Naslov: | Filozofija restavracije Tri lučke in njena prepoznavnost v turizmu |
---|
Avtorji: | ID Prevodnik, Nika (Avtor) ID Poljak Istenič, Saša (Mentor) Več o mentorju... ID Petek, Vita (Komentor) |
Datoteke: | UN_Prevodnik_Nika_2021.pdf (2,04 MB) MD5: ACFF732CA8A79760227D6D8DA75A4D4D PID: 20.500.12556/dkum/6d3cc67a-fb1f-4c52-9efd-f0d32e365e18
|
---|
Jezik: | Slovenski jezik |
---|
Vrsta gradiva: | Diplomsko delo/naloga |
---|
Tipologija: | 2.11 - Diplomsko delo |
---|
Organizacija: | FT - Fakulteta za turizem
|
---|
Opis: | Gastronomija predstavlja pomemben del turistične ponudbe destinacije in je eden izmed temeljnih načinov spoznavanja načina življenja in kulture krajev, ki jih obiskujemo. V Posavju se nahaja naša raziskana restavracija, restavracija Tri lučke, katere filozofija kuhinje temelji na pristnosti okusov, ki povezujejo tradicionalnost in lokalnost s pridihom modernosti. Prav tako so prisotni na različnih področjih turizma, kar smo v raziskavi opredelili kot eno izmed njihovih konkurenčnih prednosti na turističnem trgu. Z namenom analizirati prepoznovanost Treh lučk med prebivalci Posavja, smo izvedli anketni vprašalnik. Na podlagi pridobljenih rezultatov smo ugotovili, da Posavci, ki so sodelovali v raziskavi, Trem lučkam kot turistično-kulinarični atrakciji v Posavju pripisujejo velik pomen, saj jih več kot tretjina Tri lučke šteje kot eno izmed pomembnejših atrakcij v Posavju. Velika večina je Tri lučke obiskala že vsaj enkrat v življenju, nekateri jo obiščejo tudi večkrat letno ali celo mesečno. V diplomskem delu smo opravili tudi polstrukturirana intervjuja z restavracijo Tri lučke in gostilno Repovž, kateri smo spraševali o vključevanju ter vpetosti v lokalno turistično ponudbo. Gostilna Repovž je bila izbrana, ker si z našo primarno restavracijo Tri lučke delita zelo podobno filozofijo gostilne in hrane. Po opravljeni raziskavi smo naredili še primerjavo z gostilno Repovž, pri kateri smo ugotovili, da sta si kuhinji zelo podobno in da ima gostilna Repovž kar nekaj konkurenčne prednosti zaradi svoje samooskrbne kmetije in domačih izdelkov z domačega vrta. Pripravili smo tudi nekaj priporočil za izboljšavo ponudbe Treh lučk in njihovo povezanost z lokalno skupnostjo in lokalno ponudbo. S predlogi smo temeljili predvsem na trajnosti v okoljskem (»zero waste«) in družbenem pomenu (povezovanju turističnih deležnikov v Posavju). |
---|
Ključne besede: | gastronomija, gostinstvo, kulinarični turizem, Posavje, restavracija Tri lučke |
---|
Kraj izida: | Brežice |
---|
Založnik: | [N. Prevodnik] |
---|
Leto izida: | 2021 |
---|
PID: | 20.500.12556/DKUM-80497 |
---|
UDK: | 338.48-6:641/642(043.2) |
---|
COBISS.SI-ID: | 86401283 |
---|
Datum objave v DKUM: | 25.11.2021 |
---|
Število ogledov: | 781 |
---|
Število prenosov: | 103 |
---|
Metapodatki: | |
---|
Področja: | Ostalo
|
---|
:
|
Kopiraj citat |
---|
| | | Skupna ocena: | (0 glasov) |
---|
Vaša ocena: | Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom. |
---|
Objavi na: | |
---|
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše
podrobnosti ali sproži prenos. |