| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva

Naslov:Kompenzacija tlakov v pečniškem prostoru
Avtorji:Hajsinger, Martin (Avtor)
Golob, Borut (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Zadravec, Matej (Komentor)
Datoteke:.pdf VS_Hajsinger_Martin_2018.pdf (2,34 MB, Datoteka bo dosegljiva po 14.09.2020)
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga (mb11)
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:FS - Fakulteta za strojništvo
Opis:V diplomski nalogi sem reševal problem v pečniškem prostoru pri parnih aparatih BIO Gorenje, višjega cenovnega razreda. Pri tej seriji aparatov prihaja do problema vibriranja vrat pečice zaradi naraslih tlakov v pečniškem prostoru. Pri odpiranju vrat pečice se zrak v pečniškem prostoru hitro ohladi in ko vrata zapremo, se zrak prične hitro zopet segrevati, kar povzroči ekspanzijo zraka v pečniškem prostoru in posledično odpiranje vrat pečice. V diplomski nalogi sem predstavil potek reševanja problema s konstrukcijskimi rešitvami ter analitični pristop k problemu.
Ključne besede:BIO Gorenje, pečniški prostor, vibriranje, pečica
Leto izida:2018
Založnik:[M. Hajsinger]
Izvor:Maribor
UDK:536.423.15:637.523.37(043.2)
COBISS_ID:713256 Povezava se odpre v novem oknu
NUK URN:URN:SI:UM:DK:D7WGJUDH
Licenca:CC BY-NC-ND 4.0
To delo je dosegljivo pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna
Število ogledov:193
Število prenosov:0
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Področja:KTFMB - FS
:
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Pressure compensation in the oven space
Opis:In my degree paper, I was solving a problem in BIO Gorenje high price bracket steam appliances furnaces. This series of appliances faces a problem of high pressure in the furnace area, causing the doors of the furnace to vibrate. When opening the furnace doors, the temperature quickly drops, and quickly rises when closing them. This causes an expansion of the air in the furnace, and consequently, its doors open. I have presented a process of solving a problem with constructional solutions and analytical approach to the problem in my degree paper.
Ključne besede:BIO Gorenje, oven space, vibrating, oven


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici