| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Statistika DKUM

Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.

Doktorska dela (2)

  1. Alenka Hmelak Gorenjak: Nitrati v zelenjavi in spremembe v vsebnosti po skladiščenju in procesiranju
  2. Mario Gorenjak: Mehanizmi delovanja probiotičnih in protektivnih bakterij PCS 20, PCS 26 ter LGG v preprečevanju metaboličnega sindroma

Magistrska dela (12)

  1. Biserka Keramitchievska: Ocena kulture varnosti živil na osnovi znanja vedenja in odnosa zaposlenih v gostinstvu
  2. Marina Lakatuš: Načrt trženja in možnosti vstopa nizko-alergenega a2-mleka na trg
  3. Špela Celcar: Vpliv ksilitola na strukturo in metabolizem črevesne mikrobiote v dinamičnem simulatorja črevesja
  4. Tjaša Damijan: Vpliv mutacij v genih, pomembnih za tvorbo biofilma na adhezijo in invazijo bakterij campylobacter jejuni v celicah caco-2
  5. Tamara Hribernik: Znotrajcelični antioksidativni potencial različnih sort hmelja
  6. Jani Mulec: Analiza pojavljanja izbruhov črevesnih nalezljivih bolezni v povezavi z uživanjem okuženih živil v obdobju 1997 - 2016 v Sloveniji
  7. Kaja Glavač: Poslovni načrt predelave mokarjev
  8. Anja Fošnarič: Prehranjevalne navade starostnikov in vloga kliničnega dietetika v institucionalnem varstvu
  9. Sanja Cestnik: Vpliv kulinarične obdelave na vsebnost nitratov v korenju
  10. Ivana Vukovski: ANALIZA PREHRANJEVALNIH NAVAD IN OZAVEŠČENOST OSNOVNOŠOLCEV O ZDRAVEM NAČINU PREHRANJEVANJA
  11. Miha Prašnički: Odnos slovenskih potrošnikov do označb na embalažah živil v primerjavi z ostalimi državami
  12. Anja Fošnarič: Prehranjevalne navade starostnikov in vloga kliničnega dietetika v institucionalnem varstvu

Diplomska dela (1)

  1. Sara Krajnc: Biološka aktivnost ekstrakta jagod

Druga dela (12)

  1. Sara Štumpf, Gregor Hostnik, Tomaž Langerholc, Maša Pintarič, Zala Kolenc, Urban Bren: The Influence of Chestnut Extract and Its Components on Antibacterial Activity against Staphylococcus aureus
  2. Viera Karaffová, Jana Teleky, Maša Pintarič, Tomaž Langerholc, Dagmar Mudroňová, Erik Hudec, Zuzana Ševčíková: Application of Lactobacillus reuteri B1/1 (Limosilactobacillus reuteri) improves immunological profile of the non-carcinogenic porcine-derived enterocytes
  3. Ana-Andreea Cioca, Tomaž Langerholc, Livija Tušar: Implementation of food matrix effects into chemical food contaminant risk assessment
  4. Janja Kristl: Kemijske analizne metode v kmetijstvu in toksične snovi v ekosistemih
  5. Kislay Roy, Tomaž Langerholc, Avrelija Cencič: Potential role of probiotics for sustainability in rural India
  6. Maša Pintarič, Tomaž Langerholc: Basic microbiology
  7. Andrea Quagliariello, Irene Aloisio, Nicole Bozzi Cionci, Donata Luiselli, Giuseppe D'Auria, Llúcia Martinez-Priego, David Pérez-Villarroya, Tomaž Langerholc, Maša Pintarič, Dušanka Mičetić-Turk, Diana Di Gioia: Effect of Bifidobacterium breve on the intestinal microbiota of coeliac children on gluten free diet
  8. Cristian Botta, Tomaž Langerholc, Avrelija Cencič, Luca Cocolin: In vitro selection and characterization of new probiotic candidates from table olive microbiota
  9. Tomaž Langerholc: Encim telomeraza - tarča za prihodnja zdravila?
  10. Dominika Vrbnjak, Majda Pajnkihar, Tomaž Langerholc: Uporabnost maščobnih kislin omega-3 pri obravnavi ran na koži
  11. Maksimiljan Brus, Tomaž Langerholc, Dejan Škorjanc: Effect of hydrolysable tannins on proliferation of small intestinal porcine and human enterocytes
  12. Urška Marolt: Ekspresija glikanov na površini intestinalnih epitelnih celic : raziskovalna naloga
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici