stammte. Unter dem Augenmerk der Jahreszeiten, konnten wir ersehen, das aus 6 verschiedenen Warenhäusern, in vier, die meisten Kolonien in Frühling zu finden waren. In zwei aus denen im Sommer.
Ključne besede:Pathogenen Bakterien, knackingen Salaten, Lebensmittelsicherheit, Herstellungsmethoden Gemüse, mikrobiologische Aktivität


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici