| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva Pomoč

Naslov:Uporaba koncepta varnosti krme v proizvodnem obratu
Avtorji:ID Kapš, Valerija (Avtor)
ID Vojtic, Igor (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Datoteke:.pdf VS_Kaps_Valerija_2012.pdf (870,45 KB)
MD5: E4070893A02CB0B42C0C08E1AA512612
PID: 20.500.12556/dkum/de074e73-8e15-4511-b651-b32916c56354
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo
Organizacija:FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Opis:V letu 2010 sem v tovarni močnih krmil spremljala proizvodnjo močnih krmil, s poudarkom na proizvodnji varne krme s sistemom HACCP. Cilj je bil spoznati uporabo sistema HACCP v proizvodnji, način določanja kritičnih kontrolnih točk in kontrolnih točk, ter ukrepov nosilca dejavnosti v primerih prekoračitve dovoljenih parametrov kakovosti in varnosti. Dopolnili smo načrt HACCP z našim predlogom za izboljšanje, tako da smo predlagali dve novi kontrolni točki, in sicer mletje in mešanje. V tovarni močnih krmil smo opravili test homogenosti in navzkrižne kontaminacije po metodi dodanega barvila metil violet, ki je obvezna za vsako proizvodno linijo enkrat letno.
Ključne besede:krma, varnost krme, HACCP, kritične kontrolne točke
Kraj izida:Maribor
Leto izida:2012
PID:20.500.12556/DKUM-37269 Novo okno
NUK URN:URN:SI:UM:DK:FRMDK4WF
Datum objave v DKUM:05.09.2012
Število ogledov:2251
Število prenosov:276
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
Področja:FKBV
:
KAPŠ, Valerija, 2012, Uporaba koncepta varnosti krme v proizvodnem obratu [na spletu]. Diplomsko delo. Maribor. [Dostopano 26 marec 2025]. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=37269
Kopiraj citat
  
Skupna ocena:
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:Bookmark and Share


Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Use of concept of feed safety in the manufacturing plant
Opis:In 2010 I was at a factory of concentrated feed materials monitoring the process of manufacturing concentrated feed materials with emphasis on the production of safe feed with a HACCP system. The aim was to learn how the HACCP system is used in production, find out how critical control points and control points are set and learn about measures of the operator in case if allowed parameters of quality and safety are being exceeded. We have supplemented the HACCP plan whit our proposal for improvement by suggesting two new control points, grinding and mixing. At the factory of concentrated feed materials we have also tested homogeneity and cross-contamination by using the method of added methyl violet dye. This method is required for each production line every year.
Ključne besede:feed, feed safety, HACCP, critical control points


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici