| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva Pomoč

Naslov:Priporočila za zelene prireditve : primer prireditve Praznik kozjanskega jabolka
Avtorji:ID Pavlakovič Farrell, Barbara (Urednik)
ID Lešnik Štuhec, Tanja (Urednik)
ID Koščak, Marko (Recenzent)
ID Perša, Jan (Tehnični urednik)
Datoteke:URL http://press.um.si/index.php/ump/catalog/book/601
 
.pdf pavlakovic3_FT_Knjiga_29.10.2021_(WEB)_.pdf (12,22 MB)
MD5: 8071280EED219F1BC56C0199A86E53FB
PID: 20.500.12556/dkum/1abfb08f-5458-4c92-a849-68062d4fe831
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Neznano
Organizacija:FT - Fakulteta za turizem
UZUM - Univerzitetna založba Univerze v Mariboru
Opis:Prireditve oziroma dogodki so eden ključnih privlačnih elementov turistične ponudbe. Poznamo več vrst dogodkov, kot so kulturni, športni in izobraževalni. Pomembni elementi prireditev so zagotovo njihova vsebina, prav tako pa tudi gastronomska ponudba. Kolektivne blagovne znamke so pomembno orodje razvoja podeželja in v verige povezanih ponudnikov, ki zagotavljajo celovito visokokakovostno gastronomsko in z njo povezano ponudbo strategije »od vil do vilic« ter vodenih doživetij in zelenih prireditev z lokalno dodano vrednostjo. Pri organizaciji je treba zagotoviti kar najboljšo kakovost izvedbe ter poskrbeti za varnost in trajnostno naravnanost prireditve, o čemer govori ta monografija. Prav smernice za trajnostne zelene prireditve so vodilo prihodnjega razvoja dogodkov na destinaciji Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje, kjer so v sodelovanju s Fakulteto za turizem Univerze v Mariboru pristopili k skupnemu projektu trajnostnih turističnih rešitev za prihodnost. Zelene prireditve smo preučevali na primeru Praznika kozjanskega jabolka.
Ključne besede:turizem, podeželski turizem, trajnostni razvoj, zelene prireditve, dogodki, Praznik kozjanskega jabolka
Kraj izida:Maribor
Kraj izvedbe:Maribor
Založnik:Univerza v Mariboru, Univerzitetna založba
Leto izida:2021
Leto izvedbe:2021
PID:20.500.12556/DKUM-80859 Novo okno
ISBN:978-961-286-531-3
UDK:338.48:502.131.1(082)(0.034.2)
COBISS.SI-ID:81876483 Novo okno
DOI:10.18690/978-961-286-531-3 Novo okno
Datum objave v DKUM:29.10.2021
Število ogledov:1336
Število prenosov:173
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Področja:Ostalo
:
Kopiraj citat
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:Bookmark and Share


Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Licence

Licenca:CC BY 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna
Povezava:http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.sl
Opis:To je standardna licenca Creative Commons, ki daje uporabnikom največ možnosti za nadaljnjo uporabo dela, pri čemer morajo navesti avtorja.
Začetek licenciranja:29.10.2021

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Recommendations for Green Events : an Example of the Kozjansko Apple Festiva
Opis:One of the key attractive elements of the tourist offer are events. We know several types of events, such as cultural, sports, educational. Essential elements of events are certainly their content, as well as the gastronomic offer. Collective brands are an important tool for rural development and chain-linked providers, providing comprehensive, high-quality gastronomic and related offerings from pitchfork to forks and guided experiences and green events with local added value. The organization must ensure the best possible quality of performance and ensure the safety and sustainable orientation of the event, as discussed in this monograph. The guidelines for a sustainable green event might guide the future development of events in Podčetrtek, Bistrica ob Sotli and Kozje, where they joined a sustainable future tourism solutions project in cooperation with the Faculty of Tourism of the University of Maribor. We studied green events on the example of the Kozjansko Apple Festival.
Ključne besede:tourism, rural tourism, sustainable development, green events, Kozjansko Apple Festival


Zbirka

To gradivo je zbirka, ki zajema naslednja gradiva:
  1. Zaključek
  2. Prireditve v turizmu
  3. Zelena pametna podeželska destinacija s certificiranimi gastronomskimi prireditvami po modelu "Izvorno slovensko"
  4. Uvod

Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici