| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Show document

Title:Razvoj sistema za detekcijo gibanja z uporabo platforme esp32 s podporo za naprave android
Authors:ID Vilar Jordanovski, Nikola (Author)
ID Črepinšek, Matej (Mentor) More about this mentor... New window
ID Ravber, Miha (Co-mentor)
Files:.pdf UN_Vilar_Jordanovski_Nikola_2022.pdf (3,46 MB)
MD5: 1C256A4596815BC79350B37F362C114E
 
Language:Slovenian
Work type:Bachelor thesis/paper (mb11)
Typology:2.11 - Undergraduate Thesis
Organization:FERI - Faculty of Electrical Engineering and Computer Science
Abstract:Namen diplomskega dela je bil ustvariti sistem za detekcijo gibanja, ki je sestavljen iz platforme ESP32, natančneje ESP32-CAM in ESP8266 Node MCU razvojni plošči, ki omogočata oddaljen nadzor preko mobilne aplikacije Android. Komunikacijo med razvojni plošči in mobilno aplikacijo zagotavlja Node.js zaledni sistem, ki gostuje na platformi Heroku. Z razvojem tehnologije se priljubljenost in zahteva po varnostnih sistemih samo povečuje. Varnostni sistemi so danes zahtevani tako v industrijski, kot tudi domači uporabi. Načini razvojev varnostnih sistemov so različni, od strojnega pristopa, programskega pristopa, do mešanega pristopa. Prav tako obstajajo različne vrste varnostnih sistemov, od orodij za nadzor delovanja programske ali strojne opreme do varnostnih sistemov za nadzor lokacij. Na tržišču imamo različne ponudnike, prav tako pa lahko varnostne sisteme razvijemo sami. S povečanjem priljubljenosti vgrajenih sistemov je razvoj domačega ročno-nadzorovanega varnostnega sistema preprost, saj ne zahteva veliko predznanja. Prav tako ne potrebuje prezahtevne strojne opreme in porabe, zaradi česar so takšni sistemi po navadi poceni za razvoj. S takšnim sistemom lahko od koder koli nadzorujemo želeni prostor in v primeru vdora posredujemo potreben dokaz. Čeprav obstajajo sistemi, ki kategorizirajo registrirane podatke in s tem lahko primerno odreagirajo, je za večno uporabnikov dovolj, če jim sistem le posreduje informacijo, ali je doma oz. v željenem prostoru vse v redu. Pridobljene podatke lahko potem sami posredujejo naprej. V okvirju te diplomske naloge smo razvili prav takšen sistem, ki preko preprostih ESP modulov in brezplačne platforme uporabniku sporoča o varnosti specifičnega prostora. V projektu modul ESP8266 zajeme podatke približno vsakih 10 sekund. Podatke dobiva preko različnih senzorjev, ki so povezani nanj. V primeru zahteve uporabnika pošlje zajete podatke v obliki odgovora. V primeru detekcije gibanja pošlje zahtevo za zajem slike. V primeru, da uporabnik zahteva sliko, se pošlje zahteva modulu ESP32-CAM, ki sliko pošlje v obliki odgovora. V praktičnem delu diplomske naloge smo najprej razvili zaledni sistem. Potrebno je bilo konfigurirati platformo za dostop do podatkov, sprejem, modifikacijo in pošiljanje zahtev in odgovorov, ki jih bo pošiljal vgrajeni sistem. Nato je bilo potrebno vzpostaviti povezavo posameznega ESP modula z internetom, s čemer bi lahko pošiljali zajete podatke na platformo za obdelavo. Na koncu je bilo potrebno implementirati funkcionalnosti vgrajenih sistemov, s katerimi smo lahko zajemali željene podatke za uporabnika in jih v obliki odgovorov na zahteve pošiljajo podatkovni bazi.
Keywords:Varnost območja, daljinski nadzor, ESP32-CAM, informacijski sistem
Year of publishing:2022
Source:Maribor
PID:20.500.12556/DKUM-81848 New window
Publication date in DKUM:22.06.2022
Views:117
Downloads:22
Metadata:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Categories:KTFMB - FERI
:
  
Average score:(0 votes)
Your score:Voting is allowed only for logged in users.
Share:AddThis
AddThis uses cookies that require your consent. Edit consent...

Hover the mouse pointer over a document title to show the abstract or click on the title to get all document metadata.

Licences

License:CC BY 4.0, Creative Commons Attribution 4.0 International
Link:http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
Description:This is the standard Creative Commons license that gives others maximum freedom to do what they want with the work as long as they credit the author.
Licensing start date:08.06.2022

Secondary language

Language:English
Title:Development of a motion detection system using the esp32 platform with support for android devices
Abstract:Because of the constant development of technology, we can easily build an affordable security system for remote control of the area we want to secure, and such a task does not require a lot of knowledge and demanding procedures. Within this thesis, we will support a simple version that will only take care of surveillance and notification. The aim of the thesis was to create a motion detection system consisting of the ESP32 platform, more specifically ESP32-CAM and ESP8266 Node MCU development board which allow for remote monitoring over Android mobile application. Communication between development boards was executed over the Node.js back-end, which is hosted on the Heroku platform. From testing the motion detection system, by putting it in various real-life simulations in order to evaluate the operation of the solution, the system has proven to be fully functional and applicable in real life. Moreover, by analyzing the results, the solution has shown to have several problems as well as improvements that can be added in the future.
Keywords:Area security, remote control, ESP32-CAM, information system


Comments

Leave comment

You must log in to leave a comment.

Comments (0)
0 - 0 / 0
 
There are no comments!

Back
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica