| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva

Naslov:Politika zasebnosti v finančnih institucijah
Avtorji:Jecelj, Mia (Avtor)
Primec, Andreja (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Datoteke:.pdf UN_Jecelj_Mia_2019.pdf (833,05 KB)
MD5: 5302A5CB00DD3CF80B090B6168BA6096
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Delo diplomskega projekta/projektno delo (mb13)
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:EPF - Ekonomsko-poslovna fakulteta
Opis:Varstvo osebnih podatkov je danes temeljna pravica, ki se je razvijala vse od neobstoječe pravice pa do pravice, za katero velja danes in sicer z izjemno širokim področjem uporabe. Zaradi tehnološkega napredka, je v zadnjem času vedno bolj ogrožena pravica posameznika o varstvu osebnih podatkov. Predpisi o varstvu osebnih podatkov ne sledijo napredku in zaradi tega ne nudijo več odgovorov na določene dileme. Uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in novi predlog Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) poskušata slediti napredku ter s tem povezano po potrebi spreminjati zakone glede varstva osebnih podatkov, da bi bilo varstvo čim bolj sigurno. V prvem delu diplomskega dela bomo opisali splošne pojme s tega področja, prav tako bomo vključili veljavno zakonodajo na tem področju. V nadaljevanju pa se bomo osredotočili na varstvo osebnih podatkov v finančnih institucijah, s poudarkom na vrstah osebnih podatkov, ki jih obdelujejo, ter splošnimi pogoji, ki so predpisani za vsako izmed izbranih aktivnosti. Zaključili bomo z ugotovitvami, ali se obdelava osebnih podatkov v finančnih institucijah razlikuje od obdelave v podjetjih in ali je v skladu z veljavno zakonodajo.
Ključne besede:osebni podatki, varstvo osebnih podatkov, finančne institucije, Splošna uredba EU, Nova KBM d.d.
Leto izida:2019
Založnik:[M. Jecelj]
Izvor:Maribor
UDK:342.7
COBISS_ID:13518620 Novo okno
NUK URN:URN:SI:UM:DK:PNMUBCNR
Število ogledov:403
Število prenosov:67
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Področja:EPF
:
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Licence

Licenca:CC BY 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna
Povezava:http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.sl
Opis:To je standardna licenca Creative Commons, ki daje uporabnikom največ možnosti za nadaljnjo uporabo dela, pri čemer morajo navesti avtorja.
Začetek licenciranja:03.09.2019

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Privacy policy in financial institutions
Opis:Nowadays the protection of personal data is a fundamental right, which evolved from nothing to the right it is today, meaning with a vast area of use. Because of recent technological progress, the right to protection of personal data is more and more threatened. The regulations of the protection of personal data aren't evolving alongside technology, therefore they aren't providing us answers to certain dilemmas. The decree General data protection regulation (GDPR) and the new proposition of the right to protection of personal data are trying to follow the progress and if needed change the laws regarding personal data protection, so that the protection is the most secure. In the first section of my dissertation, I will describe the basic terms of the topic and also include the standing laws of that topic. Afterward, I will focus on the protection of personal data in financial institutes with emphasis on the type of personal data that they process and with the general terms that are in order for the chosen activity. I will finish off with the findings of the processing of personal data in financial institutions and if they differ from processing in other firms and if those are in accordance with the standing laws.
Ključne besede:personal data, protection of personal data, financial institutions, General data protection regulation, Nova KBM d.d.


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici