| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Statistics of DKUM

Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.

PhD theses (11)

  1. Marinka Brglez Sever: Vpliv različnih barv protitočnih mrež na naravno redčenje, mikroklimatske in svetlobne razmere v nasadu ter parametre kakovosti jabolk (Malus domestica Borkh.)
  2. Aleš Kolmanič: Obvladovanje pojava trihotecenskih mikotoksinov (deoksinivalenol in nivalenol) v neindustrijski verigi pridelave in predelave krušnih žit
  3. Saša Štraus: Potencialni indikatorji za ocenjevanje trajnosti v pridelavi hrane na njivah
  4. Silva Grobelnik Mlakar: Agronomic characteristics, potential utilisation and quality of grain amaranth Amaranthus cruentus L.
  5. Matjaž Turinek: Comparability of the biodynamic production system regarding agronomic, environmental and quality parameters
  6. Milojka Fekonja: Growth, photosynthetic parameters and yield in sweet maize in response to mulch, nitrogen fertilizers and water supply
  7. Alenka Hmelak Gorenjak: Nitrati v zelenjavi in spremembe v vsebnosti po skladiščenju in procesiranju
  8. Saša Štraus: POTENTIAL INDICATORS FOR Sustainability assessment of food production on the field level
  9. Silva Grobelnik Mlakar: Agronomic characteristics, potential utilisation and quality of grain amaranth Amaranthus cruentus L.
  10. Matjaž Turinek: Comparability of the biodynamic production system regarding agronomic, environmental and quality parameters
  11. Milojka Fekonja: RAST, PARAMETRI FOTOSINTEZE IN PRIDELEK SLADKE KORUZE V ODVISNOSTI OD ZASTIRK, DUŠIKOVIH GNOJIL IN OSKRBE Z VODO

MSc theses (7)

  1. Simona Praper Šipek: Ekonomika preusmeritve mešane kmetije iz konvencionalne v ekološko
  2. Manfred Jakop: Vpliv različnih prekrivnih rastlin, agrotehničnih ukrepov in lokacije na rast,razvoj in pridelek oljnih buč (Cucurbita pepo L. convar. cittrullina (L.) Greb. var. styriaca Greb.) ter vsebnost mineralnega dušika v tleh v ekološki pridelavi
  3. Martina Robačer: Vpliv gnojenja z organskimi gnojili in obdelave tal na vsebnost mineralnega dušika v tleh v ekološki pridelavi jablan sorte Topaz
  4. Marko Žuljan: Rast in pridelek zelenjadnic v združeni setvi
  5. Simona Praper Šipek: Ekonomika preusmeritve mešane kmetije iz konvencionalne v ekološko
  6. Martina Robačer: VPLIV GNOJENJA Z ORGANSKIMI GNOJILI IN OBDELAVE TAL NA VSEBNOST MINERALNEGA DUŠIKA V TLEH V EKOLOŠKI PRIDELAVI JABLAN SORTE TOPAZ
  7. Marko Žuljan: Rast in pridelek zelenjadnic v združeni setvi

BSc theses (49)

  1. Leon Fras: Dinamika mineralnih oblik dušika (N- min) glede na različne načine oskrbe tal v ekološkem pridelovanju zelja
  2. Maja Justinek: Senzorična ocena in analiza zunanje ter notranje kakovosti različnih kultivarjev paradižnika iz ekološke pridelave
  3. Uroš Vrabelj: Vpliv različnih pridelovalnih sistemov na prisotnost patogenih bakterij v zelenjavi
  4. Katja Potočnik: Mnenja potrošnikov in kmetov o gensko spremenjeni hrani, krmi in označevanju živil živalskega porekla
  5. Andreja Hedl: Senzorične lastnosti rdeče pese in zelja v odvisnosti od načina kmetijske pridelave
  6. Simona Rubin: Uporaba sredstev za izboljšanje tal in krepitev rastlin v pridelovanju solate
  7. Katja Hozjan: Preliminarni rezultati pojava škodljivcev na cvetači v odvisnosti od načina pridelave
  8. Nika Škof: Ekološka živila v vzgojno-izobraževalnih zavodih kot podpora trajnostemu [!] razvoju: potenciali in ovire v osrednji Sloveniji
  9. Melita Cepec: Analiza klasa pri soržici
  10. Silvija Lang: Analitične in senzorične lastnosti ekološko pridelanih kultivarjev paradižnika (Lycopersicum esculentum L.)
  11. Maja Mlasko: Notranja kakovost zelenjave - vpliv pridelovalnih sistemov
  12. Petra Korenak: Primerjava različnih podlag za cepljenje paradižnika (Lycopersicon esculentum Mill.)
  13. Sandra Munda, Martina Bavec: Preizkušanje organskih gnojil dovoljenih v ekološki pridelavi rdeče pese (Beta vulgaris L. var. conditiva Alef.)
  14. Mateja Knez: Pridelek zelja v združenih setvah
  15. Miha Prašnički: Vpliv različnih pridelovalnih sistemov na maso in število deževnikov
  16. Marjeta Škamlec: Stimulatorji rasti v ekološki pridelavi kolerabice (Brassica oleracea L. ssp. oleracea L. convar. caulorapa (DC.) Alef. var. gongylodes L.)
  17. Nika Weber: Vpliv združenih setev na pojav nekaterih škodljivcev v ekološki pridelavi zelja
  18. Maja Turinek: Okoljski odtis nekaterih poljščin in zelenjadnic v različnih pridelovalnih sistemih
  19. Urban Antolin: Vpliv gnojenja z različnimi dušikovimi gnojili na pridelek in lastnosti plodov paprike
  20. Vpliv gnojenja z dušikom na pridelek in skladiščno sposobnost čebule (Allium cepa L. var. cepa)
  21. Nadja Mikola: Senzorične lastnosti zelja in rdeče pese v odvisnosti od načina kmetijske pridelave
  22. Lidija Cafuta: Gnojenje solatnih kumar (Cucumis sativus L.) z organskimi gnojili v ekološki pridelavi
  23. Mojca Kosar: Vpliv oskrbe z dušikom na rast endivije, radiča in kitajskega kapusa
  24. Tamara Kekec: VPLIV RAZLIČNIH NAČINOV ZASTIRANJA NA PRIDELEK CVETAČE
  25. Boris Fric: POPULACIJA DEŽEVNIKOV PO SPRAVILU POLJŠČIN V RAZLIČNIH PRIDELOVALNIH SISTEMIH
  26. Valerija Preac: Uporaba spodbujevalcev rasti v ekološki pridelavi solate
  27. Klavdija Knez: Nekateri agronomski in fiziološki parametri pri paradižniku v primeru rabe Minerala (AS AN d.o.o)
  28. Klavdija Pangerl: Pridelek korenja (Daucus carota L.) v združeni setvi
  29. Uroš Vrabelj: Vpliv različnih pridelovalnih sistemov na prisotnost patogenih bakterij v zelenjavi
  30. Katja Hozjan: PRELIMINARNI REZULTATI POJAVA ŠKODLJIVCEV NA CVETAČI V ODVISNOSTI OD NAČINA PRIDELAVE
  31. Katja Potočnik: Mnenja potrošnikov in kmetov o gensko spremenjeni hrani, krmi in označevanju živil živalskega porekla
  32. Simona Rubin: Uporaba sredstev za izboljšanje tal in krepitev rastlin v pridelovanju solate
  33. Andreja Hedl: Senzorične lastnosti rdeče pese in zelja v odvisnosti od načina kmetijske pridelave
  34. Nika Škof: Ekološka živila v vzgojno-izobraževalnih zavodih kot podpora trajnostnemu razvoju: potenciali in ovire v osrednji Sloveniji
  35. Melita Cepec: Analiza klasa pri soržici
  36. Silvija Lang: Analitične in senzorične lastnosti ekološko pridelanih kultivarjev paradižnika (Lycopersicum esculentum L.)
  37. Maja Mlasko: NOTRANJA KAKOVOST ZELENJAVE – VPLIV PRIDELOVALNIH SISTEMOV
  38. Sandra Munda: Preizkušanje organskih gnojil dovoljenih v ekološki pridelavi rdeče pese (Beta vulgaris L. var. conditiva Alef.)
  39. Petra Korenak: Primerjava različnih podlag za cepljenje paradižnika (Lycopersicon esculentum Mill.)
  40. Miha Prašnički: Vpliv različnih pridelovalnih sistemov na maso in število deževnikov
  41. Mateja Knez: Pridelek zelja v združenih setvah
  42. Silvo Pozderec: Ekonomičnost pridelovanja paprike in solatnih kumar na prostem in v zaščitenem prostoru
  43. Marjeta Škamlec: STIMULATORJI RASTI V EKOLOŠKI PRIDELAVI KOLERABICE
  44. Nika Weber: VPLIV ZDRUŽENIH SETEV NA POJAV NEKATERIH ŠKODLJIVCEV V EKOLOŠKI PRIDELAVI ZELJA
  45. Maja Turinek: Okoljski odtis nekaterih poljščin in zelenjadnic v različnih pridelovalnih sistemih
  46. Urban Antolin: VPLIV GNOJENJA Z RAZLIČNIMI DUŠIKOVIMI GNOJILI NA PRIDELEK IN LASTNOSTI PLODOV PAPRIKE (Capsicum annuum L. convar. grossum)
  47. Dejan Jakob: Vpliv gnojenja z dušikom na pridelek in skladiščno sposobnost čebule (Allium cepa L. var. cepa)
  48. Nadja Mikola: Senzorične lastnosti zelja in rdeče pese v odvisnosti od načina kmetijske pridelave
  49. Lidija Cafuta: Gnojenje solatnih kumar (Cucumis sativus L.) z organskimi gnojili v ekološki pridelavi

Other documents (14)

  1. Manfred Jakop, Silva Grobelnik Mlakar, Martina Bavec, Martina Robačer, Tjaša Vukmanič, Urška Lisec, Franc Bavec: Yield performance and agronomic efficiency in oil pumpkins (Cucurbita pepo L. group Pepo) depending on production systems and varieties
  2. Matjaž Turinek, Maja Turinek, Silva Grobelnik Mlakar, Franc Bavec, Martina Bavec: Ecological efficiency of production and the ecological footprint of organic agriculture
  3. Silva Grobelnik Mlakar, Matjaž Turinek, Manfred Jakop, Martina Bavec, Franc Bavec: Grain amaranth as an alternative and perspective crop in temperate climate
  4. Franc Bavec, Martina Bavec, Silva Grobelnik Mlakar, Milojka Fekonja: Sweet maize growth and yield response to organic and mineral fertilizers, N rates and soil water regimes
  5. Silva Grobelnik Mlakar, Manfred Jakop, Martina Robačer, Martina Bavec, Franc Bavec: Growth performance, productivity and diseases susceptibility of barley varieties in Slovenia within the Cobra project's site comparison
  6. VII South-Eastern Europe symposium on vegetables & potatoes
  7. Dane Podmenik, Barbara Lampič, Martina Bavec: Ekološka pridelava oljk v Sloveniji
  8. Silvo Pozderec, Martina Bavec, Črtomir Rozman, Jožef Vinčec, Karmen Pažek: Multi-criteria assessment of vegetable production business alternatives
  9. Miha Orešnik, Matevž Vremec, Simon Hajnc, Tadej Gorenšek, Ken Kolar, Katja Kuzmič, Dejan Gošnjak, Andrej Šutar, Aleš Praprotnik, Primož Pukšič, Irena Kopač, Jožica Kovač Štefur, Martina Bavec, Igor Žiberna, Jure Ravnik: Vodonosnika Vrbanski plato in Apaško polje, orodja za trajnostno zagotavljanje vodnih virov
  10. Matjaž Turinek, Silva Grobelnik Mlakar, Martina Bavec, Franc Bavec: Biodynamic agriculture from past to present
  11. Silva Grobelnik Mlakar, Matjaž Turinek, Manfred Jakop, Martina Bavec, Franc Bavec: Nutrition value and use of grain amaranth
  12. Jiří Heczko, Anastazija Gselman, Matjaž Turinek, Martina Bavec, Janja Kristl: Organic carbon content in soils of long-term field trial
  13. Proceedings of the XXVIII International Horticultural Congress on Science and Horticulture for People
  14. Karmen Pažek, Črtomir Rozman, Franc Bavec, Andreja Borec, Martina Bavec: A Multi-criteria decision analysis framework tool for the selection of farm business models on organic mountain farms
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica