| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva Pomoč

Naslov:Aromatiziranje sadnih želejev in njihova potencialna sprejetost pri potrošnikih
Avtorji:ID Povh, Alenka (Avtor)
ID Unuk, Tatjana (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Datoteke:.pdf VS_Povh_Alenka_2019.pdf (952,32 KB)
MD5: 39E3953EC7DCBF883E9BA680A2288509
PID: 20.500.12556/dkum/a87040bf-d9a7-410f-93bb-3be685e1a6bb
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Opis:Na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede smo ugotavljali, kako različni dodatki vplivajo na senzorično oceno sadnih želejev. Kot osnovno surovino smo izbrali sadni sok rdečih sadežev, kot dodatke pa tekočo aromo jagode, vanilje, ruma in višnje. V začetku junija 2017 smo izvedli senzorično ocenjevanje, kjer so preskuševalci z uporabo hedonske lestvice ocenili všečnost barve, vonja, okusa, konsistence, razmerja med sladkorjem in kislino ter skupni vtis vzorca. Preskuševalci so se preskusili tudi v prepoznavanju dodatkov. Rezultati senzoričnega ocenjevanja so pokazali, da sta spol in starost preskuševalcev statistično značilno vplivala na oceno všečnosti večine spremljanih parametrov. Najboljšo skupno oceno je prejel vzorec želeja z dodatkom arome jagode, najslabšo pa vzorec brez dodatka.
Ključne besede:sadni žele, tekoča aroma, senzorično ocenjevanje
Kraj izida:Maribor
Leto izida:2019
PID:20.500.12556/DKUM-73660 Novo okno
NUK URN:URN:SI:UM:DK:JZM44JDY
Datum objave v DKUM:26.06.2019
Število ogledov:983
Število prenosov:70
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
Področja:FKBV
:
Kopiraj citat
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:Bookmark and Share


Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Licence

Licenca:CC BY-ND 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva-Brez predelav 4.0 Mednarodna
Povezava:http://creativecommons.org/licenses/by-nd/4.0/deed.sl
Opis:Licenca Creative Commons Brez predelav dovoljuje uporabnikom ponovno distribucijo dela, vendar ne v spremenjeni obliki. Zahtevana je navedba avtorstva.
Začetek licenciranja:30.05.2019

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Flavoring of fruit jellies and their potencial acceptance by consumers
Opis:At the Faculty of Agriculture and Life Sciences, we determined how different additives influence the sensory evaluation of fruit jellies. We selected fruit juice of red fruits as the basic raw material, and as additives, we selected liquid aromas, namely aroma of strawberrie, vanilla, rum and sour cherrie. At the beginning of June 2017, we carried out a sensory assessment where the testers assessed the likeability of the colour, odour, taste, consistency, sugar-acid ratio and overall impression using the hedonic scale. The evaluators also tried to identify the additives. The results of the sensory assessment showed that gender and age of the testers had a statistically significant influence on the likeability of the majority of monitored parameters. The highest overall score was obtained by a sample of jelly with a strawberry aroma additive, and the lowest was the sample without additives.
Ključne besede:fruit jelly, liquid aroma, sensory evaluation


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici