| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva Pomoč

Naslov:Probiotics for the prevention of acute respiratory-tract infections in older people : systematic review
Avtorji:ID Strauss, Maja (Avtor)
ID Mičetić-Turk, Dušanka (Avtor)
ID Šikić Pogačar, Maja (Avtor)
ID Fijan, Sabina (Avtor)
Datoteke:.pdf Strauss-2021-Probiotics_for_the_Prevention_of.pdf (460,81 KB)
MD5: AFCF987AAF907B718B7927AD8BC90664
 
URL https://doi.org/10.3390/healthcare9060690
 
Jezik:Angleški jezik
Vrsta gradiva:Znanstveno delo
Tipologija:1.02 - Pregledni znanstveni članek
Organizacija:FZV - Fakulteta za zdravstvene vede
MF - Medicinska fakulteta
Opis:The aim of this systematic review was to present the indirect influence of probiotics on the incidence and duration of acute upper respiratory-tract infections in older people, by regulating the immune system. Eight randomized, placebo-controlled clinical trials met the inclusion criteria, considering the threshold of older people being 60 years and over. Single strain probiotics were used in all studies, including three probiotic strains used in fermented foods: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus OLL1073R-1, Lacticaseibacillus paracasei subsp. paracasei CNCM I-1518 and Lacticaseibacillus paracasei Shirota, and three probiotic strains used as food supplements: Loigolactobacillus coryniformis K8 CECT5711, Bacillus subtilis CU1 and Lacticaseibacillus rhamnosus GG. Current evidence showed that certain probiotic strains were better than a placebo in lowering the incidence or number of older people experiencing acute upper respiratory tract infections; however, not all probiotic strains were efficient, and not all studies reported statistically significant outcomes. More high quality large-scale properly controlled clinical studies focusing on older people are warranted.
Ključne besede:probiotics, fermented foods, upper respiratory tract infections, older people
Status publikacije:Objavljeno
Verzija publikacije:Objavljena publikacija
Poslano v recenzijo:03.05.2021
Datum sprejetja članka:02.06.2021
Datum objave:07.06.2021
Založnik:MDPI
Leto izida:2021
Št. strani:Str. 1-20
Številčenje:Letn. 9, št. 6, št. članka 690
PID:20.500.12556/DKUM-91064 Novo okno
UDK:613.292:602.3:616.21-053.9
COBISS.SI-ID:66178563 Novo okno
DOI:10.3390/healthcare9060690 Novo okno
ISSN pri članku:2227-9032
Datum objave v DKUM:17.10.2024
Število ogledov:0
Število prenosov:5
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
Področja:Ostalo
:
Kopiraj citat
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:Bookmark and Share


Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Gradivo je del revije

Naslov:Healthcare
Skrajšan naslov:Healthcare
Založnik:MDPI AG
ISSN:2227-9032
COBISS.SI-ID:520110873 Novo okno

Licence

Licenca:CC BY 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna
Povezava:http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.sl
Opis:To je standardna licenca Creative Commons, ki daje uporabnikom največ možnosti za nadaljnjo uporabo dela, pri čemer morajo navesti avtorja.
Začetek licenciranja:07.06.2021

Sekundarni jezik

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:probiotiki, fermentirana hrana, okužbe zgornjih dihalnih poti, ostareli


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici