Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali uporabite sodobnejši brskalnik.
|
|
SLO
|
ENG
|
Piškotki in zasebnost
DKUM
EPF - Ekonomsko-poslovna fakulteta
FE - Fakulteta za energetiko
FERI - Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
FF - Filozofska fakulteta
FGPA - Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo
FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
FL - Fakulteta za logistiko
FNM - Fakulteta za naravoslovje in matematiko
FOV - Fakulteta za organizacijske vede
FS - Fakulteta za strojništvo
FT - Fakulteta za turizem
FVV - Fakulteta za varnostne vede
FZV - Fakulteta za zdravstvene vede
MF - Medicinska fakulteta
PEF - Pedagoška fakulteta
PF - Pravna fakulteta
UKM - Univerzitetna knjižnica Maribor
UM - Univerza v Mariboru
UZUM - Univerzitetna založba Univerze v Mariboru
COBISS
Ekonomsko poslovna fakulteta
Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Fakulteta za logistiko
Fakulteta za organizacijske vede
Fakulteta za varnostne vede
Fakulteta za zdravstvene vede
Knjižnica tehniških fakultet
Medicinska fakulteta
Miklošičeva knjižnica - FPNM
Pravna fakulteta
Univerzitetna knjižnica Maribor
Večja pisava
|
Manjša pisava
Uvodnik
Iskanje
Brskanje
Oddaja dela
Za študente
Za zaposlene
Statistika
Prijava
Prva stran
>
Izpis gradiva
Izpis gradiva
Naslov:
Izboljšave gostinske dejavnosti na Kozjanski domačiji z vidika logistike
Avtorji:
ID
Hrovat, Alja
(Avtor)
ID
Gajšek, Brigita
(Mentor)
Več o mentorju...
Datoteke:
UN_Hrovat_Alja_2017.pdf
(2,42 MB)
MD5: AD41C5ADB9C349EAC4FB02B182AA27AC
Jezik:
Slovenski jezik
Vrsta gradiva:
Diplomsko delo/naloga
Organizacija:
FL - Fakulteta za logistiko
Opis:
Logistika je pomembna dejavnost v vsakem podjetju, tudi na turistični kmetiji. Z uporabo logistike se v obravnavanem podjetju pokažejo problemi in se na tak način poskušajo rešiti. Tudi v gostinstvu se je treba posluževati logistike in njenih dejavnosti, da dosežemo najbolj optimalen rezultat. V našem primeru je obravnavano podjetje Kozjanska domačija, ki je mlada turistična kmetija in daje velik pomen doma pridelani hrani. Nudi prenočišča, oglede, predavanja in pogostitev za vnaprej najavljene goste. Prvotni cilji Kozjanske domačije so bili ogledi muzeja na prostem in manjša pogostitev, vendar se je izkazalo, da imajo turisti zelo radi hrano, ki se pripravlja na Kozjanski domačiji. To je hrana, pripravljena po domačih, starih receptih, ki so marsikje že tonili v pozabo. Tako je glavni cilj obravnavane turistične kmetije z ogleda muzeja in s predavanj prešel v pogostitev gostov z domačo pristno kozjansko hrano. V obstoječi kuhinji in postopku priprave hrane smo opazili nekaj logističnih težav, ki vplivajo na čas priprave hrane. Glavna težava je prehod iz kuhinje v pripravljalnico hrane skozi jedilnico. Analiza je pokazala, da je obstoječ prehod moteč za goste in zamudnejši. Predlagali smo, da se obstoječa kuhinja in pripravljalnica hrane povežeta v en skupni prostor s prehodom, ki ne bo moteč za goste ter se tako skrajša čas za pripravo jedi.
Ključne besede:
logistika
,
gostinstvo
,
Kozjanska domačija
,
turistična kmetija
,
izboljšave.
Kraj izida:
Celje
Založnik:
[A. Hrovat]
Leto izida:
2017
PID:
20.500.12556/DKUM-65002
UDK:
005.4
COBISS.SI-ID:
512836413
NUK URN:
URN:SI:UM:DK:IK0VHH0G
Datum objave v DKUM:
24.04.2017
Število ogledov:
1596
Število prenosov:
115
Metapodatki:
Področja:
FL
Citiraj gradivo
Navadno besedilo
BibTeX
EndNote XML
EndNote/Refer
RIS
ABNT
ACM Ref
AMA
APA
Chicago 17th Author-Date
Harvard
IEEE
ISO 690
MLA
Vancouver
:
HROVAT, Alja, 2017,
Izboljšave gostinske dejavnosti na Kozjanski domačiji z vidika logistike
[na spletu]. Diplomsko delo. Celje : A. Hrovat. [Dostopano 19 april 2025]. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=65002
Kopiraj citat
Skupna ocena:
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
(0 glasov)
Vaša ocena:
Ocenjevanje je dovoljeno samo
prijavljenim
uporabnikom.
Objavi na:
Podobna dela iz repozitorija:
Vloga Mednarodnega denarnega sklada v času krize
Vloga IMF pri reševanju finančnih kriz v zadnjih desetletjih
Pomen gospodarske diplomacije za izhod iz krize in nadaljnji razvoj slovenskega gospodarstva
Ekonomski odnosi med NAFTA in EU
Vpliv globalizacije na poslovanje podjetij
Podobna dela iz ostalih repozitorijev:
Ruska federacija na poti v WTO
Izzivi Turčije v pristopnem procesu k EU
Ekonomska vloga in moč nacionalne države v globalnem gospodarstvu
Vključevanje Slovenije v Organizacijo za gospodarsko sodelovanje in razvoj
Makedonska gospodarska politika in neposredne naložbe slovenskih podjetij na makedonskem trgu
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.
Sekundarni jezik
Jezik:
Angleški jezik
Naslov:
Improvements of catering services at Kozjanska domačija from logistic's point of view
Opis:
Logistics is an important activity in any company, even on a tourist farm. Logistics helps seek out problems in a company and then solve them using logistics' methods. Even in catering it is needed to make use of logistics and its activities in order to achieve an optimum result. In our case, the presented company is Kozjanska domačija, a young tourist farm that places great importance on home-produced food and ingredients. It offers accommodation, excursions, lectures and feasts for pre-announced guests. The initial objectives of the Kozjanska domačija were tours of the museum in the open and small feasts, but it turned out that tourists love the food, which is prepared in Kozjanska domačija. This is food prepared from local, old recipes, which are in many places long forgotten. Thus, the main purpose of the tourist farm moved from the tour of the museum and lectures to treating guests with authentic local food from Kozjansko. In the existing kitchen and food preparation process, we noticed a few logistical problems that have a great impact on time in which food is prepare. The main problem is crossing between kitchen and food preparation room through the dining area. The analysis has shown that the existing crossing is obtrusive for costumers and also time-consuming. We recommended that the existing kitchen and food preparation room link together with a crossing that won't be disturbing for costumers and also reduce time for food preparation.
Ključne besede:
logistics
,
catering
,
Kozjanska domačija
,
tourist farm
,
improvements.
Komentarji
Dodaj komentar
Za komentiranje se morate
prijaviti
.
Komentarji (0)
0 - 0 / 0
Ni komentarjev!
Nazaj