| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Show document Help

Title:Design reliable operating food ordering applications with UI/UX design : bachelor's thesis
Authors:ID Arsovska, Martina (Author)
ID Kokol, Peter (Mentor) More about this mentor... New window
Files:.pdf UN_Arsovska_Martina_2023.pdf (7,97 MB)
MD5: AB9224EDE92BEB3C04AEC7FD95470590
 
Language:English
Work type:Bachelor thesis/paper
Typology:2.11 - Undergraduate Thesis
Organization:FERI - Faculty of Electrical Engineering and Computer Science
Abstract:This bachelor's thesis illustrates the design process of two different food ordering mobile applications, ‘LUMA’ and ‘NIJA’. For the designing process we used ‘Figma’, a web-based interface design tool. It is also discussed the significance of UI/UX design and how it influences user engagement and satisfaction. In addition, we emphasized some of the applications key design components, such as logos, typography, colour palettes, as well as how we created and animated them. In this bachelor’s thesis we then reviewed the findings of the survey we conducted to collect input on the designs of the two applications.
Keywords:mobile applications, UI design, UX design, Figma, surveys
Place of publishing:Maribor
Place of performance:Maribor
Publisher:[M. Arsovska]
Year of publishing:2023
Number of pages:1 spletni vir (1 datoteka PDF (IX, 47 f.))
PID:20.500.12556/DKUM-84146-bd2dde96-876c-e476-7555-d7de5f4d7156 New window
UDC:004.777(043.2)
COBISS.SI-ID:157281795 New window
Publication date in DKUM:23.05.2023
Views:527
Downloads:37
Metadata:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Categories:KTFMB - FERI
:
Copy citation
  
Average score:(0 votes)
Your score:Voting is allowed only for logged in users.
Share:Bookmark and Share


Hover the mouse pointer over a document title to show the abstract or click on the title to get all document metadata.

Licences

License:CC BY-NC-ND 4.0, Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Link:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
Description:The most restrictive Creative Commons license. This only allows people to download and share the work for no commercial gain and for no other purposes.
Licensing start date:19.04.2023

Secondary language

Language:Slovenian
Title:Oblikovanje zanesljivo delujoče aplikacije za naročanje hrane z oblikovanjem uporabniških vmesnikov in izkušenj
Abstract:Oblikovanje aplikacij za mobilne naprave in spletne platforme je področje, ki zahteva strokovno podprto znanje in uporabo orodij, ki omogočajo in olajšajo ta proces. V tej diplomski nalogi smo z uporabo orodja Figma predstavili proces načrtovanja dveh aplikacij za naročanje hrane. Prva aplikacija LUMA se naslanja na preglednost in preprostost, z minimalno uporabo animacij, kjer leži poudarek na uporabniški izkušnji. Prikazali smo uporabo in kombinacije različnih oblik, da bi predstavili način oblikovanja logotipa in meni prve aplikacije. Prav tako smo pri uporabi menija prve aplikacije predstavili način ustvarjanja animacij. Druga aplikacija NIJA, ki smo jo oblikovali, se nanaša bolj na vizualni dizajn in uporabo barv. Aplikacija ima mnogo več animacij in interaktivnih elementov. V diplomski nalogi smo tudi prikazali način in razlike oblikovanja logotipa druge aplikacije in njen meni. Znotraj te aplikacije smo uporabili animacijo odpiranj aplikacije, s čimer smo predstavili različne možnosti in vrste animacije, ki ga omogoča orodje Figma. V obeh aplikacijah smo z uporabo animacij za večino okvirjev dosegli bolj intuitivnejše oblikovanje, saj smo ugotovili, da animacije izboljšajo uporabniško izkušnjo in olajšajo navigacijo po aplikaciji. Znotraj proces oblikovanja smo uporabili različne oblike, barve, tipografije in animacije, ki so na voljo v orodju Figma. Pri tem smo se držali doslednosti in skrbeli za konsistentnost med različnimi elementi aplikacij. Pri načrtovanju aplikacij smo se tudi osredotočili na doslednost oblikovanja in uporabniške izkušnje, da bi zagotovili, da smo dosegli zaželeno enostavnost in privlačnost ciljnega občinstva. Poleg tega smo s pomočjo (anketnih) vprašalnikov izvedli empirično testiranje, da bi preverili, kako uporabniki dejansko zaznavajo in ocenjujejo obliko in funkcionalnost danih aplikacij. Končni rezultati naše raziskave so pokazali, da je večina udeležencev zadovoljnejša z oblikovanjem in uporabnostjo enostavnejše aplikacije, kot je bila LUMA oblikovana. Kljub temu da je prva aplikacija bila izbrana kot intuitivnejša in enostavnejša za uporabo, je NIJA tudi vsebovala nekatere elemente in funkcionalnosti, ki so ji udeleženci vprašalnika dali prednost. Končno število udeležencev naše raziskave ni bilo dovolj veliko, da bi lahko z gotovostjo potrdili vse ugotovitve, vendar pa smo (soglasno) sklenili, da so empirične raziskave še vedno izjemno pomembne za razvoj aplikacij. Uporaba le-tega zagotavlja dragocene vpoglede v uporabniške potrebe in preference.
Keywords:mobilne aplikacije, UI oblikovanje, oblikovanje UX, Figma, anketa


Comments

Leave comment

You must log in to leave a comment.

Comments (0)
0 - 0 / 0
 
There are no comments!

Back
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica