| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Show document Help

Title:Stres in zadovoljstvo na delovnem mestu v Zavodu za prestajanje kazni zapora Ljubljana : diplomsko delo visokošolskega študijskega programa Varnost in policijsko delo
Authors:ID Berra, Anže (Author)
ID Meško, Gorazd (Mentor) More about this mentor... New window
Files:.pdf VS_Berra_Anze_2023.pdf (848,40 KB)
MD5: 62D2EE5CDC71C9C20271992857277C80
 
Language:Slovenian
Work type:Bachelor thesis/paper
Typology:2.11 - Undergraduate Thesis
Organization:FVV - Faculty of Criminal Justice and Security
Abstract:V diplomskem delu smo ugotavljali stopnjo stresa in zadovoljstva na delovnem mestu v zavodu za prestajanje kazni zapora Ljubljana. Osredotočili smo se tudi na opis kaj je stres, tehnike kako se soočiti s stresom, kakšno je zadovoljstvo z delom in opisali dejavnike, ki vplivajo na zadovoljstvo zaposlenih in opisali Zavod za prestajanje kazni zapora Ljubljana. Rezultati raziskave kažejo, da je glavni razlog za nezadovoljstvo med zaposlenimi preobremenitev. S pomočjo raziskave smo tudi ugotovili, da se zaposleni na delovnem mestu počutijo dobro, ter menijo, da stres na delovnem mestu vpliva na medsebojne odnose. Ugotovili smo tudi, da se zaposleni soočajo s stresom tako, da se pogovorijo z družino, prijatelji, sodelavci. Največ pa jih za soočanje s stresom izvaja športne dejavnosti. Ugotovili smo tudi, da se 23 anketirancev od 50 ne strinja, da so za opravljeno delo primerno nagrajeni. Ugotovili smo tudi, da 17 anketirancev od 50 radi prihajajo na delovno mesto in da se ne strinjajo, da imajo možnost dodatnega izobraževanja in usposabljanja.
Keywords:zadovoljstvo na delovnem mestu, stres na delovnem mestu, zaporski delavci, Zavod za prestajanje kazni zapora Ljubljana, diplomske naloge
Place of publishing:Ljubljana
Place of performance:Ljubljana
Publisher:A. Berra
Year of publishing:2023
Year of performance:2023
Number of pages:VIII f., [50] str.
PID:20.500.12556/DKUM-86389 New window
UDC:343.83+[005.32:331.101.32](043.2)
COBISS.SI-ID:179671811 New window
Publication date in DKUM:05.01.2024
Views:231
Downloads:27
Metadata:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Categories:FVV
:
Copy citation
  
Average score:(0 votes)
Your score:Voting is allowed only for logged in users.
Share:Bookmark and Share


Hover the mouse pointer over a document title to show the abstract or click on the title to get all document metadata.

Licences

License:CC BY 4.0, Creative Commons Attribution 4.0 International
Link:http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
Description:This is the standard Creative Commons license that gives others maximum freedom to do what they want with the work as long as they credit the author.
Licensing start date:25.11.2023

Secondary language

Language:English
Title:Stress and job satisfaction in the Ljubljana prison
Abstract:In the diploma thesis, we studied stress and job satisfaction in the Ljubljana prison. We also focused on describing what stress is, techniques for coping with stress, job satisfaction, we discussed the factors that affect employee satisfaction and described the Ljubljana prison. The results of the survey show that the main reason for dissatisfaction among employees is work overload. The research shows that employees feel good at work, they believe that stress at work affects mutual relations between employees. We also found out that employees cope with stress by talking to family, friends or colleagues. Most of them do sports to reduce work-related stress. We also found that 23 out of ## respondents do not agree that they are adequately rewarded for their work. We also found that 17 out of 50 respondents like their job and that they disagree that they have the possibility of the additional education and training.
Keywords:stress, satisfaction, work, prison


Comments

Leave comment

You must log in to leave a comment.

Comments (0)
0 - 0 / 0
 
There are no comments!

Back
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica