Title: | Izzivi in priložnosti za razvoj pivskega turizma v Ljubljani po pandemiji COVID-19 : magistrsko delo |
---|
Authors: | ID Selan, Neli (Author) ID Poljak Istenič, Saša (Mentor) More about this mentor... ID Petek, Vita (Comentor) |
Files: | MAG_Selan_Neli_2022.pdf (1,99 MB) MD5: 8F478D64981D98E30F2DDD7B07E10552 PID: 20.500.12556/dkum/a56e3996-1bb7-4dab-b1e8-e22558a6076c
|
---|
Language: | Slovenian |
---|
Work type: | Master's thesis/paper |
---|
Typology: | 2.09 - Master's Thesis |
---|
Organization: | FT - Faculty of Tourism
|
---|
Abstract: | Pivovarstvo je močna gospodarska panoga, saj je v porastu zanimanje za izdelavo piva. V Sloveniji se je število mikropivovarjev povečalo in z njim priložnosti za razvoj pivskega turizma, ki obsega kulinarična doživetja, kot so obisk pivovarn, okušanje lokalne pijače (piva) in hrane ter množico drugih aktivnosti, povezanih s pivom. V teoretičnem delu smo predstavili kulinarični turizem in njegovo podzvrst pivski turizem. Preučili smo stanje pivovarstva in pivskega turizma v Evropski uniji ter Sloveniji. Podrobneje smo analizirali stanje pivskega turizma pred, med in po pandemiji COVID-19, ki je pustil velike posledice v obratovanju mikropivovarn in posledično pivskem turizmu. Navedli smo primere dobre prakse razvoja pivskega turizma v Ljubljani po pandemiji COVID-19, Natoč mi še enga in Union Experience. V empiričnem delu naloge smo raziskovali izzive in priložnosti za razvoj pivskega turizma v Ljubljani po pandemiji COVID-19. Ugotovili smo, da ima Slovenija/Ljubljana velik potencial za razvijanje pivskega turizma, saj ima bogato kulturno dediščino, ki je priložnost za razvoj pivskih tur in za trženje pivskega turizma. Po pandemiji COVID-19 je v Sloveniji želja deležnikov pivskega turizma zagnati projekt Beer Pass in organizirati festival na temo piva, katerega rdeča nit bi bilo pivo. Na podlagi pregleda literature in opravljenih intervjujev smo podali predloge mikropivovarjem in STO za trajnostni razvoj pivskega turizma v Ljubljani, v smeri obogatitve pivskih tur z doživljanjem pivske zgodbe in povečanega informiranja, promocije mikropivovarjev in njihovih pivsko-turističnih produktov. |
---|
Keywords: | kulinarični turizem, pivski turizem, pivovarstvo, pandemija COVID-19. |
---|
Place of publishing: | Brežice |
---|
Place of performance: | Brežice |
---|
Publisher: | [N. Selan] |
---|
Year of publishing: | 2022 |
---|
Number of pages: | 120 str. |
---|
PID: | 20.500.12556/DKUM-81512 |
---|
UDC: | 338.48-61:663.4(497.4Ljubljana)(043.2) |
---|
COBISS.SI-ID: | 114791427 |
---|
Publication date in DKUM: | 08.07.2022 |
---|
Views: | 781 |
---|
Downloads: | 120 |
---|
Metadata: | |
---|
Categories: | Misc.
|
---|
:
|
Copy citation |
---|
| | | Average score: | (0 votes) |
---|
Your score: | Voting is allowed only for logged in users. |
---|
Share: | |
---|
Hover the mouse pointer over a document title to show the abstract or click
on the title to get all document metadata. |