Naslov: | The properties of the material gadolinium and the working agent used in the installation of magnetic refrigeration devices |
---|
Avtorji: | ID Botoc, Dorin (Avtor) ID Avsec, Jurij (Avtor) ID Plesca, Adrian (Avtor) ID Gabor, Georgel (Avtor) ID Ionut, Rusu (Avtor) |
Datoteke: | The_properties_of_the_material_gadolinium_Botoc_2020.pdf (547,38 KB) MD5: C84C1DAD29AC7011DF5C19AAE766C0F6
https://www.fe.um.si/e-jet/40-2020-1/2336-september-2020.html
|
---|
Jezik: | Angleški jezik |
---|
Vrsta gradiva: | Strokovno delo |
---|
Tipologija: | 1.04 - Strokovni članek |
---|
Organizacija: | FE - Fakulteta za energetiko
|
---|
Opis: | Much remains to be done to understand better and thus achieve better control over magnetic materials to maximize their magnetocaloric properties and performance, specifically for gadolinium. A clear path forward is highlighted by thorough experiments coupled with theory, in which the latter is tested and re%ned against the former, thus resulting in discoveries of new and improved materials and bringing near-room-temperature magnetic refrigeration technology to fruition in the near future. |
---|
Ključne besede: | Gadolinium, heat transfer, magneto-calorific, magnetic field |
---|
Status publikacije: | Objavljeno |
---|
Verzija publikacije: | Objavljena publikacija |
---|
Datum objave: | 01.09.2020 |
---|
Založnik: | Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru |
---|
Leto izida: | 2020 |
---|
Št. strani: | Str. 45-53 |
---|
Številčenje: | Letn. 13, Št. 2 |
---|
PID: | 20.500.12556/DKUM-86446  |
---|
UDK: | 536.24:66.045.5 |
---|
COBISS.SI-ID: | 32091395  |
---|
ISSN pri članku: | 1855-5748 |
---|
Datum objave v DKUM: | 01.12.2023 |
---|
Število ogledov: | 425 |
---|
Število prenosov: | 5 |
---|
Metapodatki: |  |
---|
Področja: | Ostalo
|
---|
:
|
Kopiraj citat |
---|
| | | Skupna ocena: | (0 glasov) |
---|
Vaša ocena: | Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom. |
---|
Objavi na: |  |
---|
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše
podrobnosti ali sproži prenos. |