| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Show document Help

Title:Varnost in zdravje pri delu v podjetju Rexel Slovenija
Authors:ID Jošt, Valentina (Author)
ID Šarotar Žižek, Simona (Mentor) More about this mentor... New window
Files:.pdf UN_Jost_Valentina_2023.pdf (1,02 MB)
MD5: 448C53F0CB6985A73E1682539A1C9BB3
 
Language:Slovenian
Work type:Bachelor thesis/paper
Typology:2.11 - Undergraduate Thesis
Organization:EPF - Faculty of Business and Economics
Abstract:Področje varnosti in zdravja pri delu je eno najpomembnejši v vsaki organizaciji, saj visoki standardi na tem področju delodajalcem prinašajo konkurenčno prednost. Podjetja se morajo zavedati, da so zdravi in varni zaposleni nepomembnejši za uspešno dedovanje podjetja. Premalo delodajalcev se zaveda kako pomembno je to področje in se mu premalo posveča, ter izvajajo samo aktivnosti, ki so določene z zakonom o varnosti in zdravju pri delu. Podjetja morajo izvajati ukrepe za zagotavljanje varnosti svojih zaposlenih, ter dodatne ukrepe na področju promocije zdravja, ker delavcem predstavijo pomembnost zdrave prehrane in redne telesne aktivnosti. Predmet obravnave je varnost in zdravje pri delu v podjetju Rexel, d.o.o. Podjetje Rexel, d.o.o. je podjetje, ki se ukvarja z prodajo elektrotehničnega materiala, ki na slovenskem trgu posluje že več kot 70 let. Tako kot v vsakem delovnem okolju se tudi v podjetju Rexel, d.o.o. pojavljajo številna tveganja in nevarnosti, ki so v nalogi podrobno opisana. V podjetju izvajajo ukrepe na področju varnosti in zdravja pri delu, ki so v skladu z predpisi, ter nekaj dodatnih, ki podrobno predstavljeni v drugem delu diplomskega dela. V zaključnem delu diplomskega dela pa so podani predlogi za izboljšanje trenutnih ukrepov na področju varnosti in zdravja pri delu, celovitosti model promocije zdravja ter dodatni preventivni ukrepi za obvladovanje tveganj.
Keywords:varnost, zdravje, tveganje, nezgoda, ukrep
Place of publishing:Maribor
Publisher:V. Jošt
Year of publishing:2023
PID:20.500.12556/DKUM-85899 New window
UDC:331.4
COBISS.SI-ID:171673603 New window
Publication date in DKUM:10.11.2023
Views:197
Downloads:13
Metadata:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Categories:EPF
:
Copy citation
  
Average score:(0 votes)
Your score:Voting is allowed only for logged in users.
Share:Bookmark and Share


Hover the mouse pointer over a document title to show the abstract or click on the title to get all document metadata.

Licences

License:CC BY-NC-ND 4.0, Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Link:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
Description:The most restrictive Creative Commons license. This only allows people to download and share the work for no commercial gain and for no other purposes.
Licensing start date:18.09.2023

Secondary language

Language:English
Title:Safety and health at work in Rexel Slovenia
Abstract:Safety and health at work is one of the most important areas in any organisation, as high standards in this area give employers a competitive advantage. Companies should be aware that healthy and safe employees are paramount to a successful operation of the company. Not enough employers are aware of the importance of this area and pay too little attention to it, and only carry out the activities stipulated by the Health and Safety at Work Act. Companies need to take measures to ensure the safety of their employees, as well as additional measures in the area of health promotion, as these show the employees the importance of a healthy diet and regular physical activity. The subject of this study is safety and health at work at Rexel, d.o.o. Rexel, d.o.o. is a company engaged in the sale of electrical engineering materials, which has been on the Slovenian market for more than 70 years. As in any working environment, numerous risks and hazard are possible at Rexel, d.o.o., which are des
Keywords:safety, health, risk, accident, measure.


Comments

Leave comment

You must log in to leave a comment.

Comments (0)
0 - 0 / 0
 
There are no comments!

Back
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica