Naslov: | Jabolčna marmelada z različnimi dodatki |
---|
Avtorji: | ID Bezjak, Valerija (Avtor) ID Unuk, Tatjana (Mentor) Več o mentorju...  |
Datoteke: | VS_Bezjak_Valerija_2017.pdf (1,11 MB) MD5: C75C5BDAB55F0A92695F939DFB28D5E1 PID: 20.500.12556/dkum/032220b6-f69a-49f3-8ec3-af5b063df6d6
|
---|
Jezik: | Slovenski jezik |
---|
Vrsta gradiva: | Diplomsko delo/naloga |
---|
Organizacija: | FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
|
---|
Opis: | Na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Mariboru smo v okviru poskusa za diplomsko delo pripravili jabolčno marmelado z različnimi dodatki (pomarančna lupinica, cimet v prahu, klinčki v prahu, burbonska vanilja). Senzorično ocenjevanje vzorcev je bilo izvedeno dne 27. 5. 2017 na Grajskem trgu v Slovenski Bistrici. Preizkuševalci so ocenjevali všečnost vonja, barve, okusa, konsistence, sladkosti in kislosti marmelade, podali so tudi skupno oceno. Rezultati ocenjevanja so pokazali, da v spremljanih parametrih in skupni oceni med ocenami vzorcev ni statistično značilnih razlik. Sicer pa je visoke ocene za okus in vonj dobil vzorec marmelade z dodatkom burbonske vanilje, najslabše pa je bilo pri tem vzorcu ocenjeno razmerje med sladkorjem in kislino. Zelo visoko skupno oceno je dobila marmelada z dodatkom pomarančne lupinice. Prav tako je visoko oceno dobila ta marmelada za okus, barvo in vonj. Najvišjo oceno za razmerje med sladkostjo in kislino ter za konsistenco je dobila marmelada z dodatkom cimeta |
---|
Ključne besede: | jabolčna marmelada, senzorično ocenjevanje, dodatki, okus, konsistenca, barva |
---|
Kraj izida: | Maribor |
---|
Leto izida: | 2017 |
---|
PID: | 20.500.12556/DKUM-68673  |
---|
NUK URN: | URN:SI:UM:DK:QSV2L2YW |
---|
Datum objave v DKUM: | 27.10.2017 |
---|
Število ogledov: | 2807 |
---|
Število prenosov: | 361 |
---|
Metapodatki: |  |
---|
Področja: | FKBV
|
---|
:
|
Kopiraj citat |
---|
| | | Skupna ocena: | (0 glasov) |
---|
Vaša ocena: | Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom. |
---|
Objavi na: |  |
---|
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše
podrobnosti ali sproži prenos. |