Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali uporabite sodobnejši brskalnik.
|
|
SLO
|
ENG
|
Piškotki in zasebnost
DKUM
EPF - Ekonomsko-poslovna fakulteta
FE - Fakulteta za energetiko
FERI - Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
FF - Filozofska fakulteta
FGPA - Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo
FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
FL - Fakulteta za logistiko
FNM - Fakulteta za naravoslovje in matematiko
FOV - Fakulteta za organizacijske vede
FS - Fakulteta za strojništvo
FT - Fakulteta za turizem
FVV - Fakulteta za varnostne vede
FZV - Fakulteta za zdravstvene vede
MF - Medicinska fakulteta
PEF - Pedagoška fakulteta
PF - Pravna fakulteta
UKM - Univerzitetna knjižnica Maribor
UM - Univerza v Mariboru
UZUM - Univerzitetna založba Univerze v Mariboru
COBISS
Ekonomsko poslovna fakulteta
Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Fakulteta za logistiko
Fakulteta za organizacijske vede
Fakulteta za varnostne vede
Fakulteta za zdravstvene vede
Knjižnica tehniških fakultet
Medicinska fakulteta
Miklošičeva knjižnica - FPNM
Pravna fakulteta
Univerzitetna knjižnica Maribor
Večja pisava
|
Manjša pisava
Uvodnik
Iskanje
Brskanje
Oddaja dela
Za študente
Za zaposlene
Statistika
Prijava
Prva stran
>
Izpis gradiva
Izpis gradiva
Naslov:
Uporaba koncepta varnosti krme v proizvodnem obratu
Avtorji:
ID
Kapš, Valerija
(Avtor)
ID
Vojtic, Igor
(Mentor)
Več o mentorju...
Datoteke:
VS_Kaps_Valerija_2012.pdf
(870,45 KB)
MD5: E4070893A02CB0B42C0C08E1AA512612
PID:
20.500.12556/dkum/de074e73-8e15-4511-b651-b32916c56354
Jezik:
Slovenski jezik
Vrsta gradiva:
Diplomsko delo
Organizacija:
FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Opis:
V letu 2010 sem v tovarni močnih krmil spremljala proizvodnjo močnih krmil, s poudarkom na proizvodnji varne krme s sistemom HACCP. Cilj je bil spoznati uporabo sistema HACCP v proizvodnji, način določanja kritičnih kontrolnih točk in kontrolnih točk, ter ukrepov nosilca dejavnosti v primerih prekoračitve dovoljenih parametrov kakovosti in varnosti. Dopolnili smo načrt HACCP z našim predlogom za izboljšanje, tako da smo predlagali dve novi kontrolni točki, in sicer mletje in mešanje. V tovarni močnih krmil smo opravili test homogenosti in navzkrižne kontaminacije po metodi dodanega barvila metil violet, ki je obvezna za vsako proizvodno linijo enkrat letno.
Ključne besede:
krma
,
varnost krme
,
HACCP
,
kritične kontrolne točke
Kraj izida:
Maribor
Leto izida:
2012
PID:
20.500.12556/DKUM-37269
NUK URN:
URN:SI:UM:DK:FRMDK4WF
Datum objave v DKUM:
05.09.2012
Število ogledov:
2251
Število prenosov:
276
Metapodatki:
Področja:
FKBV
Citiraj gradivo
Navadno besedilo
BibTeX
EndNote XML
EndNote/Refer
RIS
ABNT
ACM Ref
AMA
APA
Chicago 17th Author-Date
Harvard
IEEE
ISO 690
MLA
Vancouver
:
KAPŠ, Valerija, 2012,
Uporaba koncepta varnosti krme v proizvodnem obratu
[na spletu]. Diplomsko delo. Maribor. [Dostopano 26 marec 2025]. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=37269
Kopiraj citat
Skupna ocena:
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
(0 glasov)
Vaša ocena:
Ocenjevanje je dovoljeno samo
prijavljenim
uporabnikom.
Objavi na:
Podobna dela iz repozitorija:
Oligometastatski rak prostate
Biokemična ponovitev pri raku prostate
Obsevanje raka prostate
Obsevanje raka prostate
Obsevanje pri raku prostate
Podobna dela iz ostalih repozitorijev:
Nova kvantitativna metoda za objektivno oceno nizko in srednje rizičnega raka prostate
Priprava bolnika na operacijo raka prostate
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.
Sekundarni jezik
Jezik:
Angleški jezik
Naslov:
Use of concept of feed safety in the manufacturing plant
Opis:
In 2010 I was at a factory of concentrated feed materials monitoring the process of manufacturing concentrated feed materials with emphasis on the production of safe feed with a HACCP system. The aim was to learn how the HACCP system is used in production, find out how critical control points and control points are set and learn about measures of the operator in case if allowed parameters of quality and safety are being exceeded. We have supplemented the HACCP plan whit our proposal for improvement by suggesting two new control points, grinding and mixing. At the factory of concentrated feed materials we have also tested homogeneity and cross-contamination by using the method of added methyl violet dye. This method is required for each production line every year.
Ključne besede:
feed
,
feed safety
,
HACCP
,
critical control points
Komentarji
Dodaj komentar
Za komentiranje se morate
prijaviti
.
Komentarji (0)
0 - 0 / 0
Ni komentarjev!
Nazaj