| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva

Naslov:Optimizacija izdelave ročajev kuhalnih in hladilno-zamrzovalnih aparatov : diplomsko delo
Avtorji:Leskovar, Niko (Avtor)
Klančnik, Simon (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Škripač, Uroš (Komentor)
Datoteke:.pdf VS_Leskovar_Niko_2018.pdf (7,44 MB)
MD5: 4116C6B815015B4DC4F4D1BC5C5F7970
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga (mb11)
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:FS - Fakulteta za strojništvo
Opis:Na trgu se vedno znova pojavljajo zahteve po znižanju stroškov proizvodnje. Ker je konkurenca na trgu vedno večja, nam preostane le, da obstoječe procese izdelave poenostavimo do te mere, da bo v danem času mogoče izdelati več kosov. Diplomska naloga obravnava optimizacijo proizvodnje ročajev v podjetju Aluminium Kety Emmi d. o. o. Optimizacija je potekala upoštevajoč orodje stalnega napredka Kaizen, kateremu podjetje posveča veliko pozornost. Glavni del optimizacije predstavlja zasnova in izdelava nove vpenjalne naprave. Ta je, pri CNC obdelavi, ki je predstavljala ozko grlo pri proizvodnji ročajev, dvignila proizvodnjo ročajev in s tem bistveno prispevala k optimizaciji proizvodnje. Ugotovljeno je bilo, da lahko z dobrim študijem dela in z relativno majhnimi denarnimi vložki bistveno pocenimo proizvodnjo in CNC operaterju olajšamo delo.
Ključne besede:optimizacija, vpenjalna priprava, zasnova
Leto izida:2018
Kraj izvedbe:Maribor
Založnik:[N. Leskovar]
Št. strani:IX, 37 str.
Izvor:Maribor
UDK:62-229.31-11:658.51(043.2)
COBISS_ID:22238230 Novo okno
NUK URN:URN:SI:UM:DK:4XWCYWOP
Število ogledov:466
Število prenosov:132
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Področja:KTFMB - FS
:
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Licence

Licenca:CC BY-NC-ND 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna
Povezava:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.sl
Opis:Najbolj omejujoča licenca Creative Commons. Uporabniki lahko prenesejo in delijo delo v nekomercialne namene in ga ne smejo uporabiti za nobene druge namene.
Začetek licenciranja:08.08.2018

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Optimization of the production of handles for cooking and refrigerating-freezing appliances
Opis:The demands to reduce production costs are repeatedly appearing on the market. Since the competition on the market is growing, there is no other alternative but to simplify the existing manufacturing processes to the extent that we will be able to produce more pieces in a given time. The diploma work deals with the optimization of the production of handles in Aluminum Kety Emmi d. o. o. The optimization was carried out considering the continuously improving Kaizen tool. The company devotes a lot of attention to this tool. The main part of the optimization is the planning and making of a new clamping device. This device has, by CNC processing, which represented the bottleneck of the production of handles, increased the production of the handles and by that it has substantially contributed to the optimization of the production. It has been ascertained that we can substantially cheapen the production and facilitate the work of the CNC operator by thorough work studies and relatively small money inputs.
Ključne besede:optimization, clamping device, design


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici