Naslov: | Primernost kombinacije različnih terminov strojne rezi in rezi korenin za jablano sorte 'gala' |
---|
Avtorji: | ID Ladinik, Žiga (Avtor) ID Tojnko, Stanislav (Mentor) Več o mentorju...  ID Unuk, Tatjana (Komentor) |
Datoteke: | UN_Ladinik_Ziga_2020.pdf (1,34 MB) MD5: D0B59A884E34CD9F50A2E556CA4F1B42 PID: 20.500.12556/dkum/b012f624-95ee-473d-af62-258cb7e3fbb8
|
---|
Jezik: | Slovenski jezik |
---|
Vrsta gradiva: | Diplomsko delo/naloga |
---|
Tipologija: | 2.11 - Diplomsko delo |
---|
Organizacija: | FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
|
---|
Opis: | V diplomskem delu smo ugotavljali vpliv različnih terminov strojne rezi v kombinaciji z rezjo korenin v nasadu jablan sorte 'Gala', starem šest let. Poskus je potekal na Univerzitetnem kmetijskem centru Pohorski dvor in je vključeval štiri različne termine izvedbe strojne rezi (zimska rez, rez v času rdečega balona, rez po obiranju in korekcijska rez) v kombinaciji z rezjo korenin. Rezultati raziskave so pokazali, da je bila masa enega ploda največja pri interakciji strojne rezi po obiranju in rezi korenin, število plodov in pridelek pa sta bila najvišja v primeru izvedbe strojne rezi v fazi rdečega balona in brez izvedbe rezi korenin. Bujnost rasti (vrednoteno preko spremljanja obsega debla in števila enoletnih poganjkov) je najintenzivneje pospešil kombiniran ukrep rezi korenin in izvedbe strojne rezi neposredno po obiranju. |
---|
Ključne besede: | jablana, rez korenin, strojna rez, pridelek, bujnost |
---|
Kraj izida: | Maribor |
---|
Leto izida: | 2020 |
---|
PID: | 20.500.12556/DKUM-77214  |
---|
NUK URN: | URN:SI:UM:DK:PIBCVAVU |
---|
Datum objave v DKUM: | 10.09.2020 |
---|
Število ogledov: | 990 |
---|
Število prenosov: | 97 |
---|
Metapodatki: |  |
---|
Področja: | FKBV
|
---|
:
|
Kopiraj citat |
---|
| | | Skupna ocena: | (0 glasov) |
---|
Vaša ocena: | Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom. |
---|
Objavi na: |  |
---|
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše
podrobnosti ali sproži prenos. |