Naslov: | Vpliv pospešenega staranja na lastnosti naravnih izolacijskih materialov iz konoplje, plute, lesa in ovčje volne : diplomsko delo |
---|
Avtorji: | ID Jagodič, Niko (Avtor) ID Kravanja, Gregor (Mentor) Več o mentorju...  ID Lubej, Samo (Komentor) |
Datoteke: | VS_Jagodic_Niko_2022.pdf (5,11 MB) MD5: D7C777FEE20DEB5DACE7D0EE68AECFEE
|
---|
Jezik: | Slovenski jezik |
---|
Vrsta gradiva: | Diplomsko delo/naloga |
---|
Tipologija: | 2.11 - Diplomsko delo |
---|
Organizacija: | FGPA - Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo
|
---|
Opis: | Ena izmed ključnih lastnosti pri gradnji stavb je toplotna izolativnost stavb. V sodobnem gradbeništvu predstavlja velik izziv zmanjšanje porabe energije, ki nastaja pri izdelavi umetnih izolacijskih materialov.
Na vzorcih naravne toplotne izolacije iz lesenih vlaken, iz konoplje, plute ter ovčje volne smo z metodami določitve tlačne trdnosti pri 10% deformaciji, določitvi kontaktnega kota ter mikroskopiranjem ugotavljali, kako staranje vpliva na toplotno izolacijo. Prišli smo do ugotovitev, da so se tlačne trdnosti vsem izolacijskim materialom po staranju zmanjšale, ter da se je zmanjšal tudi kontaktni kot naravnih toplotnih izolacij. Mikroskopiranje je pokazalo, da je po staranju prišlo do razplastitve plasti naravnih toplotnih izolacij. |
---|
Ključne besede: | izolacijski materiali, konoplja, pluta, les, ovčja volna |
---|
Kraj izida: | Maribor |
---|
Kraj izvedbe: | Maribor |
---|
Založnik: | [N. Jagodič] |
---|
Leto izida: | 2022 |
---|
Št. strani: | 1 spletni vir (1 datoteka PDF (45 f.)) |
---|
PID: | 20.500.12556/DKUM-82727  |
---|
UDK: | 620.169.1:[691.1:699.86](043.2) |
---|
COBISS.SI-ID: | 136122883  |
---|
Datum objave v DKUM: | 04.10.2022 |
---|
Število ogledov: | 811 |
---|
Število prenosov: | 45 |
---|
Metapodatki: |  |
---|
Področja: | KTFMB - FG
|
---|
:
|
Kopiraj citat |
---|
| | | Skupna ocena: | (0 glasov) |
---|
Vaša ocena: | Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom. |
---|
Objavi na: |  |
---|
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše
podrobnosti ali sproži prenos. |