Naslov: | Uporaba strojnega vida v proizvodnih procesih živilske industrije : magistrsko delo |
---|
Avtorji: | ID Valek, Gregor (Avtor) ID Klančnik, Simon (Mentor) Več o mentorju...  |
Datoteke: | MAG_Valek_Gregor_2019.pdf (4,52 MB) MD5: D2C4E103E1C42BF60426B50328E0601D PID: 20.500.12556/dkum/100cd5b9-1f55-4058-911a-86ec65383f90
MAG_Valek_Gregor_2018.zip (1,01 GB) MD5: 2979EF69AD2D9676E13E7B47C27EB8FF PID: 20.500.12556/dkum/be6798ce-3ada-42ee-94cf-47c5c8afbf48
|
---|
Jezik: | Slovenski jezik |
---|
Vrsta gradiva: | Magistrsko delo/naloga |
---|
Tipologija: | 2.09 - Magistrsko delo |
---|
Organizacija: | FS - Fakulteta za strojništvo
|
---|
Opis: | Na podlagi študija literature je v nalogi predstavljena uporaba strojnega vida v živilski industriji. Kot primer uporabe strojnega vida je bil razvit lasten programski sistem za brezkontaktno kontrolo kakovosti krompirja. Sistem je bil učen na manjši testni bazi fotografij. Sistem v proizvodnem procesu sortira krompir glede velikosti, hkrati pa prepoznava nepravilnosti, kot so mehanske poškodbe, gniloba in podobno. Z razvitim sistemom je mogoče na tri načine kontrolirati kakovost krompirja: preko naložene fotografije, preko naloženega videa ali preko kamere. Za vse načine kontrole krompirja so predstavljeni rezultati testiranja. |
---|
Ključne besede: | strojni vid, proizvodni proces, živilska industrija, kontrola kakovosti, sortiranje |
---|
Kraj izida: | Maribor |
---|
Kraj izvedbe: | Maribor |
---|
Založnik: | [G. Valek] |
---|
Leto izida: | 2019 |
---|
Št. strani: | XI, 57 f. |
---|
PID: | 20.500.12556/DKUM-72884  |
---|
UDK: | 004.93:658.56(043.2) |
---|
COBISS.SI-ID: | 22297366  |
---|
NUK URN: | URN:SI:UM:DK:HWQRT4DM |
---|
Datum objave v DKUM: | 11.02.2019 |
---|
Število ogledov: | 1759 |
---|
Število prenosov: | 261 |
---|
Metapodatki: |  |
---|
Področja: | KTFMB - FS
|
---|
:
|
Kopiraj citat |
---|
| | | Skupna ocena: | (0 glasov) |
---|
Vaša ocena: | Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom. |
---|
Objavi na: |  |
---|
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše
podrobnosti ali sproži prenos. |