| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva Pomoč

Naslov:Kemijske analizne metode v kmetijstvu in toksične snovi v ekosistemih : navodila za laboratorijske vaje
Avtorji:ID Kristl, Janja (Avtor)
ID Kolar, Mitja (Recenzent)
ID Langerholc, Tomaž (Recenzent)
ID Garantini, Mojca (Lektor)
ID Perša, Jan (Tehnični urednik)
Datoteke:URL https://press.um.si/index.php/ump/catalog/book/654
 
.pdf RAZ_Kristl_Janja_2022.pdf (4,18 MB)
MD5: B92C854763C239D93F746508F0816D72
PID: 20.500.12556/dkum/25a9b6c3-4237-4f61-a20a-6887b35b4194
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Neznano
Organizacija:FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
UZUM - Univerzitetna založba Univerze v Mariboru
Opis:Navodila za vaje dopolnjujejo nekatere vsebinske sklope predavanj pri predmetih Kemijske analitične metode v kmetijsvtu in Toksične snovi v ekosistemih. Študentu pomagajo razumeti posamezne pojme (ekstrakcija, atomska absorpcijska spektrometrija, molekulska absorpcijska spektrometrija, tekočinska kromatografija, kislinski razklop) in laboratorijske postopke. V gradivu so opisani postopki priprave vzorcev in kvantitativne določitve natrijevega klorida, proteinov, skupnih fenolov, sladkorjev, oksalatov, vodikovega cianida v vzorcih živil in žveplovega dioksida v vinu. Vključena je tudi kvalitativna določitev nitrata in nitrita v ekstraktih živil ter kvalitativni testi za ugotavljanje prisotnosti naravnih in sintetičnih barvil. Vsebina zajema tudi določitev rastlinam dostopnega bakra ter vodotopne in biodostopne frakcije svinca v talnih vzorcih.
Ključne besede:natrijev klorid, proteini, oksalati, vodikov cianid, naravna in sintetična barvila, fenoli, žveplov dioksid, svinec, baker, nitrat
Kraj izida:Maribor
Kraj izvedbe:Maribor
Založnik:Univerza v Mariboru, Univerzitetna založba
Leto izida:2022
Leto izvedbe:2022
PID:20.500.12556/DKUM-81290 Novo okno
ISBN:978-961-286-571-9
UDK:54:631(076.5)(0.034.2)
COBISS.SI-ID:97381123 Novo okno
DOI:10.18690/um.fkbv.2.2022 Novo okno
Datum objave v DKUM:15.02.2022
Število ogledov:1159
Število prenosov:311
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
Področja:Ostalo
:
Kopiraj citat
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:Bookmark and Share


Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Licence

Licenca:CC BY 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna
Povezava:http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.sl
Opis:To je standardna licenca Creative Commons, ki daje uporabnikom največ možnosti za nadaljnjo uporabo dela, pri čemer morajo navesti avtorja.
Začetek licenciranja:15.02.2022

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Chemical Analytical Methods in Agriculture and Toxic Compounds in Ecosystems : Instructions for Laboratory Exercises
Opis:Instructions for laboratory exercises support some of the content of the lectures in Chemical Analytical Methods in Agriculture and Ecotoxicology. They help students understand some terms (extraction, atomic absorption spectrometry, molecular absorption spectrometry, liquid chromatography, acid digestion) and laboratory procedures. The manual describes the procedures for sample preparation and quantitative determination of sodium chloride, proteins, total phenols, sugars, oxalates, hydrocyanic acid in food samples, and sulfur dioxide in wine. The qualitative determination of nitrate and nitrite in food extracts and qualitative tests for the detection of natural and synthetic pigments are also included. The content also includes the determination of plant-available copper and the water-soluble and bioavailable lead fraction in soil samples.
Ključne besede:sodium chloride, proteins, oxalates, hydrogen cyanide, natural and synthetic pigments, phenols, sulfur dioxide, lead, copper, nitrate


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici