| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Show document

Title:Primerjava zadovoljstva gostov s turistično storitvijo znotraj turistične destinacije
Authors:Meglič, Blaž (Author)
Milfelner, Borut (Mentor) More about this mentor... New window
Files:.pdf MAG_Meglic_Blaz_2019.pdf (2,46 MB)
MD5: C32DFD46BD6BD40D81471EC24CA5254A
 
Language:Slovenian
Work type:Master's thesis/paper (mb22)
Typology:2.09 - Master's Thesis
Organization:EPF - Faculty of Business and Economics
Abstract:V teoretičnem delu magistrske naloge so predstavljene definicije na temo zadovoljstva odjemalcev in storitev, kjer se posebej opredeli tudi turistične storitve in posebnosti, povezane z njimi. V praktičnem delu naloge smo se lotili analize o zadovoljstvu s turistično storitvijo Term Zreče in smučišča Rogla. Ugotovili smo, da je bilo največ gostov takšnih, ki so v preteklosti koristili storitve tako v Termah Zreče kot tudi na smučišču Rogla. Gostje zaznavajo visoko kakovost tako v Termah kot tudi na smučišču, prav tako pa so z bližnjo okolico in samo izkušnjo obiska zadovoljni. Kljub temu pa lahko še vedno najdemo nekaj elementov, ki jih je potrebno izboljšati ali spremeniti, da bi s tem lahko še uspešeje zadovoljevali želje in potrebe gostov. Ker se konkurenca v turističnih storitvah znatno povečuje, je smiselno merjenje zadovoljstva gostov, prav tako je potrebno prisluhniti njihovim željam in trenutne goste obdržati, hkrati pa poizkušati pridobiti tudi nove. Turistična destinacija Rogla-Zreče je turistično zelo privlačna, z novostmi tako v Zrečah kot tudi na Rogli pa skrbi, da poleg kakovostnih storitev nudijo še nove atrakcije, s katerimi odpirajo nove možnosti za stare in tudi nove goste.
Keywords:zadovoljstvo, primerjava zadovoljstva, kakovost, turizem, turistične storitve, turistična destinacija Rogla-Zreče
Year of publishing:2019
Publisher:[B. Meglič]
Source:Maribor
UDC:338.48
COBISS_ID:13459996 New window
NUK URN:URN:SI:UM:DK:D5J9E8RJ
Views:465
Downloads:157
Metadata:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Categories:EPF
:
  
Average score:(0 votes)
Your score:Voting is allowed only for logged in users.
Share:AddThis
AddThis uses cookies that require your consent. Edit consent...

Hover the mouse pointer over a document title to show the abstract or click on the title to get all document metadata.

Licences

License:CC BY-NC-ND 4.0, Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Link:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
Description:The most restrictive Creative Commons license. This only allows people to download and share the work for no commercial gain and for no other purposes.
Licensing start date:21.08.2019

Secondary language

Language:English
Title:The comparison of visitor satisfaction with tourist service within the tourist destination
Abstract:The theoretical part of the master's thesis offers definitions of customer satisfaction and services satisfaction. Tourist services and the specificities associated with them are specifically defined. In the practical part of the master’s thesis, we analyzed guests' satisfaction with the tourist services of Terme Zreče and the Rogla ski resort. We discovered that the majority of guests had used the services in Terme Zreče and the Rogla ski resort in the past. Guests perceive both Terme Zreče and the ski resort to be of high quality, and are satisfied with the surrounding area and their experience of the visit. However, there are still some elements that need to be improved or modified to further satisfy the needs and wishes of guests. Since competition in tourism services is increasing significantly, it is sensible to measure guests’ satisfaction and listen to their wishes in order to keep the current guests while also trying to get new ones. The Rogla Zreče tourist destination is very attractive to tourists. With the innovations in Zreče and Rogla, it ensures that in addition to quality services, it also offers new attractions, which open new possibilities for current and new guests.
Keywords:satisfaction, comparison of satisfaction, quality, tourism, tourist services, Rogla-Zreče tourist destination


Comments

Leave comment

You have to log in to leave a comment.

Comments (0)
0 - 0 / 0
 
There are no comments!

Back
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica