Naslov: | Odgovorno in trajnostno upravljanje vinorodne dežele Posavje kot turistične destinacije |
---|
Avtorji: | ID Mežič, Franci (Avtor) ID Koščak, Marko (Mentor) Več o mentorju...  ID Pozvek, Nejc (Komentor) |
Datoteke: | MAG_Mezic_Franci_2019.pdf (2,41 MB) MD5: 977B025F7ACEC3FF50EEAA61E7E01416 PID: 20.500.12556/dkum/e453e3b3-dc82-4897-8db8-fdc848d367ee
|
---|
Jezik: | Slovenski jezik |
---|
Vrsta gradiva: | Magistrsko delo/naloga |
---|
Tipologija: | 2.09 - Magistrsko delo |
---|
Organizacija: | FT - Fakulteta za turizem
|
---|
Opis: | Vinorodna dežela Posavje je raznovrstna v reliefnem pogledu, pestra po geološki sestavi in bogata v raznolikosti vinske ponudbe. Vinorodna dežela Posavje ima bogato naravno in kulturno dediščino, ki v povezavi z dediščino gastronomije predstavlja svojo prepoznavnost na turističnem trgu. V sklopu magistrske naloge smo obravnavali vinorodno deželo Posavje kot turistično destinacijo z razvojnim potencialom v smeri odgovornega in trajnostnega upravljanja destinacije. V teoretičnem delu magistrske naloge smo opisali nekatere pojme, ki so potrebni za razumevanje in opredelitev vsebine našega dela. Navedli smo dva primera dobrih praks delovanja vinsko-kulinaričnega turizma v vinorodni deželi Primorska in v Furlaniji-Julijski krajini v Italiji. V empiričnem delu magistrske naloge smo raziskali gostinsko-turistični sektor in vinski sektor z vidika načinov trženja lokalnih vin in kulinarike ter z vidika sodelovanja, povezovanja, upravljanja in načrtovanja vseh deležnikov v vinsko-kulinaričnem turizmu na destinaciji. Ugotovili smo, da je med deležniki v turizmu zaznati velik potencial za usklajen trajnostno odgovoren razvoj in za povezovanje različnih elementov v verigi storitev. Na podlagi pregledane literature, analize stanja in opravljene raziskave smo predvideli vizijo razvoja v smeri vinsko-kulinarične destinacije in določili štiri prioritete, ki predstavljajo odgovorni, trajnostni in inovativni razvojni potencial vinorodne dežele Posavje kot turistične destinacije. |
---|
Ključne besede: | Vinorodna dežela Posavje, turistična destinacija, odgovorno in trajnostno upravljanje, vinsko-kulinarični turizem, razvojni potencial |
---|
Kraj izida: | Maribor |
---|
Kraj izvedbe: | Maribor |
---|
Založnik: | [F. Mežič] |
---|
Leto izida: | 2019 |
---|
Št. strani: | 86, 7 str. |
---|
PID: | 20.500.12556/DKUM-73867  |
---|
UDK: | 338.48-44:634.8+663.2(497.4 Posavje) |
---|
COBISS.SI-ID: | 2048315731  |
---|
NUK URN: | URN:SI:UM:DK:F5BQK4ER |
---|
Datum objave v DKUM: | 22.08.2019 |
---|
Število ogledov: | 1915 |
---|
Število prenosov: | 194 |
---|
Metapodatki: |  |
---|
Področja: | Ostalo
|
---|
:
|
Kopiraj citat |
---|
| | | Skupna ocena: | (0 glasov) |
---|
Vaša ocena: | Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom. |
---|
Objavi na: |  |
---|
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše
podrobnosti ali sproži prenos. |