Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali uporabite sodobnejši brskalnik.
|
|
SLO
|
ENG
|
Piškotki in zasebnost
DKUM
EPF - Ekonomsko-poslovna fakulteta
FE - Fakulteta za energetiko
FERI - Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
FF - Filozofska fakulteta
FGPA - Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo
FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
FL - Fakulteta za logistiko
FNM - Fakulteta za naravoslovje in matematiko
FOV - Fakulteta za organizacijske vede
FS - Fakulteta za strojništvo
FT - Fakulteta za turizem
FVV - Fakulteta za varnostne vede
FZV - Fakulteta za zdravstvene vede
MF - Medicinska fakulteta
PEF - Pedagoška fakulteta
PF - Pravna fakulteta
UKM - Univerzitetna knjižnica Maribor
UM - Univerza v Mariboru
UZUM - Univerzitetna založba Univerze v Mariboru
COBISS
Ekonomsko poslovna fakulteta
Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Fakulteta za logistiko
Fakulteta za organizacijske vede
Fakulteta za varnostne vede
Fakulteta za zdravstvene vede
Knjižnica tehniških fakultet
Medicinska fakulteta
Miklošičeva knjižnica - FPNM
Pravna fakulteta
Univerzitetna knjižnica Maribor
Večja pisava
|
Manjša pisava
Uvodnik
Iskanje
Brskanje
Oddaja dela
Za študente
Za zaposlene
Statistika
Prijava
Prva stran
>
Izpis gradiva
Izpis gradiva
Naslov:
Razvoj novega izdelka v Mlinotestu Ajdovščina d.d.
Avtorji:
ID
Furlan, Kristina
(Avtor)
ID
Urh, Benjamin
(Mentor)
Več o mentorju...
Datoteke:
VS_Furlan_Kristina_2016.pdf
(2,52 MB)
MD5: 3DDF87D9A3CFF091C3BC185014260FAE
Jezik:
Slovenski jezik
Vrsta gradiva:
Diplomsko delo/naloga
Organizacija:
FOV - Fakulteta za organizacijske vede
Opis:
V diplomski nalogi smo na kratko prikazali proces razvoja novega izdelka v osmih fazah tako s teoretičnega kot s praktičnega vidika. V praktičnem delu je predstavljen realen potek razvoja novega izdelka v podjetju Mlinotest d.d. Zajeli smo vse razvojne faze, ki jih je potrebno oceniti, analizirati, pravilno organizirati in realizirati, da pride podjetje do tržno uspešnega in dobičkonosnega izdelka. Pri posameznih fazah naletimo na probleme, ki smo jih v nalogi analizirali in zanje predlagali izboljšave. Naš cilj je namreč znižati stroške na vseh ravneh dela, kar pomeni zmanjšati vpliv največjih problemov v prehrambeni industiji, ki jih predstavljajo: odpadne surovine pri izdelavi izdelkov, kratki roki trajanja, vračilo določenih izdelkov, draga embalaža in posledično slabo ocenjeni stroški materiala ter dela. Rešitev vidimo v dobri organizaciji dela, ki zajema vse faze razvoja izdelka, in služb znotraj podjetja, ki pri tem sodelujejo.
Ključne besede:
izdelek
,
proizvodni program
,
politika izdelka
,
življenjski ciklus in kvaliteta izdelka
,
proces razvoja novega izdelka
Kraj izida:
Maribor
Leto izida:
2016
PID:
20.500.12556/DKUM-62683
COBISS.SI-ID:
7737363
NUK URN:
URN:SI:UM:DK:CZGWMVYX
Datum objave v DKUM:
06.10.2016
Število ogledov:
1382
Število prenosov:
124
Metapodatki:
Področja:
FOV
Citiraj gradivo
Navadno besedilo
BibTeX
EndNote XML
EndNote/Refer
RIS
ABNT
ACM Ref
AMA
APA
Chicago 17th Author-Date
Harvard
IEEE
ISO 690
MLA
Vancouver
:
FURLAN, Kristina, 2016,
Razvoj novega izdelka v Mlinotestu Ajdovščina d.d.
[na spletu]. Diplomsko delo. Maribor. [Dostopano 20 april 2025]. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=62683
Kopiraj citat
Skupna ocena:
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
(0 glasov)
Vaša ocena:
Ocenjevanje je dovoljeno samo
prijavljenim
uporabnikom.
Objavi na:
Podobna dela iz repozitorija:
Z izkustvenim učenjem do znanja o lastnostih, uporabnosti in pridobivanju soli
Vpliv plenilcev na gnezdeče populacije male (Sternula albifrons) in navadne (Sterna hirundo) čigre v Krajinskem parku Sečoveljske soline
Analiza dejavnikov razvoja turizma v izbrani občini
Družbeni in prostorski vidiki turistične ponudbe v Zgornjem Posočju s posebnim poudarkom na dediščini soške fronte
Turistično-geografske značilnosti in možnosti razvoja turizma v občini Postojna
Podobna dela iz ostalih repozitorijev:
Močvirska sklednica (Emys orbicularis (Linnaeus, 1785)) v Krajinskem parku Sečoveljske soline
Upravljanje krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib
Možnosti za razvoj turizma v Krajinskem parku Ponikovski kras
Ugotavljanje učinkovitosti čiščenja in ponovne uporabe črne in sive vode v sanitarnem objektu v krajinskem parku Sečoveljske soline
Analiza stroškov in dobrobiti uvedbe nove tehnologije sanitarnih sistemov Sanbox v Krajinskem parku Sečoveljske soline
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.
Sekundarni jezik
Jezik:
Angleški jezik
Naslov:
The development of new products in Mlinotest Ajdovščina d.d.
Opis:
In my thesis I present a brief description of the process of developing a new product in eight stages of development – the chapter featuring the theoretical base and the practical part which presents a real development process of a new product in the company Mlinotest d.d. I included all the stages of development which must be examined, analysed, properly organized and realized in order for a company to achieve a product which is both successful on the market and profitable at the same time. At each single stage we shall encounter a problem which will have to be resolved in the future. The aim is to lower the costs at all levels of work. Some of the major problems facing the food industry are short expiry dates, some of product returns, expensive packaging ans consequently bad estimated costs material and work. This problem can be resolved with a good working plan which more or less includes all stages of product development, and jobs positions collaborating within a company.
Ključne besede:
product
,
production programme
,
product policy
,
product life cycle and quality
,
development process of a new product
Komentarji
Dodaj komentar
Za komentiranje se morate
prijaviti
.
Komentarji (0)
0 - 0 / 0
Ni komentarjev!
Nazaj