| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva Pomoč

Naslov:Dopolnitev ponudbe Izobraževalnega centra Piramida Maribor z ekološkimi pekovskimi in slaščičarskimi izdelki
Avtorji:ID Hercog, Darko (Avtor)
ID Grobelnik Mlakar, Silva (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
ID Pažek, Karmen (Komentor)
Datoteke:.pdf VS_Hercog_Darko_2017.pdf (1,30 MB)
MD5: 0DE0CA358E4B7A033A1079A325B0E0B4
PID: 20.500.12556/dkum/aa055ae7-b4f1-415f-8be0-08c5cd772608
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Organizacija:FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Opis:V zadnjih letih se je pojavil porast zanimanja za ekološke izdelke. Temu je sledil tudi Izobraževalni center Piramida Maribor, v okviru katerega deluje Medpodjetniški izobraževalni center (MIC). Njegov namen je vzpostavitev infrastrukture za izvajanje vseh oblik izobraževanja ter usposabljanja za potrebe živilstva in prehrane. Projekt, v katerega je bil Center vključen, je omogočil, da sta začeli delovati Učna prodajalna in slaščičarna. Poleg osnovne ponudbe kruhov, pekovskega peciva in slaščic smo si v Centru zadali cilj ljudem ponuditi tudi ekološke izdelke. Tako je MIC v redno ponudbo dodal dva ekološka pekovska izdelka in pet ekoloških slaščičarskih izdelkov. Vsi izdelki so iz ekološko pridelanih in certificiranih surovin ter prostorsko in časovno ločeni od priprave neekoloških izdelkov. V diplomskem delu je opisan proces nastanka izdelka od nabave do distribucije. Natančno so torej prikazane recepture in postopki priprave za vsak izdelek, opozorjeno je na spremembe sistema HACCP, opisani so obrazci za spremljanje živil in zapisniki pri izdelavi ter deklaracije. Vse to je omogočilo vključitev izdelkov v ponudbo Učne prodajalne in slaščičarne.
Ključne besede:Izobraževalni center Piramida Maribor – Medpodjetniški izobraževalni center (MIC), ekološka predelava, ekološki pekovski izdelki, ekološki slaščičarski izdelki
Kraj izida:Maribor
Leto izida:2017
PID:20.500.12556/DKUM-69150 Novo okno
NUK URN:URN:SI:UM:DK:WXXWTA8N
Datum objave v DKUM:08.12.2017
Število ogledov:1053
Število prenosov:76
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
Področja:FKBV
:
Kopiraj citat
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:Bookmark and Share


Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Licence

Licenca:CC BY-NC-ND 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna
Povezava:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.sl
Opis:Najbolj omejujoča licenca Creative Commons. Uporabniki lahko prenesejo in delijo delo v nekomercialne namene in ga ne smejo uporabiti za nobene druge namene.
Začetek licenciranja:01.12.2017

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Additions to the Assortment of the Educational Centre Piramida Maribor by Adding Organic Bakery and Confectionery Products
Opis:There has been an increased interest for organic products lately and the Education Centre Piramida Maribor, within which the Intercompany Training Centre (ITC) also operates, has met the interest of its customers. Its purpose is to establish an infrastructure for all forms of education and training for the needs of the food industry and nutrition. The project, which the centre was involved in enabled the launch of a school learning workshop and pastry shop. In addition to a basic bread supply, pastries and cakes we decided to direct attention to organic products as well. To this end we have created two organic bakery and five confectionery products. Those are organic spelt bread, organic oatmeal pastry, organic ginger biscuits, organic fennel biscuits, organic carrot pockets, organic pumpkin cake and organic apple pie. All products are made with organically grown and certified raw materials and are spatially and temporally separated from the preparation of non-organic products. In this thesis, processes from purchase to selling, recipes and preparation procedures for each product and HACCP requirements and necessary records in the manufacture and declarations are presented. All this enabled the products to be included in the baking and pastry schools’ assortment.
Ključne besede:Education Centre Piramida Maribor – The Intercompany Training Centre (ITC), organic processing, organic bakery products, organic confectionery


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici