Naslov: | Dinamika sušenja pasje trave (dctylis glomerata l.) in mnogocvetne ljuljke (lolium multiflorum lam.) na tleh |
---|
Avtorji: | Videčnik, Jasmina (Avtor) Gselman, Anastazija (Mentor) Več o mentorju...  Podvršnik, Miran (Komentor) |
---|
Datoteke: | VS_Videcnik_Jasmina_2019.pdf (1,02 MB)
|
---|
Jezik: | Slovenski jezik |
---|
Vrsta gradiva: | Diplomsko delo/naloga (mb11) |
---|
Tipologija: | 2.11 - Diplomsko delo |
---|
Organizacija: | FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede |
---|
Opis: | Na poskusnem polju UKC Pohorski dvor Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede v Hočah smo leta 2017 začeli s sušenjem pasje trave (Dactylis glomerata L.) in mnogocvetne ljuljke (Lolium multiflorum Lam.). Namen diplomskega dela je bil ugotoviti, ali obstajajo razlike v dinamiki sušenja med njima glede na razvojno fazo, v kateri se trava nahaja (razraščanje, začetek latenja, polno latenje oz. cvetenje), in glede na dejavnike okolja (temperatura in padavine) v času košnje in sušenja. Košnjo in sušenje smo izvedli v dveh terminih (17. 5. 2017 do 19. 5. 2017 in 29. 5. 2017 do 2. 6. 2017). Analiza vsebnosti suhe snovi med rastlinama po obračanjih je pokazala, da se je pasja trava sušila hitreje kot mnogocvetna ljuljka, ne glede na razvojno fazo v kateri se je nahajala. Na dinamiko sušenja preučevanih rastlinskih vrst pa imajo velik vpliv tudi klimatske razmere. |
---|
Ključne besede: | pasja trava, mnogocvetna ljuljka, sušenje, klimatske razmere, razvojne faze |
---|
Leto izida: | 2019 |
---|
Izvor: | Maribor |
---|
NUK URN: | URN:SI:UM:DK:NXAMKCHG |
---|
Licenca: |  To delo je dosegljivo pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna |
---|
Število ogledov: | 308 |
---|
Število prenosov: | 43 |
---|
Metapodatki: |  |
---|
Področja: | FKBV
|
---|
:
|
|
---|
| | | Skupna ocena: | (0 glasov) |
---|
Vaša ocena: | Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom. |
---|
Objavi na: |  |
|
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše
podrobnosti ali sproži prenos. |