Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali uporabite sodobnejši brskalnik.
|
|
SLO
|
ENG
|
Piškotki in zasebnost
DKUM
EPF - Ekonomsko-poslovna fakulteta
FE - Fakulteta za energetiko
FERI - Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
FF - Filozofska fakulteta
FGPA - Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo
FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
FL - Fakulteta za logistiko
FNM - Fakulteta za naravoslovje in matematiko
FOV - Fakulteta za organizacijske vede
FS - Fakulteta za strojništvo
FT - Fakulteta za turizem
FVV - Fakulteta za varnostne vede
FZV - Fakulteta za zdravstvene vede
MF - Medicinska fakulteta
PEF - Pedagoška fakulteta
PF - Pravna fakulteta
UKM - Univerzitetna knjižnica Maribor
UM - Univerza v Mariboru
COBISS
Ekonomsko poslovna fakulteta
Fakulteta za kmetijstvo
Fakulteta za logistiko
Fakulteta za organizacijske vede
Fakulteta za varnostne vede
Fakulteta za zdravstvene vede
Knjižnica tehniških fakultet
Medicinska fakulteta
Miklošičeva knjižnica - FPNM
Pravna fakulteta
Univerzitetna knjižnica Maribor
Večja pisava
|
Manjša pisava
Uvodnik
Iskanje
Brskanje
Oddaja dela
Statistika
Prijava
Prva stran
>
Izpis gradiva
Izpis gradiva
Naslov:
Primerjava obstojnosti trdokovinskih prevlek odvalnih rezkal : diplomsko delo
Avtorji:
Polak, Tadej
(Avtor)
Hace, Aleš
(Mentor)
Več o mentorju...
Brajlih, Tomaž
(Mentor)
Več o mentorju...
Halužan, Georg
(Komentor)
Datoteke:
VS_Polak_Tadej_2020.pdf
(3,23 MB)
MD5: DC6BBA92A78AA4320D750D427B5B0E26
Jezik:
Slovenski jezik
Vrsta gradiva:
Diplomsko delo/naloga (mb11)
Tipologija:
2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:
FERI - Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
Opis:
Trdokovinske prevleke orodij so v industriji zelo pomemben člen procesov odrezavanja. Uporabljajo se za povečevanje obstojnosti rezalnega orodja in hkrati omogočajo uporabo višjih rezalnih parametrov. V diplomskem delu je bilo izvedeno primerjanje dveh med seboj podobnih trdokovinskih prevlek. Uporabljeni so bili različni rezalni parametri za doseganje optimalnih rezalnih pogojev. Testiranje prevlek se je izvajalo na stroju nemškega proizvajalca, ki je namenjen ozobljanju zobnikov.
Ključne besede:
prevleke
,
rezalni parametri
,
odvalno rezkalo
Leto izida:
2020
Kraj izvedbe:
Maribor
Založnik:
[T. Polak]
Št. strani:
VIII, 41 f.
Izvor:
Maribor
UDK:
621.791(043.2)
COBISS_ID:
27484163
NUK URN:
URN:SI:UM:DK:F2QFUBFA
Število ogledov:
416
Število prenosov:
68
Metapodatki:
Področja:
KTFMB - FERI
Citiraj gradivo
Navadno besedilo
BibTeX
EndNote XML
EndNote/Refer
RIS
ABNT
ACM Ref
AMA
APA
Chicago
Harvard
IEEE
ISO 690
MLA
Vancouver
:
Skupna ocena:
(0 glasov)
Vaša ocena:
Ocenjevanje je dovoljeno samo
prijavljenim
uporabnikom.
Objavi na:
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.
Licence
Licenca:
CC BY-NC 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno 4.0 Mednarodna
Povezava:
http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/deed.sl
Opis:
Licenca Creative Commons, ki prepoveduje komercialno uporabo, vendar uporabniki ne rabijo upravljati materialnih avtorskih pravic na izpeljanih delih z enako licenco.
Začetek licenciranja:
09.04.2020
Sekundarni jezik
Jezik:
Angleški jezik
Naslov:
Durability comparison of hardmetal coatings for hob cutters
Opis:
Hardmetal coatings are a very important part of the machining process in the cutting industry. They are used to increase the durability of the cutting tool and at the same time allow us to use higher machining parameters. In the thesis a comparison of two similar hardmetal coatings was made. Various machining parameters were used to achieve the optimum machining conditions. Testing of the coatings was carried out on a machine from a German manufacturer designed for producing gears.
Ključne besede:
coatings
,
cutting parameters
,
hob cutter
Komentarji
Dodaj komentar
Za komentiranje se morate
prijaviti
.
Komentarji (0)
0 - 0 / 0
Ni komentarjev!
Nazaj