| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva Pomoč

Naslov:OZAVEŠČANJE UČENCEV O ZDRAVI PREHRANI NA RAZREDNI STOPNJI
Avtorji:ID Pevec, Tadeja (Avtor)
ID Hus, Vlasta (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Datoteke:.pdf UNI_Pevec_Tadeja_2011.pdf (1,02 MB)
MD5: 12A7BD796D1723E9E927F77F170E0357
PID: 20.500.12556/dkum/84d023d1-1499-4a1c-8dae-9ef39dd2f6eb
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo
Organizacija:PEF - Pedagoška fakulteta
Opis:Diplomsko delo z naslovom Ozaveščanje učencev o zdravi prehrani v teoretičnem delu osvetli pomen hrane in nato pobliže predstavi zdravo prehrano. V nadaljevanju tega dela se osredotočimo tudi na živila, njihovo hranilno in energijsko vrednost, dnevne obroke, prehranjevalno piramido, prehranjevalne navade in ne nazadnje na projekt Zdrave šole. Namen empiričnega dela v diplomskem delu pa je bil, raziskati pojem zdrave prehrane ter uživanje sadja in zelenjave med učenci dveh osnovnih šol. Pri tem smo bili pozorni na to, da je ena izmed šol vključena v projekt Zdrave šole, druga pa ne in tako smo želeli ugotoviti tudi, ali se pojavljajo razlike med njima. Poudariti moramo, da sta obe šoli vključeni v Evropski sistem razdeljevanja sadja, ki ga finančno podpira Evropska skupnost. Rezultati raziskave kažejo, da se učencem obeh šol zdi zajtrk zelo pomemben. Odstotek učencev, ki jedo zajtrk, pa je bistveno manjši. Učenci imajo zelo radi sadje in ga največkrat uživajo za malico, zajtrk in redkeje za kosilo. Uživajo ga enkrat do dvakrat dnevno. Najraje uživajo jagode, češnje in jabolka. Tudi zelenjavo imajo učenci zelo radi in jo uživajo enkrat do dvakrat dnevno. Raje imajo surovo kot kuhano zelenjavo. Od zelenjave pa najraje jedo solato, zelje in korenje. Z raziskavo smo ugotovili, da med I. OŠ Rogaška Slatina, ki je v projektu Zdrave šole, in OŠ Podčetrtek, ki ni, ni statistično značilnih razlik, kar je v skladu s pričakovanji.
Ključne besede:učenci razrednega pouka, zdrava prehrana, zajtrk, sadje, zelenjava, projekt ZDRAVA ŠOLA
Kraj izida:Maribor
Založnik:[T. Pevec]
Leto izida:2011
PID:20.500.12556/DKUM-20999 Novo okno
UDK:37(043.2)
COBISS.SI-ID:18728968 Novo okno
NUK URN:URN:SI:UM:DK:F16W8SHU
Datum objave v DKUM:07.11.2011
Število ogledov:2589
Število prenosov:342
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
Področja:PEF
:
PEVEC, Tadeja, 2011, OZAVEŠČANJE UČENCEV O ZDRAVI PREHRANI NA RAZREDNI STOPNJI [na spletu]. Diplomsko delo. Maribor : T. Pevec. [Dostopano 23 april 2025]. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=20999
Kopiraj citat
  
Skupna ocena:
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:Bookmark and Share


Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:RAISING PUPILS' AWARENESS OF A HEALTHY DIET
Opis:The thesis entitled Raising Pupils’ Awareness of a Healthy Diet in its theoretical part sheds light on the importance of food and subsequently looks at a healthy diet. The theoretical part, furthermore, focuses on foodstuffs, their nutrition and energy values, meals, a food pyramid, eating habits and last but not least A Healthy School Project. The purpose of the empirical part is to study the healthy diet and the consumption of fruit and vegetables at two primary schools, one of them being involved in A Healthy School Project the other not, to reveal any differences. Both the schools belong to the European System of Fruit Distribution, which is financially supported by the European Community. The results of the survey reveal that the pupils at these two schools consider breakfast very important, yet the percentage of those who actually have one is substantially lower. They love fruit which they usually have once or twice a day for a mid-morning or afternoon snack and less frequently for breakfast or lunch. They are fond of strawberries, cherries and apples. The pupils also like vegetables such as lettuce, cabbage and carrots. Similarly, they consume vegetables once or twice daily, preferring raw to cooked vegetables. The study showed no statistically significant differences between the two schools, I. OŠ Rogaška Slatina involved in A Healthy School Project and OŠ Podčetrtek, as expected.
Ključne besede:pupils (years 1 to 5 in a 9-year primary school), healthy diet, breakfast, fruit, vegetables, A HEALTHY SCHOOL Project


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici