| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva

Naslov:Okolju prijazno delovanje hotela
Avtorji:Miljanović, Biljana (Avtor)
Senegačnik, Marjan (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Maletič, Matjaž (Komentor)
Datoteke:.pdf MAG_Miljanovic_Biljana_2018.pdf (2,03 MB)
MD5: 00FA6141FAB4017BC7A4F1C453269165
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Magistrsko delo/naloga (mb22)
Organizacija:FOV - Fakulteta za organizacijske vede
Opis:Magistrsko delo obravnava problematiko trajnostnega poslovanja hotelov. Tako v hotelski dejavnosti, kot tudi v turističnem sektorju postajajo načela trajnostnega razvoja vse pomembnejša. Ob vplivih na okolje velja poudariti tudi ekonomski in socialni vidik. V raziskavo smo vključili izbrani hotel iz hotelske verige xy. Namen je bilo raziskati, katere možnosti so nam na dosegu za bolj trajnostno poslovanje hotela. Pri tem smo vključili različne vplive na okolje, od odpadkov, porabe električne in toplotne energije do porabe vode. Posebej smo se osredotočili na problematiko odpadne hrane, kjer je poleg okoljskega in ekonomskega izpostavljen tudi etični vidik.
Ključne besede:trajnostno poslovanje hotelov, odpadki v hotelski dejavnosti, problematika zavržene hrane, ogljični odtis hotela, vodni odtis hotela
Leto izida:2018
Izvor:Maribor
COBISS_ID:8011795 Novo okno
NUK URN:URN:SI:UM:DK:JQRGKNNX
Število ogledov:723
Število prenosov:111
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Področja:FOV
:
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Licence

Licenca:CC BY-NC-ND 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna
Povezava:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.sl
Opis:Najbolj omejujoča licenca Creative Commons. Uporabniki lahko prenesejo in delijo delo v nekomercialne namene in ga ne smejo uporabiti za nobene druge namene.
Začetek licenciranja:08.03.2018

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Environmentally friendly practices in a hotel
Opis:Thesis is concerned with the sustainable operation of hotels. In hotel business and in the tourism sector generally the principles of sustainable development become increasingly more important. Besides environmental impacts there should be emphasized also economic and social aspects. The object of this study was a hotel from the hotel chain XY. The purpose of the study was to find the possibilities for more sustainable operation of the hotel. There were various environmental impacts included in the research as are waste, use of heat and electric energy and use of water. The special impact in the research was devoted to the problem of discarded food where besides environmental and economic also the ethical aspect was highlighted.
Ključne besede:sustainable hotel business, waste in hotel industry, problem of discarded food, ˗ carbon footprint of hotel, water footprint of hotel


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici