| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva Pomoč

Naslov:Jabolčna marmelada z različnimi dodatki
Avtorji:ID Bezjak, Valerija (Avtor)
ID Unuk, Tatjana (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Datoteke:.pdf VS_Bezjak_Valerija_2017.pdf (1,11 MB)
MD5: C75C5BDAB55F0A92695F939DFB28D5E1
PID: 20.500.12556/dkum/032220b6-f69a-49f3-8ec3-af5b063df6d6
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Organizacija:FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Opis:Na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Mariboru smo v okviru poskusa za diplomsko delo pripravili jabolčno marmelado z različnimi dodatki (pomarančna lupinica, cimet v prahu, klinčki v prahu, burbonska vanilja). Senzorično ocenjevanje vzorcev je bilo izvedeno dne 27. 5. 2017 na Grajskem trgu v Slovenski Bistrici. Preizkuševalci so ocenjevali všečnost vonja, barve, okusa, konsistence, sladkosti in kislosti marmelade, podali so tudi skupno oceno. Rezultati ocenjevanja so pokazali, da v spremljanih parametrih in skupni oceni med ocenami vzorcev ni statistično značilnih razlik. Sicer pa je visoke ocene za okus in vonj dobil vzorec marmelade z dodatkom burbonske vanilje, najslabše pa je bilo pri tem vzorcu ocenjeno razmerje med sladkorjem in kislino. Zelo visoko skupno oceno je dobila marmelada z dodatkom pomarančne lupinice. Prav tako je visoko oceno dobila ta marmelada za okus, barvo in vonj. Najvišjo oceno za razmerje med sladkostjo in kislino ter za konsistenco je dobila marmelada z dodatkom cimeta
Ključne besede:jabolčna marmelada, senzorično ocenjevanje, dodatki, okus, konsistenca, barva
Kraj izida:Maribor
Leto izida:2017
PID:20.500.12556/DKUM-68673 Novo okno
NUK URN:URN:SI:UM:DK:QSV2L2YW
Datum objave v DKUM:27.10.2017
Število ogledov:2515
Število prenosov:313
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Področja:FKBV
:
Kopiraj citat
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:Bookmark and Share


Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Licence

Licenca:CC BY 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna
Povezava:http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.sl
Opis:To je standardna licenca Creative Commons, ki daje uporabnikom največ možnosti za nadaljnjo uporabo dela, pri čemer morajo navesti avtorja.
Začetek licenciranja:09.10.2017

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Apple jam with different ingridients
Opis:At the Faculty of Agriculture and Life Sciences Maribor, in the framework of the experiment for the thesis, we prepared an apple jam with various additives (orange peel, cinnamon powder, cloves powder, bourbon vanilla). Sensory assessment of samples was performed on 27.5.2017 at Grajski trg in Slovenska Bistrica. The examiners assessed the smell, color, taste, consistency, sweetness and acidity of the jam. They also provided a joint assessment. The results of the evaluation showed that the highest grades for taste and smell were obtained by a sample of marmalade with the addition of Burbon vanilla, and the worst case study was the sugar-acid ratio. The highest overall score was given to the marmalade with the addition of an orange peel. Also, this marmalade was given the highest rating for taste, color and smell. The highest estimate for the sweetness and acid ratio and for consistency was given by cinnamon marmalade.
Ključne besede:apple jam, sensory evaluation, additives, taste, consistency, color


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici