| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva

Naslov:Žganjekuha kot dopolnilna dejavnost na kmetiji in njen potencial vključevanja v turistično ponudbo Obsotelja in Kozjanskega.
Avtorji:Lupše, Laura (Avtor)
Prevolšek, Boris (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Datoteke:.pdf VS_Lupse_Laura_2019.pdf (1,22 MB)
MD5: F366C14681D3F4AA4F1402ED423B81EF
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga (mb11)
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:FT - Fakulteta za turizem
Opis:Kuhanje žganja je bilo v preteklosti prisotno skoraj na vsaki slovenski kmetiji. Sčasoma se je omenjena aktivnost začela opuščati, danes pa se zaradi visokih stroškov in administracije le redke kmetije ukvarjajo z žganjekuho. Diplomsko delo je sestavljeno iz teoretičnega dela, v katerem smo s pomočjo strokovne literature opredelili dopolnilne dejavnosti na kmetiji, žganjekuho, celoten postopek pridobivanja žganja, destilacijske naprave in turistično ponudbo Obsotelja in Kozjanskega. V empiričnem delu smo opravili polstrukturirane intervjuje z deležniki, ki so v občinah Obsotelja in Kozjanskega zadolženi za turizem, registriranimi ponudniki žganjekuhe in neregistriranimi proizvajalci žganjekuhe na območju Obsotelja in Kozjanskega. Skozi diplomsko delo smo predstavili možnosti za vključevanje žganjekuhe na omenjenem območju. Na podlagi pridobljenih rezultatov smo podali predloge za boljše vključevanje žganjekuhe v turistično ponudbo in pripravili zasnovo integralnega turističnega produkta, ki vključuje žganjekuho. Glavne ugotovitve so pokazale, da intervjuvanci prepoznajo potencial v vključevanju žganjekuhe v turistično ponudbo in da območje Obsotelja in Kozjanskega potrebuje integralni turistični produkt, ki bi bil povezan s prikazovanjem starih kmečkih opravil in znanj.
Ključne besede:turizem, Obsotelje in Kozjansko, turistični ponudniki, žganjekuha, vključevanje.
Leto izida:2019
Izvor:Maribor
UDK:338.48:631.11:663.551.5(043.2)
COBISS_ID:2048330323 Novo okno
NUK URN:URN:SI:UM:DK:BSLLXKTA
Število ogledov:1076
Število prenosov:314
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Področja:Ostalo
:
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Licence

Licenca:CC BY-NC-ND 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna
Povezava:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.sl
Opis:Najbolj omejujoča licenca Creative Commons. Uporabniki lahko prenesejo in delijo delo v nekomercialne namene in ga ne smejo uporabiti za nobene druge namene.
Začetek licenciranja:04.09.2019

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Distilling sprits as a supplemetary activity on a farm and it`s potential on involvement in the turist offer of Obsotelje and Kozjanso.
Opis:In the past distilling of spirits was present on almost every Slovenian farm. Over time the mentioned activity was slowly given up. Today only few farms continue with distillation of spirits due to high costs and red tape. The thesis consist of the theoretical part, where we determined supplementary activities on a farm, distilling of spirits, complete procedure of production of spirits, distilling devices with the help of specialist literature and the tourist offer of Kozjansko and Obsotelje. In the empirical part we carried out half-structured interviews with participles, which are in the municipalities of Obsotelje and Kozjansko responsible for tourism, with registered providers of distilled alcohol as well as unregistered producers of distilled alcohol in the area of Obsotelje and Kozjansko. Through the thesis we researched the possibilities to include distillation of spirits in the mentioned area with the help of the results. Based on the gained results we made suggestions on better inclusion of distillation of spirits into the tourist offer and prepared a design of an integral touristic product which includes distillation of spirits. The main findings have shown that the interviewees recognize the potential of including distillation of spirits into the touristic offer and that the Obsotelje and Kozjansko area needs an integral tourist product, which would include the display of old farm chores and skills.
Ključne besede:tourism, Obsotelje and Kozjansko, tourist service providers, distilling spirits, involvement.


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici