Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali uporabite sodobnejši brskalnik.
|
|
SLO
|
ENG
|
Piškotki in zasebnost
DKUM
EPF - Ekonomsko-poslovna fakulteta
FE - Fakulteta za energetiko
FERI - Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
FF - Filozofska fakulteta
FGPA - Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo
FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
FL - Fakulteta za logistiko
FNM - Fakulteta za naravoslovje in matematiko
FOV - Fakulteta za organizacijske vede
FS - Fakulteta za strojništvo
FT - Fakulteta za turizem
FVV - Fakulteta za varnostne vede
FZV - Fakulteta za zdravstvene vede
MF - Medicinska fakulteta
PEF - Pedagoška fakulteta
PF - Pravna fakulteta
UKM - Univerzitetna knjižnica Maribor
UM - Univerza v Mariboru
UZUM - Univerzitetna založba Univerze v Mariboru
COBISS
Ekonomsko poslovna fakulteta
Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Fakulteta za logistiko
Fakulteta za organizacijske vede
Fakulteta za varnostne vede
Fakulteta za zdravstvene vede
Knjižnica tehniških fakultet
Medicinska fakulteta
Miklošičeva knjižnica - FPNM
Pravna fakulteta
Univerzitetna knjižnica Maribor
Večja pisava
|
Manjša pisava
Uvodnik
Iskanje
Brskanje
Oddaja dela
Za študente
Za zaposlene
Statistika
Prijava
Prva stran
>
Izpis gradiva
Izpis gradiva
Naslov:
Vpliv različnih pridelovalnih sistemov na prisotnost patogenih bakterij v zelenjavi
Avtorji:
ID
Vrabelj, Uroš
(Avtor)
ID
Bavec, Martina
(Mentor)
Več o mentorju...
ID
Cenčič, Avrelija
(Komentor)
Datoteke:
UNI_Vrabelj_Uros_2012.pdf
(552,30 KB)
MD5: 49C3DF96667D17B83EC0BFFB8F5D0E6D
PID:
20.500.12556/dkum/64cad87b-d0ca-4c1e-a1d5-9579cb5beaf3
Jezik:
Slovenski jezik
Vrsta gradiva:
Diplomsko delo
Organizacija:
FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Opis:
V diplomski nalogi smo preverjali prisotnost nekaterih patogenih bakterij na solati. Preverjali smo hipoteze kako mesta prodaje, način proizvodnje in letni čas vplivajo na prisotnost patogenih bakterij v krhkolistni solati. Za vzgojo bakterij smo uporabili štiri selektivna gojišča namenjena za izolacijo bakterij iz hrane in vode. Bakterije smo izolirali, prešteli, ter določene vizualno identificirali. Rezultati so pokazali, da je najmanj bakterij v vzorcih kupljenih na tržnicah in slovenskega porekla. Največje število je bilo na solati iz uvoza, kupljeni v trgovini. Glede na pridelavo je najmanj vsebovala ekološko in integrirano pridelana zelenjava. Glede na letni čas je od šest prodajnih mest bilo najvišje število kolonij na štirih spomladi in na dveh poleti.
Ključne besede:
patogene bakterije
,
krhkolistna solata
,
varnost prehrane
,
načini pridelave zelenjave
,
mikrobiološka aktivnost
Kraj izida:
Maribor
Leto izida:
2012
PID:
20.500.12556/DKUM-38228
NUK URN:
URN:SI:UM:DK:DDFOQJEV
Datum objave v DKUM:
08.11.2012
Število ogledov:
1676
Število prenosov:
131
Metapodatki:
Področja:
FKBV
Citiraj gradivo
Navadno besedilo
BibTeX
EndNote XML
EndNote/Refer
RIS
ABNT
ACM Ref
AMA
APA
Chicago 17th Author-Date
Harvard
IEEE
ISO 690
MLA
Vancouver
:
VRABELJ, Uroš, 2012,
Vpliv različnih pridelovalnih sistemov na prisotnost patogenih bakterij v zelenjavi
[na spletu]. Diplomsko delo. Maribor. [Dostopano 7 januar 2025]. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=38228
Kopiraj citat
Skupna ocena:
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
(0 glasov)
Vaša ocena:
Ocenjevanje je dovoljeno samo
prijavljenim
uporabnikom.
Objavi na:
Iščem podobna dela...
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.
Sekundarni jezik
Jezik:
Nemški jezik
Naslov:
Der Einfluss von verschiedenen Herstellungsverfahren auf die Anwesenheit von pathogenen Bakterien in Salaten
Opis:
In der Diplomarbeit überprüften wir die Anwesenheit von einigen pathogenen Bakterien in Salaten. Die Überprüfung galt der Hypothese wie Verkaufsstände, Herstellungsverfahren und verschiedene Jahreszeiten die Anwesenheit von pathogenen Bakterien auf Sprödblattsalat beeinflusst. Für die Züchtung der Bakterien wurden vier selektive Nährböden zur Isolierung der Bakterien in Nahrungsmittel und Wasser benutzt. Die Bakterien wurden isoliert, abgezählt und visuell identifiziert. Die Resultate zeigten, dass die geringste Anzahl der Bakterien auf den Proben der Salate gefunden, die auf Märkten gekauft wurden und die slowenischer Herkunft waren. Die größte Anzahl der Bakterien wurden auf Salaten aus dem Import gefunden. In Bezug auf das Herstellungsverfahren waren die geringsten Bakterien auf dem Gemüse das aus ökologischer und integriert Herstellung stammte. Unter dem Augenmerk der Jahreszeiten, konnten wir ersehen, das aus 6 verschiedenen Warenhäusern, in vier, die meisten Kolonien in Frühling zu finden waren. In zwei aus denen im Sommer.
Ključne besede:
Pathogenen Bakterien
,
knackingen Salaten
,
Lebensmittelsicherheit
,
Herstellungsmethoden Gemüse
,
mikrobiologische Aktivität
Komentarji
Dodaj komentar
Za komentiranje se morate
prijaviti
.
Komentarji (0)
0 - 0 / 0
Ni komentarjev!
Nazaj