| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Show document

Title:Odkrivanje in preiskovanje gospodarske kriminalitete na območju PU Kranj od leta 2013 do 2017 : diplomsko delo visokošolskega študijskega programa Varnost in policijsko delo
Authors:Benedik, Ines (Author)
Dobovšek, Bojan (Mentor) More about this mentor... New window
Files:.pdf VS_Benedik_Ines_2019.pdf (1,14 MB)
MD5: 78AF2B8169A31DCD269D101EE39B2120
 
Language:Slovenian
Work type:Bachelor thesis/paper (mb11)
Typology:2.11 - Undergraduate Thesis
Organization:FVV - Faculty of Criminal Justice and Security
Abstract:Slovenija je ena od evropskih držav, ki ni varna pred gospodarskim kriminalom. Gospodarski kriminal se z današnjo novo tehnologijo samo še izboljšuje, a se zato preiskovalci na tem področju vedno bolj izobražujejo, da bi preprečili oziroma zmanjšali gospodarski kriminal. Preiskovalci pripomorejo veliko pri zmanjševanju gospodarske kriminalitete, a pri tem jim pomaga tudi zakonodaja, ki se je z leti začela spreminjati. Vsi prebivalci Slovenije si želimo, da bi se v prihodnosti še bolj zmanjšala ali celo, da gospodarskega kriminala ne bi bilo več. Glede na današnje čase se tudi strinjam, da gospodarski kriminal ne bo izginil. Z diplomsko nalogo, ki ima naslov Odkrivanje in preiskovanje gospodarske kriminalitete na območju Policijske uprave Kranj od leta 2013 do leta 2017, želim predstaviti, kako se pri nas spopadamo z gospodarskim kriminalom. Namen diplomske naloge je, da ugotovim, kakšen odstotek predstavlja gospodarski kriminal na Policijski upravi Kranj. Cilj diplomske naloge je ugotoviti, koliko gospodarske kriminalitete je odkrite in preiskovane na območju Policijske uprave Kranj. Z analizo, ki so jo opravili policisti Policijske uprave Kranj, bomo predstavili, koliko se je gospodarski kriminal spremenil od leta 2013 do leta 2017, kakšen odstotek predstavlja in katero kaznivo dejanje s področja gospodarske kriminalitete se pri nas največ pojavlja. Čeprav se izboljšuje informacijska tehnologija in spreminjajo zakoni, upamo, da se bo gospodarska kriminaliteta z leti začela zmanjševati in ne povečevati. Da bi se gospodarski kriminal začel počasi zmanjševati, bi morali začeti ozaveščati ljudi, ki ne vedo, kaj je gospodarski kriminal in katera kazniva dejanja spadajo pod to kategorijo, da s tem, ko izvajajo gospodarski kriminal, ne škodujejo samo sebi, ampak tudi naši državi in prebivalstvu, ki živi v Sloveniji. Upam, da bom z diplomsko nalogo pripomogla tudi pri ozaveščanju prebivalstva.
Keywords:diplomske naloge, gospodarski kriminal, korupcija, statistični podatki, gospodarska kazniva dejanja
Year of publishing:2019
Year of performance:2019
Place of performance:Ljubljana
Publisher:[I. Benedik]
Number of pages:IX, 35 str.
Source:Ljubljana
UDC:343.37(043.2)(497.4)(430)
COBISS_ID:3697130 New window
NUK URN:URN:SI:UM:DK:CIOYATZF
Views:421
Downloads:102
Metadata:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Categories:FVV
:
  
Average score:(0 votes)
Your score:Voting is allowed only for logged in users.
Share:AddThis
AddThis uses cookies that require your consent. Edit consent...

Hover the mouse pointer over a document title to show the abstract or click on the title to get all document metadata.

Secondary language

Language:English
Title:Detection and investigation of economic crime in the area of Kranj PU from 2013 to 2017
Abstract:Slovenia is one of the European countries that is not safe from economic crime. Economic crime continues to improve with today's new technology, and researchers in this field are increasingly educating themselves in order to prevent or reduce economic crime. Investigators help a lot in reducing economic crime and also help legislation that has begun to change over the years. We want all the people of Slovenia to further reduce in the future or even to stop economic crime. Against this background, I also agree that economic crime will not disappear. With diplomas, which has the title of discovering and investigating economic crime in the area of the Kranj police administration from 2013 to 2017, I want to present how we deal with economic crime. The purpose of the diploma paper is to determine the percentage of economic crime at the Kranj Police Administration. The aim of the diploma paper is to determine how many economic crimes were discovered in the investigated areas of the Kranj police. The analysis carried out by Kranj police officers will show how much economic crime has changed from 2013 to 2017, what percentage is the one that most often finds the criminal offense of the area of economic crime. Despite the fact that information technology and changes in laws are improving, we hope that economic crime will begin to decrease and not increase over the years. In order to slowly slow down economic crime, we should start to raise awareness of people who do not know what economic crimes are, where crimes fall under this category, that by doing economic crime they do not only harm themselves, but also our country in the population living in Slovenia. I hope that I will help with the thesis in raising awareness of the population.
Keywords:economic crime, corruption, statistics, economic crimes.


Comments

Leave comment

You have to log in to leave a comment.

Comments (0)
0 - 0 / 0
 
There are no comments!

Back
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica