Naslov: | Gastronomski turizem : vloga v trajnostnem razvoju destinacije |
---|
Avtorji: | ID Poljak Istenič, Saša (Avtor) ID Polak, Mojca (Avtor) |
Datoteke: | Turisticne_destinacijske_organizacije_2023.pdf (29,07 MB) MD5: 3BF43361C5A4E90249EDA529E1DE23DF
https://press.um.si/index.php/ump/catalog/book/718
|
---|
Jezik: | Slovenski jezik |
---|
Vrsta gradiva: | Znanstveno delo |
---|
Tipologija: | 1.16 - Samostojni znanstveni sestavek ali poglavje v monografski publikaciji |
---|
Organizacija: | FT - Fakulteta za turizem UZUM - Univerzitetna založba Univerze v Mariboru
|
---|
Opis: | Gastronomski turizem postaja pomembna usmeritev slovenskega turizma tudi zaradi razvojnih potencialov Slovenije kot turistične destinacije. Enako skrb zahteva oblikovanje luksuznih doživetij. Pri tem so potrebne usmeritve v inovativno vrednotenje vseh ravni gastronomije za doseganje rasti dodane vrednosti. Za to bo treba upoštevati različne dejavnike, ki bodo usklajeno prispevali k trajnostnemu razvoju gastronomskega turizma, kot je bilo začrtano v kandidaturi Slovenije za evropsko gastronomsko regijo 2021. |
---|
Ključne besede: | gastronomski turizem, motivi, gastronomsko doživetje, trajnostni razvoj, turistična destinacija |
---|
Status publikacije: | Objavljeno |
---|
Verzija publikacije: | Objavljena publikacija |
---|
Datum objave: | 13.01.2023 |
---|
Založnik: | Univerza v Mariboru, Univerzitetna založba |
---|
Leto izida: | 2023 |
---|
Št. strani: | Str. 345-358 |
---|
PID: | 20.500.12556/DKUM-86082  |
---|
UDK: | 338.48:641 |
---|
COBISS.SI-ID: | 138815235  |
---|
Datum objave v DKUM: | 05.10.2023 |
---|
Število ogledov: | 512 |
---|
Število prenosov: | 44 |
---|
Metapodatki: |  |
---|
Področja: | Ostalo
|
---|
:
|
Kopiraj citat |
---|
| | | Skupna ocena: | (0 glasov) |
---|
Vaša ocena: | Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom. |
---|
Objavi na: |  |
---|
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše
podrobnosti ali sproži prenos. |